قم سوگوار پنجمین اختر آسمان امامت و ولایت است

کد خبر: 40777
در سالروز شهادت پنجمین اختر تابناک امامت و ولایت امام محمد باقر (ع) نقاط مختلف شهر قم به ویژه حرم مطهر حضرت معصومه(س) سیاهپوش و غرق در ماتم است.
وارث : به همین مناسبت جمع زیادی از مردم ولایتمدار قم با حضور در آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) با سینه زنی و نوحه خوانی ضمن مراتب تسلیت و تعزیت خود به ایشان، در فراغ این امام همام اشک ماتم ریختند.

مراسم سوگواری شهادت امام محمد باقر(ع) در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)، آغاز شد و شمار زیادی از زائران و مجاوران این مکان قدسی در سوگ شهادت جانسوز آن امام همام عزاداری کردند.


هیئت‌های عزاداری نیز درقالب دسته های سینه زن و زنجیرزن درحرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) اجتماع کرده و درسوگ شهادت امام پنجم شیعیان بر سرو سینه می زنند و اشک می ریزند.


همزمان با شب شهادت پنجمین اختر آسمان ولایت و امامت، حضرت امام محمد باقر(ع)، برنامه های عزاداری دراین مکان مقدس برپا و دسته های عزاداری درحالیکه پرچم های سیاه بر دست و بر سر و سینه می زدند، در این مکان مقدس سوگواری کردند.


در دفتر مقام معظم رهبری در قم و بیوت آیات عظام تقلید نیز آیین هایی به همین مناسبت طی دیشب و امروز برپا شده و سخنرانان در خصوص زندگانی آن حضرت مطالبی را بیان کردند.


مسجد مقدس جمکران و مقابر امامزادگان نیز دراین روز غم بار شاهد برگزاری آیین های عزاداری و سخنرانی با حضور زائران و مجاوران می باشد.


مسلمانان خارجی مقیم قم نیز با برگزاری آیین های سوگواری به شیوه سنتی عشق و علاقه خود را به آن امام همام نشان دادند.


یاد آور می شود امام محمد باقر(ع) در سوم ماه صفر سال 57 هجری در مدینه به دنیا آمد؛ اسم مبارک آن حضرت محمد، لقبش باقر، شاکر و امین و کنیه‌اش ابوجعفر، نام پدر گرامیش علی بن الحسین(ع) و نام مادر بزرگوارش فاطمه دختر امام حسن مجتبی(ع) است.


از ویژگی های بارز امام پنجم موقعیت ممتاز علمی ایشان در میان تمام دانشمندان آن زمان بود که با اظهار گوشه هایی از علم لدنی خود، ضعف و حقارت علوم اکتسابی و بشری را آشکار ساخت و تمام دانشمندان را مجذوب قدرت علمی خود کرد تا جایی که بزرگ ترین دانشمندان، خود را در مقابل عظمت علمی امام حقیر می شمردند.


گشاده‌رویی امام محمدباقر (ع) سبب جذب افراد مختلف و گسترش تعلیم معارف اسلامی شد و انحراف عقاید و روش و منش مسلمانان مهم‌ترین عامل تهدیدکننده دوران امام محمدباقر (ع) بود بنابراین این امام بزرگوار در زمینه تصحیح عقاید و افکار گام‌های اساسی برداشت.


امام محمدباقر (ع) با افکار و عقاید انحرافی و احادیث جعلی آن دوره به مبارزه علمی پرداخت و مردم را با فرهنگ اصیل و غنی اسلامی آشنا کرد، به گونه ای که می توان گفت در مکتب تربیتی امام باقر(ع) علم و فضیلت به شیوه ای مطلوب به مردم آموخته شد.


دو امام معصوم امام محمدباقر (ع) و فرزند بزرگوار ایشان امام جعفر صادق (ع) در روزگاری زندگی کردند که به دلیل شرایط حاکم بر آن زمان توانستند فرهنگ ناب محمدی (ص) و معارف اهل بیت علیهم السلام را اشاعه دهند و در آن زمان به دلیل موقعیت حاکم و درگیری بین بنی امیه و بنی عباس فرصت مناسبی فراهم شد تا این دو امام بزرگوار نهایت استفاده را از فضای باز سیاسی به وجود آمده برای تربیت شاگردان شایسته بهره گیرند.


امام محمد باقر (ع) پنجمین امام شیعیان در هفتم ذی الحجه سال 114 در سن 57 سالگی به دستور هشام بن عبد الملک در مدینه مسموم و به شهادت رسید.

/1102101305