طولانی شدن عمر از نتایج رفتار نیک با همسایگان است!

کد خبر: 11681
نماینده ولی فقیه در لرستان در رابطه با همسایه‌داری در سیره پیامبر اکرم(ص) گفت: نبی مکرم اسلام(ص) در تعالیم خود کوشید تا همسایگان یار و غم‌خوار هم باشند و در رفع نیازهای عاطفی، روحی و مادی یکدیگر بکوشند.
وارث: حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌ فقیه در استان لرستان در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به جایگاه همسایه‌داری، گفت: «همسایه»، نزدیک‌ترین کسی است که انسان برای رفع نیازهای خود به آن تکیه می‌کند و در هر لحظه، سایه او را برسر خود می‌بیند و دل‌گرم می‌شود؛ لذا باید همسایگان، سایه‌های مشترک یکدیگر بوده و در تعامل صمیمی و مهربانانه زندگی کنند.

وی با اشاره به «همسایه‌داری» در اخلاق اجتماعی پیامبر اکرم(ص)، افزود: پیامبر گرامی اسلام(ص) در تعالیم خود کوشید تا همسایگان یار و غم‌خوارهم باشند و در تلخ و شیرین زندگی، به یکدیگر کمک کرده و در رفع نیازهای عاطفی ـ روحی و مادی یکدیگر بکوشند.

حجت‌الاسلام میرعمادی در رابطه با حق همسایه از منظر پیامبر اسلام(ص)، گفت: در کتاب بحارالانوار، جلد43، صفحه 61 ذکر شده که پیامبراعظم(ص) خطاب به حضرت زهرا(س) فرمود: هرکس به خدا و روز معاد ایمان دارد به همسایه خود ضرر نمی‌رساند، میهمان را احترام می‌کند، سخن نیکو گفته و یا سکوت می‌کند و نیز فرمود: ایمان به من نیاورده است کسی که بخوابد و همسایه او گرسنه باشد و خدا در روز قیامت به مردم قریه‌ای که در آن، کسی شب را گرسنه به روز رسانده باشد، نظر نمی‌کند.

نماینده ولی‌ فقیه در لرستان ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) در وصیت خود به فرزندانش حسن(ع) و حسین(ع) فرمود: برشما باد که درباره همسایگان فراموش نکنید، زیرا رسول خدا(ص) همواره درباره آن‌ها سفارش می‌فرمود؛ آن‌چنان که ما گمان می‌کردیم که همسایه از همسایه ارث می‌برد.

رفتار نیک با همسایگان و طولانی شدن عمر

حجت‌الاسلام میرعمادی عنوان کرد: معمولاً انسان‌ها برای دستیابی به عمری طولانی همراه با سلامتی، راهکارهای مختلفی از جمله توسل به اقدامات پزشکی، ورزش، تغذیه مناسب، پرهیز از تنش و اضطراب و... را به‌کار می‌گیرند اما در اسلام علاوه‌ بر مراقبت‌های پزشکی، شیوه‌های معنوی و غیرمادی هم توصیه شده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به صدقه، صله‌رحم، نیکی به پدر و مادر و رفتار نیک با همسایه اشاره کرد؛ کمااینکه امام صادق(ع) فرمود: خوش‌رفتاری با همسایه موجب افزایش عمر و آباد شدن شهرهاست و در جایی دیگر آن را عامل وسعت و افزایش روزی بیان کرده است.

اقسام همسایه

وی عنوان کرد: همسایگان انسان از نظر عقیده یا نسبت فامیلی، متفاوت هستند؛ کمااینکه رسول خدا(ص) فرمود: همسایگان سه دسته‌اند: دسته نخست دارای یک حق هستند  آن همسایه غیر مسلمان است که تنها رعایت حق همسایگی او را باید کرد، دسته دوم دارای دو حق هستند: یکی حق همسایگی و دیگری مسلمان بودن و دسته سوم نیز دارای سه حق همسایگی، مسلمان بودن و خویشاوندی هستند.

حدود همسایگی

حجت‌الاسلام میرعمادی در پایان بیان کرد: از مسائل قابل توجه این است که حدود همسایگی از چهار طرف تا چهل خانه است و در حدیثی از رسول خدا(ص) آمده است: هر چهل خانه از چهار طرف با یکدیگر همسایه‌ هستند.


/م118