توصیههایی به زائران اربعین در بیان آیت الله مکارم شیرازی
وارث : آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی امروز 27 آبان در ابتدای درس خارج در مسجد اعظم گفت: اربعین رستاخیز عظیمی است که در دنیا شبیه و مانند ندارد زیرا 20 میلیون نفر برای بزرگداشت شهیدان کربلا که 14 قرن پیش برای مبارزه با ظلم و ستم حرکت می کنند حتی افراد ناتوان و معلول نیز با آنها همراهی دارند و این مسئله نمایش قدرت در راه آزادی و شرف است.
ایشان در توصیههایی به زائران اربعین حسینی گفت: شرط اول این است که زائران اخلاص داشته باشند و از کارهای جناحی بپرهیزند که با اهداف مقدس شهدا ناسازگار است.
وی ادامه داد: زائران حسینی باید به کسانی که در راه می مانند کمک کنند و از هرگونه عجله و شتاب که ممکن است موجب بهم ریختن صفوف و حوادث دردناکی مانند فاجعه منا شود بپرهیزند و خونسردی و آرامش خود را در هر حال حفظ کنند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: از دیگر توصیههای ما این است که از زیارت طولانی پرهیز کنند و به زیارت مختصر اکتفا کرده و محل را برای دیگران خالی کنند.
رعایت حجاب
وی افزود: گردانندگان مواکب به مسایل فرهنگی توجه فراوان داشته باشند و از این رستاخیز عظیم برای این کار استفاده کنند، نماز اول وقت برگزار شود و خواهران حجاب را کاملا رعایت کنند و از خرافاتی که موجب وهن مراسم است بپرهیزند.
این مفسر قرآن بیان کرد: قوانین و مقررات را که مایه نظم است کاملا رعایت کنند، برای حل مشکلات جهان اسلام و فتنه های دشمنان و نجات مظلومان از چنگ ظالمان از صمیم دل دعا کنند.
استاد برجسته حوزه در ابتدای این جلسه با بیان اینکه فردا بنابر دو روایت یکی منسوب به شهادت امام حسن(ع) و روایت دیگری منسوب به تولد امام هفتم(ع) است گفت: البته برخی بیان کرده اند که تولد امام هفتم در ماه ذی الحجه است ولی روزی برای این مسئله انتخاب نکردهاند ولی به هر حال چون سنت بر این بوده است که مسئله شهادت ترجیح داده می شود ما نیز در این روز عزاداری برپا می کنیم و باید دعا کنیم که اربعینی که در پیش از اربعین پربرکت و بدون مشکلی باشد.
وی افزود: امام حسن عسکری(ع) بیان کردند که پرورش و تادیب کردن انسان جاهل و انسان معتاد به عادت سوء، همانند معجزه است و کار بسیار مشکلی است؛ این حدیث دو پیام دارد که اولین آن این است که تربیت انسان جاهل بسیار مشکل است و باید در این راه صبر کنیم.
این مرجع تقلید بیان کرد: همچنین برگرداندن یک معتاد از یک عادت بسیار سنگین است و نباید خسته شویم؛ باید با پیگیری این مشکل حل شود و در این زمینه باید تلاش بسیاری انجام داد و وقت زیادی گذاشت؛ حضرت نوح(ع) در 950 سال توانست حدود 80 نفر را به سمت خود بکشاند یعنی ایشان برای هر کدام از این افراد، 12 سال زحمت کشیدند.
رسالت علما در کاهش اعتیاد
آیت الله مکارم اظهارکرد: روحانیون و علما و مربیان و معلمان باید در مسایل تربیتی دارای استقامت و صبر باشند زیرا اگر نباشند به هیچ جایی نمی رسند و از صبر و تحمل پیامبر و اولیای الهی باید درس بگیریم.
وی گفت: باید کاری کنیم که اجازه ندهیم فرد به اعتیاد به عمل سوء گرفتار شود زیرا پیشگیری از درمان بسیار کم هزینه تر و راحت تر و بهتر است.
وی تاکید کرد: امروز مسئله اعتیاد یک مشکل بزرگ است؛ مراکز رسمی اعداد وحشتناکی در خصوص اعتیاد مردان و زنان و کودکان می دهند و این مسئله،به یک مسئله سیاسی مبدل شده است زیرا دشمن می داند که اگر این مردم به اعتیاد آلوده شوند دیگر آنها به کفن پوشان میدان جنگ تبدیل نخواهند شد.
وی افزود: در تاریخ، جنگی به نام جنگ افیون داریم که این جنگ بین ماموران انگلیسی و مردم چین واقع شد؛ مردم چین مشاهده کردند که یک عده در بین مردم تریاک مجانی عرضه می کردند و تحقیق کردند و فهمیدند که این ماده، مخدر است و می خواهند مردم را معتاد کنند و چین را نیز مستعمره کنند؛ آنها بیدار شدند و در مقابل آنها ایستادند و جنگی به نام افیون را در مقابل انگلیسی ها به راه انداختند.
این مرجع تقلید بیان کرد: اسراییل با اینکه زمین کمی در اختیار دارد، بخشی از زمین های کشاورزی خود را برای کشت خشخاش اختصاص داده است که رایگان در بین مردم توزیع کنند ولی جوانان حزب الله اجازه ندادند که این نقشه عملی شود و بلایی بر سراسراییل آوردند که در تاریخ ثبت شد و کسی نیز آن را باور نمی کرد.
آیت الله مکارم اظهارکرد: مسئولین باید تلاش کنند و رسانه ها نیز باید کار فرهنگی کنند و علما و اهل علم نیز در این زمینه کار فرهنگی کنند و نقشه های دشمن را نقش بر آب کنند.
/1102101305