حجت الاسلام ابراهیم نژاد: دلدادگی و توجه به امام بسیار مهم است!
مراسم جشن عید غدیر خم با سخنرانی حجت الاسلام ابراهیم نژاد و مداحی حاج حسین سازور و کربلایی علی اصغر ژولیده در هیئت موچ الحسین علیه السلام برگزار شد.
وارث: مراسم جشن عید غدیر خم با سخنرانی حجت الاسلام ابراهیم نژاد و مداحی حاج حسین سازور و کربلایی علی اصغر ژولیده در هیئت موچ الحسین علیه السلام برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام ابراهیم نژاد را می خوانید:
میدانید که واقعۀ بزرگ غدیر که یکی از بزرگترین وقایع جهان اسلام است از ابعاد مختلف و منظرهای متفاوتی قابل بررسی است. مورخین به شکل بسیار دقیق این واقعه را در تواریخ خودشان بیان کرده اند. آنهائی که اهل حدیث هستند و محدثان بزرگ از نقطه نظر علوم شناخت حدیث واقعۀ غدیر را بررسی کرده اند، ولی به نظر من یک موضوع مورد غفلت قرار گرفته است که شاید از ابعاد ناشناختۀ غدیر باشد و یا کمتر به آن پرداخته شده. ولی در بین نویسندگان و متفکران اسلام و دانشمندان جهان تشیع من کمتر دیده ام که به این مسئله از این منظر نگاه بکنند.
چیزی که می خواهم بیان کنم مسئلۀ ضرورت امامت و اضطرار نسبت به حجت است. معمولاً ما انسان ها این گونه هستیم که برای رفع مشکلات فکری و حل و فصل سؤالاتی که در خزانۀ ذهنمان وجود دارد اول درهای متعددی را می زنیم، بعد از فحص و بعد از یأس یعنی بعد از آنکه رفتیم تفحص کردیم و مأیوس شدیم از آن راه هایی که به ذهن خودمان و به عقلمان می رسد. بعد از آن می گوییم که حالا یک سری هم برویم دنبال قرآن و آیات و روایات. مسئلۀ امامت و مسئلۀ ولایت برای ضرورتش و وجوب اش احساس نشده است.
امامت و ولایت برای حیات معنوی ما برای رهیابی به هدف و وصول به مقصد و نتیجه در حیات معنوی من و شما برای رسیدن به مقصد از اکسیژن و آب به مراتب حیاتی تر است. اگر اکسیژن به شما نرسد حیات شما متوقف می شود، اگر ولایت و امامت نباشد من و شما در این عالم دنیا راه به جایی نخواهیم برد. دلدادگی و توجه به امام بسیار مهم است، اگر مهم نبود که پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و السلام خودشان را به سختی نمی انداختند، اگر اینقدر اهمیت نداشت خداوند به پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله و السلم نمی فرمود که ای رسول برو ابلاغ کن، اگر مسئلۀ امامت و جانشینی را ابلاغ نکنی رسالت خودت را تکمیل نکرده ای. همۀ نعمت ها فقط با ولایت تکمیل میشود. این چه امر ضروری ای است که پیغمبر باید آن را ابلاغش بکند و اگر ابلاغش نکند رسالت نیمه تمام است و بشریت به سعادت و نتیجه نمی رسد.
بعضی ها می گویند که تمامی زحمات پیامبر با امامت حفظ می شود، اگر امامت نباشد این شریعت مندرس می شود و دچار تحریفات می شود.
خداوند به ما ظرفیت هایی داده است، ظرفیت ما فراتر از این دنیا است، چه نیازی بود که خداوند چنین ظرفیتی را در وجود من و شما برای یک زندگی کوچک دنیایی قرار دهد؟ چون ظرفیت ما از عالم دنیا بالاتر است پس انسان یک ادامه ای دارد، این خودش یک سرنخی برای اثبات معاد است. بنا است که ما از یک نقطه این حرکت را شروع کنیم و به یک جایی برسیم، انسانی که به آزادی مطلق و به حق رسیده است او صاحب ولایت است. پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله و السلم به یک موقعیتی دست یافته است، به حقیقت رسیده است که حق در وجود نبی مکرم اسلام صل الله علیه و آله استقرار پیدا می کند، او صاحب ولایت است و خداوند ولایتش را به او تفویض می کند. زیرا ما یک اصل عقلی داریم که خداوند خالق است و چون خالق است مالک است، همۀ هستی ما از خدا است.
ما در این دنیا یک سری ابزار داریم، فطرت و تجربه و ... اما اینها کافی نیست. برای راه افتادن و به نتیجه رسیدن اینها کفایت نمی کند. خداوند تبارک و تعالی که خالق است و مالک است و ولی و صاحب، ولایت خودش را به انسانی که حق در وجودش ثابت است و استقرار پیدا کرده است تفویض می کند. گاهی برخی از آنها جامۀ امامت و برخی جامۀ نبوت بر تن دارند. همانطور که پیکر من و شما احتیاج به قلب و مغز دارد و این اعضاء نباشند ما دچار اختلال می شویم، در جامعۀ بشری و در بین انسان ها اگر یک قلب تپنده و بیدار و هوشیار نباشد که هم اشراف بر انسان داشته باشد و هم راه را بداند و بتواند دستگیری بکند، او می شود اولا و انفس. چرا پیامبر صل الله علیه و آله اولا و انفس است و ما باید بدون چون و چرا حرف ایشان را گوش بدهیم. چرا ما باید اختیارمان را به کسی بدهیم که به حسب ظاهر شبیه خودمان است؟ بخاطر اینکه او به نقطه ای رسیده است که هم صاحب ولایت الهی است و هم حق در وجودش استقرار پیدا کرده است، هم راه را می شناسد و هم عوامل رشد من را می داند.
آیا عشق و محبت تنها کفایت می کند؟ معاویه هم فضایل امیرالمؤمنین علیه السلام را میدانست، خیلی جاها هم اعتراف کرده بود، بعضی از خلفا هم فضایل امیرالمؤمنین علیه السلام را میدانستند و صریحا گفتند که اگر امیرالمؤمنین علیه السلام نبودند ما در بسیاری از جاها کم می آوردیم و به زمین می خوردیم. بعضی از دوست داشتن ها به گونه ای است که معشوق های دیگر بیشتر نمود پیدا می کنند، بعضی ها حکومت را بیشتر از امیرالمؤمنین علیه السلام دوست داشتند، حکومت را چسبیدند و حضرت امیر علیه السلام را فراموش کردند. بعضی ها در فضایل امام علی علیه السلام کتاب نوشتند مثل جرج جرداق، اما آنها هم بر اساس عاطفه عمل کردند. باید این ولایت و این عشق به حدی باشد که هوا و میل انسان را در راستای ولایت مدیریت کند.
نور امام در دل اهل ولا و اهل ایمان تابنده تر از نور خورشید است. یعنی مدام در حال بهره مند شدن است. مهم نیست که کسی حتما امام را ببیند، مهم بهره بردن از امام است، قلب بعضی ها مدام در مقابل تشعشعات امام است و بهره مند می شوند.
در ادامه این مراسم؛ حاج حسین سازور و کربلایی علی اصغر ژولیده به مولودی خوانی پرداختند.
/م.ق106