حجت الاسلام حائری زاده: گام های شیطان برای فریب انسان چیست؟/ کربلایی حنیف طاهری:میآیی و لیلا شده مجنون عطر و بوی تو
وارث: مراسم جشن شام ولادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) با سخنرانی حجت الاسلام حائری زاده و مدیحه سرایی مداحان اهل بیت(علیهم السلام) کربلایی حنیف طاهری و کربلایی جواد پرچمی در هیئت محبان الحسن(علیه السلام) برگزار شد.
در ادامه گزیده ای از بیانات حجت الاسلام حائری زاده را می خوانید:
معارشت با هر کسی انسان را مانند او می کند. اگر انسان در بازار نفت فرشها وارد شود، حتی اگر نفتی هم روی دست و پایش نریخته باشد، بوی نفت می گیرد. معارشت اینگونه است و برخی هستند که غافل می شوند، این غفلت انسان را بیچاره می کند.
یکی از گام های شیطان برای فریب آدمی، توجیح کردن است. رشوه می گیرد، به نام هدیه، دروغ می گوید، می گوید دروغ مصلحتی است. غیب می کند، می گوید صفتش را می گویم، جلوی خودش هم می گویم. از دیگر گام های شیطان برای فریب این است که اعمال زشت افراد را برای آنها زینت می بخشد.
اینها را خود شیطان سوگند خورده است که برای فرزندان آدم انجام می دهد و قسم جلاله خورده است که همه را فریب می دهد. و از 4 طرف به آنها حمله می کند. از روبه رو، از پشت سر، از سمت راست و سمت چپ، برای فریب می آید. و در ادامه می گوید و نمی گذارم احدی از بندگانت شکر گزار تو باشند.
امام باقر(علیه السلام) می فرمایند اینکه شیطان از روبه رو می آید، یعنی معاد را سبک جلوه می دهد. اینکه می گوید از پشت سر حمله می کنم، کاری میکند که انسان به هر قیمتی و از هر راهی بخواهد به پول برسد. از سمت راست آمدن شیطان، دنیا طلبی است و از سمت چپ آمدنش اینکه دین و دنیایشان را به هم می زنم.
از دیگر گام های شیطان برای فریب آدمی این مسئله که در اوایل سوره اعراف آمده است، به انسان غرور می دهد. حضرت موسی(علیه السلام) در راهی با شیطان مواجه شدند و از او پرسیدند آن چه گناهی است که شروعیست برای فریب آدمی؟ شیطان گفت 2 گناه یکی آن زمانی که انسان به خودش مغرور می شود و دیگری اینکه زمانیکه گناهانش در نزد خودش، سبک جلوه داده شود!
در دیگر راه های فریب شیطان، آیه 120 سوره نساء است، از طریق آمال و آرزو است. اکثر انسان هایی که زمین خودند، کسانی هستند که بلند پروازی های زیاد دارند. عاقبت اندیشی خوب است اما اینکه انسان بدون هیچ گونه درایت و تدبیری بخواهد به جایی برسد، این نمی شود. و راه دیگر، اختلاف افکندن میان انسان هاست. هر کجا دعوا دیده شد، شیطان آنجاست.
در روایت است که اگر امام سجاد(علیه السلام) نبودند، کسی که قابلیت مقام امامت را داشت، حضرت علی اکبر(علیه السلام) بود. از سن6 سالگی، نماز شب حضرت علی اکبر(علیه السلام) ترک نشده بود. جوانان هیچ چیزی در خانه خدا مانند گدای در دل شب نیست. حضرت علی اکبر(علیه السلام) اهل سحر بود.
در سلامی که در زیارت عاشورا می دهیم" السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین" این را برخی می گویند مراد از آن امام سجاد(علیه السلام) است و برخی دیگر گفته اند منظور حضرت علی اکبر(علیه السلام) است. حال آنکه در ادامه که می فرماید " و علی اولاد الحسین "حضرت علی اکبر(علیه السلام) در اولاد امام حسین(علیه السلام) نیز هست و اینکه یک بار به شکل عام به حضرت سلام داده شده است و باری دیگر به شکل خاص، دلالت بر والایی مقام ایشان دارد.
در ادامه این مراسم مداحان اهل بیت(علیهم السلام) به مدیحه سرایی و مولودی خوانی پرداختند؛
میآیی و لیلا شده مجنون عطر و بوی تو
دستی به رویت میکشد، یک دست بر گیسوی تو
نه بر نمیدارد کسی یک لحظه چشم از روی تو
یک چشم زینب بر حسین آن چشم دیگر سوی تو
هم باده نوش کوثری، هم مست از جام علی
باز، ای محمد! میرسی، این بار با نام علی
یا رب و یارب ساغرت، یا حق و یا حق بادهات
از مستی لبهای تو میخانه شد سجادهات
یک دم علی گل میکند در آن لباس سادهات
یک دم محمد میرسد با زلف تاب افتادهات
میآید از در مصطفی امشب که مستم با علی!
حالا که تو هر دو شدی پس یا محمد! یا علی!
تسبیح زیبایت دل روح الامین را میبرد
آن قد و بالایت دل اهل زمین را میبرد
ناز قدمهایت دل سلطان دین را میبرد
موج نگاهت کشتی اهل یقین را میبرد
غرقند قایقهای ما در بهت اقیانوس تو
بال ملک میسوزد از «یا نور و یا قدوس» تو
وقتی رجز خوان میشوی، انگار حیدر میرسد
یک لافتای دیگر از نسل علی سر میرسد
ای نسخه دوم! ـ که با اصلش برابر میرسد ـ
پیش تو میلرزد زمین، گویی که محشر میرسد
صف میکشد یک شهر تا شاید تماشایت کند
مه میرسد تا یک نظر در صبح سیمایت کند