حجت الاسلام ریاضت: شیعیان آینه امامان خویش هستند/ حاج محسن طاهری: هلال یک شب زینب(س) فدایت

کد خبر: 4268
سومین شب مراسم عزاداری دهه دوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمود ریاضت و مداحی حاج محسن طاهری در هیئت نوباوگان در حسینیه قنات آباد با حضور پرشور عزاداران حسینی برگزار گردید.
مهدی شکری خبرنگار وارث: سومین شب مراسم عزاداری دهه دوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمود ریاضت و مداحی حاج محسن طاهری در هیئت نوباوگان در حسینیه قنات آباد برگزار شد.
بنابراین گزارش سومین شب مراسم عزاداری دهه دوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمود ریاضت و مداحی حاج محسن طاهری در هیئت نوباوگان در حسینیه قنات آباد با حضور پرشور عزاداران حسینی برگزار گردید.

در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین محمود ریاضت در خصوص خلق نیکو سخنرانی کردند که گزیده آن در ادامه آمده است:

جیره غذای اسیر هم از لحاظ کیفیت کم است هم از لحاظ کمیت و او را سیر نمی کند، همه تشنه بودند و گرسنه، لکن آن چیزی که سبب می شود جذبه ابی عبدالله علیه السلام آنها را بگیرد، برای اجرای راه کارهایی بود که ابی عبدالله علیه السلام در زندگی آوردند و آنها را عملی کردند.

سپردن وظیفه به افراد خانواده و صحیح انجام دادن این وظایف توسط خانواده دلیلش سپردن وظیفه ها و کارهایی قبل از عاشورا بوده است.

امام حسین علیه السلام ده سال امامت کرده اند، و وقتی برادرشان به شهادت رسیدند ده سال به صلح برادرشان پایبند بودند، علت قیام هم این بود که معاویه لعنت الله علیه پیمان شکنی کرد.

یکی از عملکردهای ابی عبدالله علیه السلام این است؛ اسمشان مسما داشت، حسین یعنی نیکو، یعنی زیبا؛ مصغر حسن است و از واژه حُسن می آید، لذا می بینیم که حضرت زینب (س) می فرمایند: من چیزی جز زیبایی ندیدم، چرا؟ چون برادرش تماماً زیبایی بود.

امام رضا(ع) می فرمایند: که سنگین ترین عمل در کفه ی ترازوی شیعه ی ما حسن خلق است، زیبا حرف زدن و زیبا برخورد کردن است. لذا ما می بینیم که از قدیم ها هم می گفتند اگر کسی درجامعه اخلاق بدی داشت و دارد می گوییم مثل شمر می ماند! اما اگر کسی رفتار خوب و نیکویی داشته باشد هم می گوییم خلق محمدی دارد.

قرآن هم فرمود: "انک لعلی خلقٍ عظیم" هر کدام از پیغمبران به یک صفت نیکویی شهره شدند و پیغمبر ما هم به خلق نیکو و خلق بلند، پیغمبر(ص) فرمودند: "حسینٌ منی و أنا من حسین" حال اگر پیامبر اکرم (ص) طبق فرموده قرآن" إنک لعلی خلقٍ عظیم "هستند پس امام حسین (ع) هم این صفت را دارند، این جا که فرموده: "إن فضلَ اولنا یلحق بفضل آخرنا و إنُ فضلُ آخرنا یلحق ُبفضل اولنا" همین است.

امام باقر(ع) فرمودند: همانی که اولین امام ما دارد؛ آخری هم نیز دارد، و چهارده امام دارای ویژگی هایی برابر هستند، حضرت فرمودند: " کلنا محمد، اولنا محمد، اوسطنا محمد، آخرنا محمد"

به امام حسین(ع) گفتند: شیعیان شما چگونه اند؟ حضرت فرمودند: شیعیان ما هم مثل ما هستند، هر زمان آنها را می بینید گویا ما را دیده اید.

مواظب لقمه ها باشید، حلال و حرام را در نظر بگیرید و حواستان باشد سر سفره ای که می نشینید چه لقمه ای می خورید، چرا که اگر مواظب نباشیم کربلا بوجود می آید،

امام حسین (ع) لحظه آخر به خیمه امام سجاد (ع) رفتند، امام سجاد (ع) عرضه داشتند خدمت پدر: " أین عمی العباس؟ أین اخی علی اکبر؟ " پدرم هر زمان به ملاقاتم می آمدید با عمو جان و علی اکبر و قاسم و اینها می آمدید؛ حال چرا این ها نیامده اند؟ حضرت فرمودند: " قد قتل" به شهادت رسیدند، عرض کرد: پدر جان یاران چه؟ حضرت فرمودند:" پسر جان همین قدر بدان که در این صحرا غیر از من و تو،این زن و بچه دیگر محرمی ندارند. امام سجاد(ع) فرمودند: بابا جان این ها را موعظه کن؛ امام فرمودند: اثر نمی گذارد، گفتند: چرا؟ امام فرمودند: " ملأت بطونهم من الحرام" شکم هاشان از حرام پر گشته و نفس من در اینها اثری ندارد.

حضرت صادق(ع) فرمودند: کافر خوش اخلاق خیر(بهتر) است، از مومن بد اخلاق؛ انسان بد اخلاق از هر گناهی که توبه کند، از آن گناه خارج میشود و در گناه دیگری میافتد بدلیل بد اخلاقی اش، اما انسان خوش اخلاق بخاطر خوش اخلاقی اش وارد دین میشود.

در ادامه این مراسم؛ حاج محسن طاهری شعری در رثای اباعبدالله الحسین علیه السلام خواندند که گزیده آن در ادامه آمده است:

هلال یک شب زینب(س) فدایت

نمی آید چرا دیگر صدایت


سر تو خون به پای نیزه ریزد 

چرا خون از سر زینب(س) نریزد


گرچه من در بزم عشقت محرم کاشانه ام 

جام قدری از بلا را با تو هم پیمانه ام


هردو می سوزیم از یک شعله در بزم وصال 

فرق ما این است تو شمعی و من پروانه ام


برای دیدن گزارش تصویری کلیک کنید