گرامیداشت شهدای مدافع حرم در دهه فجر انقلاب

کد خبر: 48594
معاون فرهنگی سپاه تهران بزرگ در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی بسیج پرس به تشریح برنامه های سپاه تهران در دهه فجر 94 پرداخت.
وارث : سردارسید باقر سادات حسینی، معاون فرهنگی سپاه  حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ در گفتگوی اختصاصی، به تشریح برنامه های سپاه تهران در دهه فجر 94 پرداخت.

وی ضمن  تبریک فرارسیدن ایام الله دهه فجر و 22 بهمن، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، عنوان کرد: ایام الله واژه مقدسی است که در فرهنگ دینی و ملی ما وجود دارد و در چندین آیه قرآن به واژه یوم الله تاکید شده است. مفسرین قرآن از جمله مرحوم طباطبایی(ره) در تفسیر ایام الله می فرمایند که همه روزها روز خدا و همه لحظه ها لحظه خداست ولی در ایام الله اتفاقاتی افتاده که به تعبیری، خداوند در آن روز قدرت نمایی خود را به رخ مردم کشیده و معجزات قابل توجهی اتفاق افتاده است.


سادات حسینی در همین زمینه با اشاره به این که مطرح شدن دهه فجر به عنوان ایام الله، قابل تامل است، اظهار داشت: در دهه فجر به ویژه یوم الله 22 بهمن، معجزه ای رخ داد و رژیم 2500 ساله شاهنشاهی با همه توانمندی های سخت افزایی و پشتیبانی هایی که از آن می شد، برچیده شد و حکومت اسلامی جایگزین آن شد که این اتفاق معجزه قرن بود. ما باید این واقعه را به یکدیگر متذکر شویم و دهه فجر فرصت مناسبی برای این تذکر در قالب  اجرای برنامه هایی نظیر آیین ها و بزرگداشت ها است.

گرامیداشت شهدای مدافع حرم در دهه فجر انقلاب

وی در ادامه افزود: فلسفله وجودی گرامیداشت ایام الله به آیه شریفه ای از قرآن برمی گردد که خداوند به حضرت موسی می گوید قوم بنی اسرائیل را از ظلمت حکومت فرعون خارج و به نور حکومت خداوند وارد کن. انقلاب اسلامی این گونه بود و ما از ظلمت حکومت های 2500 ساله شاهنشاهی خارج شدیم و در قالب حکومت الهی که ولی فقیه بر آن حاکم بود قرار گرفتیم.


معاون فرهنگی سپاه  تهران با بیان این که باید این موضوع برای آحاد جامعه و به ویژه نسل سوم و جوان انقلاب که عمدتا دوران انقلاب را ندیده  و در روایات های دیگران درباره آن شنیده اند، تبیین شود، تصریح کرد: دهه فجر فرصت مناسبی برای تبیین هرچه بهتر این معجزه الهی است و سپاه و بسیج در این زمینه نقش اساسی و موثری دارد  و می تواند برای آحاد بسیجیان و اقشار مختلف مردم این مسائل را در قالب گردهمایی ، بزرگداشت ها و نشست ها تبیین کند.


سادات حسینی در ادامه رویکردهای برنامه های دهه فجر 94 سپاه تهران بزرگ را برشمرد و گفت: بصیرت افزایی، امیدآفرینی، دشمن شناسی، همدلی و همزبانی، خودباوری و مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی؛ رویکردهای برنامه های دهه فجر 94  سپاه  حضرت محمد رسول الله (ص) در تهران بزرگ است. 


وی در ادامه با تبیین هرکدام از این رویکردها به ضرورت  توجه به بصیرت افزایی در برنامه های دهه فجر اشاره کرد و گفت: جامعه ما همیشه و به ویژه در فتنه های گوناگونی که با آن روبرو هستیم، نیاز به بصیرت دارد و به همین منظور بازخوانی و تبیین آرمان های انقلاب و تقویت گفتمان انقلاب اسلامی در جامعه؛ تبیین جایگاه و نقش ولایت وفقیه در برپایی، استمرار و پویایی حکومت اسلامی؛ تبیین هویت فرهنگی انقلاب اسلامی و ماهیت حکومت دینی؛ آگاهی افزایی در خصوص روش ها و ساز و کارهای استکبار جهانی علیه انقلاب اسلامی به ویژه در مورد مسئله نفوذ و تبیین و تشریح ضرورت حضور شکوهمند مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و معرفی معیارهای اصلح گزینی بر اساس مولفه های ارزشی و انقلابی از محورهای رویکرد بصیرت افزایی است.


معاون فرهنگی سپاه  تهران در زمینه رویکرد امیدآفرینی با بیان اینکه مردم ما در سال های دفاع مقدس و حوادث بعد از آن به ویژه در دوران تحریم مقاومت کرده اند و امروز نیاز به امیدآفرینی در کشور داریم، عنوان داشت: نمایش جلوه های کارآمدی نظام اسلامی در زمینه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی؛ معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی به عنوان نمادهای تحقق آرمان های انقلاب اسلامی و ترسیم روند رشد و توسعه ایران پس از پیروزی انقلاب به رغم وجود دشمنی ها، توطئه ها و ایجاد موانعی چون جنگ و تحریم از موضوعات ذیل رویکرد امیدآفرینی است.


سادات حسینی در  مورد رویکرد دشمن شناسی با اشاره به اینکه ملت ایران همواره با دشمنانی تحت عنوان استکبار جهانی و در راس آن آمریکا روبرو است و باید کاری کنیم تا مردم در عرصه هایی مثل انتخابات، دشمن و ایادی داخلی اش را بشناسند، اظهار داشت: عمق بخشیدن به درک و شناخت مردم در زمینه دشمن شناسی و استکبار ستیزی؛ شناسایی و معرفی مجاری، کانون ها و بسترهای نفوذ، تاثیر گذاری و فتنه انگیزی دشمنان و توصیف و تشریح ابزارها و روش های موثر در ایمن سازی جامعه در مقابل هجمه ها و امواج نفوذ دشمنان از محورهای رویکرد دشمن شناسی است.


معاون فرهنگی سپاه تهران در زمینه رویکرد همدلی و همزبانی به شعار انتخاب شده توسط رهبر معظم انقلاب برای سال جاری تحت عنوان دولت و ملت همدلی و همزبانی اشاره کرد و گفت: توصیف و تبیین چیستی، چرایی و ضرورت همدلی و همزبانی ملی در جهت تحقق آرمان های انقلاب؛ تبیین و توصیف بایسته های ارتقای همدلی و همزبانی میان مسئولان نظام و همچنین مردم و مسئولان و شناسایی موانع و چالش های رشد همدلی و همزبانی جامعه در حوزه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و رفتاری به منظور کاهش آسیب ها از موضوعات ذیل رویکرد همدلی و همزبانی است.


وی در مورد رویکرد خودباوری با بیان این که وزیران و مسئولین حکومت گذشته، مردم را با بیانات گوناگونی نظیر اینکه ایرانی یک لول هنگ هم نمی تواند بسازد، تحقیر می کردند ولی اکنون در عرصه های مختلف فناوری در رتبه یکم تا دهم جهان هستیم و این موضوع را باید برای جامعه تبیین کنیم تا شعار ما می توانیم تبدیل به یک گفتمان عمومی شود، عنوان کرد: تقویت اعتماد به نفس ملی و اعتماد عمومی به توانمندی های داخلی در راستای شعار ما می توانیم؛ تشریح دستاوردهای علمی و فناورانه با اتکا به دانش بومی و تشریح توانمندی های ملی در عبور موفق آمیز از چالش ها و تهدیدات؛ از محورهای رویکرد خودباوری است.


سادات حسینی در زمینه رویکرد مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه در موضوع اقتصاد باید با نگاه اقتصاد مقاومتی، اقدامات اساسی انجام دهیم که اقدامات سپاه و بسیج در این زمینه قابل توجه است و دهه فجر فرصت مناسبی برای بیان این اقدامات است، گفت: تبیین و تشریح ابعاد و برکات اقتصاد مقاومتی در شکوفایی اقتصادی کشور؛ تشویق و ترغیب مردم به مشارکت، کار جمعی و حضور جهادگرانه در صحنه اقتصادی کشور؛ تجلیل و تکریم کارآفرینان و تقویت فرهنگ مصرف کالاهای داخلی و حمایت از تولیدات بومی با کیفیت؛ توصیف ضرورت ارتقای کیفی محصولات و خدمات و تشریح ضرورت جلوگیری از ورود و مصرف کالاهای خارجی از موضوعات ذیل رویکرد مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی است.


معاون فرهنگی سپاه تهران در ادامه به خط مشی های اجرایی برنامه های سپاه تهران در دهه فجر 94 اشاره کرد و عنوان داشت: توسعه و تقویت مشارکت مردم در برگزاری مراسم های دهه فجر، زمینه سازی مشارکت سازمان های مردم نهاد در برنامه های دهه فجر، اجرای برنامه های فراگیر برای ادیان و اقوام مختلف و بروز و ظهور خلاقیت و نوآوری در اجرای برنامه های دهه فجر از خط مشی های اجرایی برنامه های دهه فجر سپاه تهران در سال 94 است. 


وی در ادامه با تاکید بر ضرورت تعامل با رسانه های مکتوب، دیداری، شنیداری و مجازی به منظور انعکاس مناسب برنامه های دهه فجر سپاه تهران بزرگ، از برگزاری برنامه های دهه فجر سپاه تهران در قالب برنامه هایی در آستانه دهه فجر و برنامه هایی در طول دهه فجر خبر داد و  عنوان کرد: از برنامه هایی که در آستانه دهه فجر سال 94 توسط سپاه تهران اجرا می شود می توان به برگزاری برنامه هایی نظیر همایش انس و الفت میان ائمه جماعات و فرماندهان بسیج تحت عنوان زمزمه محبت؛ یادواره شهدای ادیان توحیدی و مراسم تجدید میثاق با امام خمینی(ره) و شهدای انقلاب اشاره کرد.


سادات حسینی با بیان اینکه 27 برنامه شاخص در طول دهه مبارک فجر سال 94 توسط سپاه تهران  اجرا می شود، تعدادی از عناوین این برنامه ها را برشمرد و گفت: برگزاری جشن های بزرگ فجر پیروزی در سطح مساجد شهر تهران در ایام الله دهه فجر؛ برگزاری نمایشگاه های دستاوردهای سی و هفت ساله انقلاب اسلامی در مساجد، مدارس و ادارات؛ برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی در سطح تهران بزرگ؛ برپایی غرفه های جذب بسیج در حاشیه تمامی برنامه های دهه فجر؛ برگزاری جشنواره ورزشی شهدای بسیج در هشت رشته ورزشی؛ برگزاری مسابقات فرهنگی ورزشی در سطح پایگاه ها، حوزه ها و نواحی بسیج تهران بزرگ؛ تکریم و تجلیل از چهره های شاخص محلات؛ ویزیت رایگان و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی؛ راه اندازی دو شعبه تخصصی حفظ قرآن کریم؛ رونمایی از مستند مکتب خانه های قرآنی و برگزاری نشست های آگاه سازی مادران در خصوص جنگ نرم با موضوعاتی نظیر ماهواره و شبکه های اجتماعی از مهم ترین برنامه های دهه فجر انقلاب اسلامی سپاه تهران بزرگ است.


معاون فرهنگی سپاه تهران با اشاره به این که روزهای دهه فجر از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نامگذاری شده است؛ به عناوین و برنامه های شاخص برخی از این روزها اشاره کرد و گفت: در روز دوشنبه 12 بهمن مصادف با سالروز ورود امام خمینی(ره) به میهن اسلامی و آغاز دهه فجر که به نام «انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره)، ولایت فقیه و رهبری» نام گذاری شده است برنامه هایی نظیر نواختن زنگ پیروزی انقلاب در مدارس، اجرای رژه موتورسوران بسیجی از فرودگاه تا بهشت زهرا(س)، حضور بسیجیان در مراسم گرامیداشت 12 بهمن در حرم مطهر امام خمینی(ره) و مراسم ویژه محل جلوس امام در بهشت زهرا(س) برگزار می شود. همچنین در روز پنجشنبه 15 بهمن که به نام «انقلاب اسلامی، ایمان، جهاد، شهادت» نام گذاری شده برنامه هایی نظیر مراسم غبار روبی و عطرافشانی مزار شهدا، دیدار و سرکشی از خانواده های معظم شهدا و ایثارگران به ویژه شهدای انقلاب اسلامی و مدافع حرم و یادواره شهدا برگزار خواهد شد.  در روز جمعه 16 بهمن که به نام «انقلاب، وحدت امت اسلامی، عدالت خواهی و حکومت جهانی مهدی(عج)» نام گذاری شده است برنامه هایی نظیر حضور منسجم و هدفمند بسیجیان در میعادگاه نماز جمعه، برگزاری نشست های مهدویت و انتظار ویژه حلقه های صالحین و آحاد مردم و برگزاری دعای ندبه در امامزاده صالح(ع) توسط حلقه های صالحین برگزار می شود.


سادات حسینی با اشاره به اینکه در برنامه های روز 22 بهمن از همه ظرفیت های اقشاری و اصناف، آموزشی، پرورشی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و قرآنی برای حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن استفاده خواهد شد، گفت: درراهپیمایی باشکوه 22 بهمن، سپاه تهران علاوه بر مشارکت در تامین امنیت مراسم راهپیمایی، 40 غرفه در زمینه های علمی، هنری، ورزشی و اقتصاد مقاومتی در مسیر راهپیمایی برپا خواهد کرد. همچنین 22 تئاتر خیابانی توسط سازمان بسیج هنرمندان اجرا می شود و  گروه 22 هزار نفری بسیج دانش آموزی نیز به اجرای سرود خواهند پرداخت.


معاون فرهنگی سپاه تهران در پایان سخنان خود با گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم، عنوان کرد: در محتوای برنامه های دهه فجر سپاه تهران بزرگ در قالب برنامه هایی نظیر یادواره های شهدا به صورت ویژه به شهدای مدافع حرم پرداخته خواهد شد.

منبع: بسیج پرس

/1102101305