صحیفه سجادیه گنجینه معرفت و معنویت است
وجود نازنین حضرت زین العابدین علیه السلام زندگی پر فراز و نشیبی داشتند چرا که حضرت دوران نوجوانی وجوانی را در محضر پدر بزرگوارشان بودند و حتی مسائل میدان های نبرد را مشاهده کردند، خودشان همراه پدر بودند و حتی همفکری میکردند و در آن قیام حضرت سیدالشهدا (ع) و با آن مصائب و شهادت پدر بزرگوارشان مسئولیت ایشان شروع شد.
مسئولیت سنگینی به عنوان رهبری اسرا در کنار حضرت زینب (س) داشتند چرا که امام بودند، آرامش دهنده و هدایت کننده ، کسی بودند که در مسیر کربلا تا شام و برعکس برکت وجود ایشان بود که اهل بیت امام حسین (ع) توانستند در برابر ناملایمات بایستند و آن خطبه ای که در مسجد اموی قرائت کردند خیلی عجیب است چرا که در کنار آن همه سختی وشدائد خطبه آتشینی را ایراد کردند یکی از حساس ترین سخنان امام سجاد علیه السلام که تحولی عظیم در بینش مردم نسبت به امویان ایجاد کرد و معادلات یزید را بر هم زد و خط مشی او را نسبت به اهل بیت علیهم السلام کاملاً تغییر داد این بود که حضرت در جمع مردم و رجال سیاسی و دینی شام ایراد کردند. این خطبه اوج موفقیت امام سجاد علیه السلام در ابلاغ رسالت و تبلیغ عاشورا و تداوم خط شهیدان کربلاست که 1300 سال است بزرگان و علما ما درباره این خطبه بحث میکنند.
در خلال خطبه حضرت خودشان را معرفی میکنند: « أَنَا ابْنُ مَکَّةَ وَ مِنَی أَنَا ابْنُ زَمْزَمَ وَ الصَّفَا... أَنَا ابْنُ مَنْ ضَرَبَ بَیْنَ یَدَیْ رَسُولِ اللَّهِ بِسَیْفَیْنِ...» و تمام تبلیغات سوء دشمن را از بین می برند و در پایان هنگامی که امام سجاد علیه السلام آن خطبه رسا را ایراد فرمود، یزید مجبور به ترک مسجد می شود و مردم حاضر در مسجد که سخت تحت تأثیر قرار گرفتند به دور ایشان جمع می شوند و انگیزه بیداری را در آنان برانگیخته می شود.
بعد از این قضایا امام تحت نظر بودند چون حاکمان وقت از قدرت امام ترسیده بودند و تغییراتی که در اداره حکومت ایجاد شد باعث ممنوع منبر شدن امام شدند و حضرت نزدیک 40 سال سخنرانی نکردند چرا که قدرت خطابه حضرت را فهمیده بودند.
لذا امام علیه السلام در قالب دعا، صحیفه سجادیه، اهداف عاشورا را پیاده کردند. امام سجاد(ع)با این ادعیه عوامل سقوط جامعه را بیان می کردند چون اجازه سخنرانی نداشتند ولی با این کار مردم را آگاه می کردند.
صحیفه کلامی برتر از کلام بشر
در زمان مرجع فقيد شيعه حضرت آيت الله العظمي مرعشي نجفي (ره) شخصی بنام طنطاوی که از علمای اهل سنت بودند تفسیری را نوشتند به نام « تفسیر طنطاوی» و برای ایشان فرستاند.
مرحوم آقای مرعشی (ره) هم برای تشکر کتاب صحیفه سجادیه را به ایشان اهدا کردند. صاحب تفسیر طنطاوی پس از دریافت کتاب در چاپ بعدی تفسیر خود در مقدمه کتابشان به صحیفه سجادیه اشاره میکند که : این گناه نابخشودنی است که عالمی مثل من و امثال من ندانیم شیعه رهبری دارد به نام امام سجاد (علیه السلام) که کتاب ارزشمندی به نام صحیفه سجادیه دارد.
صحیفه سجادیه در ابعاد مختلف سیاسی اجتماعی اخلاقی و ...مطالب ارزشمندی دارد چرا که خطابه های حضرت زینالعابدین (ع) در قالب دعا می باشد و توصیه می کنم جوانان ما از این کتاب ارزشمند بهره ببرند البته صاحبان خرد و فرهنگ برنامه ریزی کنند و با قلم و بیان خوب این مطالب گرانبها را دسته بندی کنند و حتی به صورت فیلم و نمایش در آورند تا نسل جوان ما بیشتر جذب شوند و این ميراث جاویدان اهل بيت نوری برای هدایت آنها در زندگی باشد. همچنین در صحیفه سجادیه رسالت حقوق امام سجاد علیه السلام را می بینیم که دارای ابعاد زیبایی است،حق والدین، حق معلم، رهبر و... را در قالب حقوقی بیان کردند که پیشرفته ترین قوانین حقوقی دنیا در برابر اینشان کرنش می کنند.
/1102101308