ماجرای ۷ دیناری که نزد همسر پیامبر(ص) مانده بود

کد خبر: 32464
در روایتی از امام باقر (ع) نقل شده است: « اولین قطره خون شهید کفاره گناهان اوست مگر بدهی ها (حقوق مردم) که کفاره آن ادای آن است»

وارث: در روایات متعدد به اهمیت شهید و جایگاه شهادت در آخرت اشاره شده تا جایی که فرموده اند هفت امتیاز ویژه به او می دهند. یکی از آنها این است که با ریختن اولين قطره‏ خونش همه گناهانش آمرزیده مى گردد؛ همچنین اجازه‏ سير و گردش در تمام بهشت به او داده مى شود، پرده ها كنار رفته و به وجه خدا نظاره مى كند. نقل است که پيامبر صلى الله عليه وآله از شخصى شنيد كه در دعا مى گويد: «أسئلك خير ما تسئل» خدايا! بهترين چيزى كه از تو درخواست مى شود به من عطا كن، حضرت فرمود: اگر اين دعا مستجاب شود، در راه خدا شهيد مى شود.

در آیه ۱۶۹ سوره آل عمران می خوانیم:

«وَ لاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاء عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ.»

«کسانی را که در راه خدا کشته شده اند مرده مپندار، بلکه زنده اند و نزد پروردگارشان به ايشان روزی می دهند.»

***

سه نکته:

* انفاق مال هفتصد برابر، انفاق خون چقدر!؟

در قرآن کریم در خصوص پاداش انفاق آمده است که مانند خوشه ای است با هفتصد دانه یعنی انفاق مال در راه خدا قابلیت این را دارد که هفتصد برابر رشد کند حالا انفاق جان و خون در راه خدا چقدر ارزش دارد!؟


** این یک گناه بخشیده نمی شود!

اما همین شهید با این درجه از اعتبار و آبرو در درگاه حق تعالی که همه گناهانش بخشیده می شود تنها یک گناهش باقی می ماند! در روایتی از امام باقر (ع) نقل شده است: « اولین قطره خون شهید کفاره گناهان اوست مگر بدهی ها (حقوق مردم) که کفاره آن ادای آن است». (وسائل الشیعه، ج۱۳، ص۸۵، ح ۵)

 

*** ماجرای ۷ دیناری که نزد همسر پیامبر (ص) باقی مانده بود

پیامبر اکرم (ص) در آخرين لحظات حيات هم که وضع حالشان وخيم بود، یک دفعه چشم ها را باز کرده و فرمودند: عایشه هفت دينار از بیت المال پیش توست، نزد علي بفرست تا به مصرف برساند. این موضوع آنقدر برای حضرت اهمیت داشت که سه مرتبه تکرار کردند و در نهايت عايشه هفت دينار را به امیرالمؤمنین (ع) تحويل داد.