حجت الاسلام حسینی: سبک تربیتی اهل بیت(ع) اینگونه نبوده است که غیب بگویند! +گزارش تصویری
وارث: مراسم شب دوم عزاداری ایام دهه دوم فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام سید میرهاشم حسینی و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج حسین سازور، حاج موسی رضایی و کربلایی علی اصغر ژولیده در هیئت موج الحسین علیه السلام برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام حسینی را می خوانید:
در بحارالانوار علامه مجلسی روایت زیبایی را بیان می کنند: از برخی مردم شنیده شد که فاطمه الزهرا سلاماللهعلیها کتابی دارند به نام مصحف فاطمه. کاتب او مولا علی ابن ابی طالب علیهالسلام است که این کتاب ویژگی هایی دارد. مصحف فاطمی غیر از قرآن و غیر از بحث حلال و حرام است. داخلش در مورد با انبیا و اوصیا و مواردی که برای استفاده اهل بیت علیهالسلام قرار می گیرد، آمده است.
خانمی نزد حضرت وارد می شوند و عرضه می دارند: یا فاطمه زهرا سلاماللهعلیها همسرم مرا فرستاده است و گفته کتابی نزد شماست که نام شیعیان در آن ثبت شده است، آیا ما شیعه شما هستیم؟
مدعی زیاد داریم و خیلی ها ادعای حب و شیعه بودن می کنند ولی آیا حقیقتاً شیعه فاطمه الزهرا سلاماللهعلیها هستند و نامشان در این کتاب ثبت شده است یا خیر؟ هر کسی باشد انتظار دارد که حضرت از غیب به او خبر دهند!
سبک تربیتی اهل بیت علیهالسلام اینگونه نبوده است که بخواهند غیب بگویند! غیب گویی یکی از بدترین سبک های تربیتی است.
حضرت زهرا سلام الله علیها می فرمایند: به همسرت بگو اگر می خواهی بدانی جز فاطمیون و علویون و شیعیان ما هستی، به زندگی ات توجه کن و ببین آیا اوامر ما را توجه و عمل می کنی؟! دقت در انجام واجب و ترک حرامت داری یا خیر.
" قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی " سوال ما از وهابی ها این است: مودت را چه ترجمه ای می کنید؟ چرا خداوند نفرمودند: الا محبت؟ تفاوت بین مودت و محبت چیست؟
مودت از محبت شروع می شود. بهترین روش و مکتب اخلاقی برای اینکه انسان را به سرعت به کمال برساند، که مکتب برخی از بزرگان همانند حضرت آیت الله حق شناس، حب و توسل و توجه به اهل بیت علیهالسلام است. ایشان وسط روضه می فرمودند: چراغ ها را روشن کنید که الان دل ها پاک شده است و به برکت اهل بیت علیهالسلام چند حدیث بخوانیم.
یکی از مکاتب پر سرعت که انسان را به اوج کمال می رساند حب به اهل بیت علیهالسلام است. برخی از دانشجویان وهابی عربستانی به برکت همین آیه ایمان آوردند و شیعه شدند.
از حب به اهل بیت علیهالسلام انسان به مرحله اسلام و تسلیم شدن می رسد و بعد به مرحلۀ صبر می رسد.
صبر، خود پنج قسم دارد. تمام تجلی مراتب صبر در حضرت زینب صلیاللهعلیهوآله است. صبر فی الله، عنالله، باالله، الیالله! تماماً تجلی اش در فاطمه زهرا سلاماللهعلیها و دست پرورده اش زینب کبری سلاماللهعلیها است.
برخی به برکت اهل بیت علیهالسلام به مراحل بالاتر می رسند و به مرحلۀ اطمینان می رسند. به مقام رضا رسیدن، دشوار است. در این مقام هر آنچه برایش پیش آید، خوش آید. برخی آنقدر این مراحل را طی می کنند که دیگر راضی به رضای خدا می شوند. مرتبۀ بالاتر از آن فوق عصمت است.
در حدیثی نقل شده است: قیامت که شود، غوغایی خواهد شد. جهنمی ها را می کشانند و به جهنم می برند و بهشتی ها را می کشانند و به بهشت می برند!
در قیامت چشمی که برای امام حسین علیهالسلام می گرید، غمی ندارد. چرا برخی را می کشانند و به بهشت می برند؟ چرا با زور؟ بسیار عجیب است. می فرمایند: در عرش الهی نظرشان به امام می افتد و پیوسته حداثالحسین هستند! و از مجلس حسین علیهالسلام خارج نمی شوند.
اتفاق عجیب در قیامت این است که حضرت زهرا سلاماللهعلیها وارد محشر می شود. از مرکبشان پایین می آیند و پیراهن خونین امام حسین علیهالسلام را که نشان می دهند، به جایی می رسد که خداوند راضی به رضای فاطمه زهرا سلاماللهعلیها می شود.
" لَکانَ الْحَسَنَ " اگر قرار بود تمام حُسن در شخصی تجلی پیدا کند " لکان الفاطمة ". هر آنچه تجلی حسن است و دوری از تمام بدی هاست، " لَوْ کَانَ الْحُسْنُ (هَیْئَةً لَکَانَتْ) فَاطِمَةَ " ودر ادامه می فرماید: " بَلْ هِيَ أَعْظَمُ " یعنی حضرت فاطمه سلاماللهعلیها از این هم عظیم تر است.
یعنی پیامبر صلیاللهعلیهوآله یاد می دهد که مبدأ حسن و خیر و برکت وجود حضرت زهرا سلاماللهعلیها است. همه چی ازوست. ایشان در مدت زمان کوتاهی آنقدر منشأ حسن می شود که حتی حضرت آدم علیهالسلام هم به او توسل می کند.
امام زمان عجاللهتعالیفرجهمالشریف می فرمایند: " لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ " حضرت از زهرای مرضیه سلاماللهعلیها الگو می گیرد. ایشان چنین مقامی داشتند. از آدم ابوالبشر علیهالسلام خداوند فرمودند: ای مردم همه بدانید من برای پیغمبر وصی خواهم گذاشت. هیچ نبی ای نبود الا اینکه وصیی مشخص داشتند.
مرحوم طبرسی روایتی از امام باقر علیهالسلام می فرمایند: در روز عید غدیر پیامبر در متن حدیثشان چندین بار اشاره کردند: کسی که حضور می کند و دین و عدالت را در همه جا گسترش می دهد، امام مهدی عجاللهتعالیفرجهمالشریف است. کسی که هدف نهایی تمام انبیا و اوصیا است و کسی که نظام کامل هستی را او به ثمر می رساند و کسی که نظام احسن جهان را تجلی می بخشد و کسی که عدالت حقیقی را اجرا می کند و کسی که تمام کمالات را در قلوب مستعده به ثمر می نشاند و همه منتظر ظهور و حضورش هستن، می فرماید: فاطمه زهرا سلاماللهعلیها الگوی من است.
امام رضا علیهالسلام فرمودند: هلال ماه مبارک که طلوع می کرد، در همان شب تجلی نور مادرم فاطمه زهرا سلاماللهعلیها را می دیدم.
چگونه می شود شخصی این کرامات را ببیند و باز هم در خانه را به آتش بکشد؟ چگونه ممکن است؟!
در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج حسین سازور، حاج موسی رضایی و کربلایی علی اصغر ژولیده به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.