فردا؛ آغاز غبارروبی مساجد در آستانه ماه مبارک رمضان
حجت الاسلام آقایی رئیس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد به سابقه سه ساله فعالیت این ستاد اشاره کرد و گفت: مسجد خانه مردم است و همه ما فراتر از وظایف مرسوم شغلی خود به عنوان یک رسالت به موضوع و مسائل مسجد توجه داریم.
وی با بیان اینکه دهه تکریم و غبارروبی مساجد 20 شعبان مصادف با 18 خردادماه آغاز میشود، افزود: از قدیم الایام مرسوم بوده در آستانه ماه مبارک رمضان اهل مسجد و کارگزاران آن برای آماده کردن مسجد در آستانه بهار معنویت و عبادت به خانه تکانی خانه خدا میپرداختند. با چنین رویکردی مرکز رسیدگی به امور مساجد از سال 1390 دهه آخر ماه شعبان را با عنوان دهه تکریم و غبارروبی مساجد نامگذاری کرد.
رئیس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد با تأکید براینکه غبارروبی تنها به فضای کالبدی محدود نشود، تصریح کرد: ضرورت دارد که مسجد در متن زندگی مردم هم حضور داشته باشد و از ظرفیتها و کارکردهای آن هم غبارروبی شود.
وی افزود: ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد به شکل دائم در طول سال از طریق ارزیابیها و نظرخواهی از ائمه جماعات، خدام و مدیران نواحی برنامههای خود را آسیب شناسی میکند تا در سالهای آینده خدمتگزاری بهتری داشته باشد.
آقایی هدف از تعیین عنوان تکریم و غبارروبی مساجد را ساماندهی برنامههای متمرکز در امور مساجد عنوان کرد و افزود: از این طریق قصد داریم ائمه جماعات، خدام، اعضای مسجد و بسیج به امور مساجد توجه بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه همه ما در طول عمر خود از مسجد استفاده میکنیم، گفت: ضرورت دارد به مسجد به عنوان خانه اصلی خود توجه کنیم و همانطور که در حرم ائمه اطهار خادمان افتخاری فعالیت دارند در مساجد هم اینگونه باشد و خانوادهها دغدغه خادمی افتخاری را داشته باشند.
رئیس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد به نامگذاری روزهای این دهه اشاره کرد و گفت: این روزها از عناوینی نامگذاری شده است مانند مسجد پایگاه تبلیغ معارف قرآن و اهل بیت(ع)، مسجد زمینه ساز همدلی و همزبانی دولت و ملت، مسجد مرکز رشد فضایل اخلاقی و ترویج سبک زندگی اسلامی، مسجد مأمن کودکان، نوجوانان و جوانان، مسجد میعادگاه منتظران جوان و انقلابی، مسجد مروج امر به معروف و نهی از منکر، مسجد محور وحدت در جهان اسلام، مسجد کانون حیات طیبه خانواده، مسجد بستر نشر فرهنگ ایثار و شهادت و جلوه گاه اراده مردم در عمران خانه خدا.
آقایی در ادامه از شعار اصلی این ستاد تحت عنوان «آینده را از مسجد بسازیم» یاد کرد و اظهار داشت: عنوان اختصاصی در فعالیت سال جاری مسجد و جوان انتخاب شده با این هدف که آینده را با جوانانمان از مسجد بسازیم چرا که اعتقاد داریم این مکان مقدس باید محل رفت و آمد خانوادهها به خصوص جوانان باشد.
به گفته رئیس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد درسال جاری ارتباطی با مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه برقرار شده است.
وی این دهه را فرصت مغتنمی برای تجلیل از خدام ائمه جماعات هیئت امنا و مسئولین مسجد دانست و اعلام کرد: در سال گذشته همایش بزرگ خدام مساجد با حضور بیش از دو هزار نفر از این افراد برگزار شد و در نهایت41 نفر از خدام برگزیده از مساجد استان تهران به زیارت عتبات عالیات مشرف شدند چنین برنامهای در سال جاری هم برگزار خواهد شد.
آقایی با اشاره به شعار سال مبنی بر مسجد و جوانان گفت: امسال هم از ائمه جماعاتی که جوان یاور بوده و بار اصلی مساجد آنها برعهده جوانها است تجلیل خواهد شد.
وی افزود: از دو سال گذشته مساجد محوری که برای برگزاری این دهه اعلام آمادگی کردهاند ارتباط دو طرفه برقرار کردهایم. به این ترتیب در سال گذشته 800 مسجد در این زمینه فعال بودند که تعداد آنها در سال جاری به یک هزار و 150 مسجد رسیده است.
رئیس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد به نهضت قرآنی در مساجد اشاره کرد و گفت: در چهارصد مسجد استان تهران کرسی تلاوت قرآن را به صورت هفتگی برگزار خواهیم کرد. همچنین تفسیر ترتیلی در 500 مسجد برنامه دیگر این نهضت قرآنی است.
به گفته آقایی همایش تجلیل از ائمه جماعات و خدامی که اقامه نماز صبح را در مسجد خود برقرار میکنند با حضور نمایندگان 960 مسجد برگزار خواهد شد. هدفگذاری در این زمینه آن است که تعداد مساجد فعال به یک هزار و 500 برسد.
/ف.م214