برای رهایی از غفلت ؛ خانه دوست را مصفا کنیم
وارث : دراین نوشته ، چند راهکار اساسی برای رهایی از غفلت را به عنوان پیشنهاد ، تقدیم شما خوبان می کن
1- خانه دوست را مصفا کنیم
جایگاه خدا و انسان های خدایی در قلب ماست . همانگونه که خانه دوست در قلب مؤمن است . اگر قلب را از آلودگی و تیرگی های گناه پاک نسازیم ، یاد یار ، روزیمان نگشته و دچار خسران و زیان می شویم . که خدای تعالی فرمود : "و هر کس از یاد من دوری کند زندگی تنگی خواهد داشت . "
پس در تلاش باشیم خانه یار را با باران توبه و اعمال نیک مصفا کنیم و جایگاه او را آماده نماییم که هر که در قلب ما خانه کرد یاد او وجود ما را فرا خواهد گرفت . و گناه نقطه ای است در قلب که تیرگی را به همراه آورده ، سیاهی را حاکم کرده ، مانع حضور نور امام می شود . و گناه چشم ، اثر تخریبش بالاتر است که دل به همان سویی مایل می شود و حرکت می کند که چشم ببیند .اگر دل را به دفتری شبیه کرده اند که در آن می نویسند و یکی از قلم هایی که در این دفتر نگارش دارد قلم چشم است که سلامت و فساد دل را رقم می زند ، از همین جهت است که چشم ، دل را به دنبال خود می کشاند و در صلاح و فساد آن موثر است .
زدست دیده ودل هردو فریاد که هرچه دیده بیند دل کندیاد .
نگاه هرزه ، عامل غفلت است و باعث محرومیت از یاد یار که پیامبر مهربانی ها (ص) فرمود : " از نگاه های بیهوده بپرهیزید ، چرا که بذر هوا و هوس می کارد و غفلت به بار می آورد ."
پس دوری از گناه ، مخصوصاً گناه چشم ، اولین راه کار یاد حضرت است که لذت شیرینی یاد امام عصر (عج) در صورت دوری از گناه به ذائقه ما خواهد نشست .
اما اگر اهل گناه شویم ، ذائقه مان عوض می شود . دیگر شیرینی یاد امام را نمی چشیم در حالی که نام و یاد آن بزرگوار از عسل هم شیرین تر است . سزای هر گناه من ، هر نگاه خطای من و هر قدم اشتباهم ، نه دوزخ ، نه محرومیت از سیب و باغ ، که بدترازهمه ، یک قدم دور شدن از امام است. کاش لحظه هایم پر شود از یاد زیبایت مهدی جان !
2 - با خوبان و اهل ذکر ، دیدار و معاشرت کنیم
نشست و برخاست با کسانی که با یاد یار انس گرفته اند و در فکر رضایت امام (عج) زندگی را ادامه می دهند ، جوانانی که به خاطر لبخند مهدی (ع) از گناه دوری می کنند و با تمام وجود صادقانه در راه دوستی آن بزرگوار قدم می زنند ، تداوم یاد یار را به دنبال دارد . تاکید بر دیدار عالم نیز از این جهت است که یاد خدا و ولی او را زنده می سازد و عقب ماندگی ما را از قافله عاشقان کوی یار متذکر می شود . پس به نیت رضایت امام عصر (ع) و اینکه منسوبین ایشان نیز می توانند قلب ما را با یاد یار آشنا سازند ، سادات و روحانیون را احترام کنیم .
حتی اگر یک روحانی هیچ فضیلتی نیز نداشت باید برای لباسش او را تکریم کنیم ، این کار برای خودمان منفعت دارد نه برای او ، چرا که ایمانمان قوی تر و محبتمان به صاحب این لباس یعنی پیامبر اسلام (ص) و امام زمان (عج) بیشتر می شود.
و همچنین به خواندن وعمل به احادیث ائمه معصومین (ع) اهتمام داشته باشیم واحترام کلام امام را حفظ کنیم
3 - واژه های نور را انتخاب و وارد زندگی مان کنیم
دعاها و زیاراتی که به نام مقدس امام زمان (ع) مزین شده اند به جملاتی نورانی منقش گشته و مملو از عرفان ناب هستند .
لحظات همنشینی با این فرازها ما را به شیرینی یاد امام می کشاند و بهره ما را از معارف ، دو چندان می سازند . دعای عهد ، نوید بخش شروع یک روز زیبای مهدوی با یاد امام زمان (عج) را به دنبال دارد ، که هرکس آغازین زندگی روزانه اش با خواندن دعای عهد باشد از یاوران حضرت مهدی (عج) خواهد بود . واین همان رازی است که حضرت امام خمینی (ره) به آن دست پیداکرده بود و می فرمود: "خواندن دعای عهد سرنوشت انسان را عوض می کند."
یکی دیگر از واژه های نور ، زیارت آل یس است که سرشار از محبت و ارادت به ساحت نورانی امام عصر (عج) است . زیارتی که شامل سلام هایی زیباست و پر از یاد و مهر و نشاط ، فرازهایی که ما را به یاد رکوع و سجود او ، قنوت و تکبیر زیبایش دعوت می کند ، زیارتی که برای یاد امام در زندگی انسان های خاکی ، صادر شده است که فرمود : "هرگاه خواستید توجه کنید به وسیله ما به سوی خداوند تبارک و به سوی ما ، این زیارت را بخوانید ."
4- در جلوه گاه های عشق حضورپیداکنیم
مساجد سهله و جمکران و سرداب سامرا ، صحن و سراهایی هستند که به قدوم مبارک امام عشق متبرک شده و منسوب به ایشان می باشند ، حضور در آن فضاهای نور ، شعله های نور را در دل زنده و قلب را سرشار از یاد امام می کند .
مشاهد مشرفه واماکن متبرکه نیز انتسابی خاص به حضرت مهدی (عج) دارند ، حضور در آن فضا که شمیم عطر روح انگیز گل نرگس بر معنویت مکان ، افزوده است راه کارهایی نیکو برای یاد آن امام عزیز است .
5- قلب خود را به قابی از یاد امام عشق تبدیل کنیم
آن زلیخا از سپندا تا به عود نام جمله چیز یوسف کرده بود
عاشق هر آن در یاد معشوق است ، در و دیوار خانه اش حکایتی دیگر از محبوبش را نمایان می کند در صفحه لپ تاب و رایانه اش نامی زیبا از امام را نگاشته است تا یاد نام از روزنه چشم در صفحه قلب حک شود .
اگر بخواهیم معرفت و محبتمان ، به ولی عصر (عج) ثابت بماند ، باید آثارش را زنده نگه داریم ، نام مقدسش را جلو چشم خود ، روی میزمان یا لابلای کتاب هایمان بنویسیم.
6- همواره به یاد دوست باشیم به امید اجابت ، برای امام دعاکنیم
بارش باران را غنیمت شماریم ، درهای رحمت الهی به سوی ما باز شده است . برای یار دعا کنیم تا یادش نصیبمان شود .
ساعات اجابت را شناسایی کرده ، در آن لحظات با یاد آوری حاجت امام عصر (عج)، ضمن دعا به یاد آن عزیز سفر کرده باشیم. صرف نظر از آثار بسیاری که از کردن نصیب دعا کننده امر فرج خواهد شد ، با مقید شدن به لحظاتی برای دعا ، توفیق یاد امام در آن ساعات نصیب و روزی ما خواهد شد. دراین لحظات برای امام دعا کنیم .
الف - بعد از هر نماز واجب
هر کس بعد از نماز صبح و ظهر بگوید : "اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم"نمی میرد تا اینکه قائم (ع) را دیدار کند.
ب - در قنوت نمازها
اوج راز و نیاز با خدای عالمیان و برآورده شدن حاجات در قنوت نماز است .اگر قدر بدانیم و قنوتمان را مزین به نام دلربای مهدی (عج) کرده و برای ایشان دعا نماییم کاری شبیه اولیای دین انجام داده و یاد یار را بیش از قبل خواهیم داشت که امام رضا (ع) در قنوت نماز روز جمعه برای حضرت مهدی (عج) دعا می فرمودند .
ج - در حال سجده
سجده ، نزدیک ترین حالت بنده به خداوند است . درآن حال ، باخدا نجوا کنیم و با دعا کردن برای فرج ، یاد مولایمان را در دل تازه گردانیم .
د - در شب و روز جمعه
شب جمعه ، شب رحمت و نور و شب اجابت و شور است که می شود با یاد مهدی (عج) آن را به سحر رساند .
اگر بتوانیم ، هر روز ، ولی در هر شب جمعه حتما صد مرتبه بگوییم :" اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم "
در روز جمعه ، صدقه برای سلامتی امام را فراموش نکنیم و بعد از نماز عصر ، طبق فرموده حضرت امام صادق (ع)صد بار بگوییم : "اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم ."
7 - مجالس خودرا با ذکر یاد ونام امام عصر (عج) پویا وبا برکت کنیم
رسول خدا فرمود : " به باغ های بهشت بشتابید . " عرض شد : باغ های بهشت کدامند ؟ حضرت فرمود : "حلقه های یاد خدا . "
حلقه های ذکر ، مجالسی است که خدا و علوم اهل بیت و فضایل آنان یاد شود .یکی از مزایای اصرار اهل بیت (ع) بر مباحثه کلامشان ، ایجاد روحیه علمی و همچنین یاد آوری آن بزرگواران بوده است .دور هم نشسته و از مباحث مهدوی بحثی را با هم مطرح کنیم ، به یقین در آن ساعات ، یاد ولی خدا ، همراه ما خواهد بود .
8 - هدا یای ارزشمندمعنوی به محضر مقدس امام زمان (عج) تقدیم کنیم
هدیه ایجاد محبت می کند و محب با یاد محبوب انس دارد . در برنامه روزانه خود زمانی را برای هدیه دادن به امام زمان (ع) اختصاص دهیم تا با تداوم این امر ، علاوه بر یاد آن بزرگوار ، محبت خویش را نیز به ایشان بیشتر نمایان سازیم . دعا برای سلامتی وفرج امام را هرگز فراموش نکنیم . یک بنده خدایی را می شناختم که از وقتی شنیده بود سه بار قل هو الله خواندن ثواب یک ختم قرآن را دارد ، بعد از هر نماز ، سه بارسوره توحید را می خواند و ثوابش را به وجود گرامی حضرت بقیه الله (عج)اهدا می کرد . خوشا به حالش.
9 - همیشه ودر همه حال در فکر یارباشیم
تفکر ، اصلی ترین راه برای حضور همیشگی امام زمان (ع) در خانه قلب است که مؤمن دائم الذکر است و کثیر الفکر .تفکر است که ذکر و یاد را به دنبال می آورد ، اصبغ می گوید : خدمت امیر المومنین علی (ع) رفتم ، حضرت روی زمین نشسته بود و با انگشت به زمین می زد . گفتم : یا امیر المومنین شما را در تفکر می بینم ... حضرت فرمود : " تفکر می کردم در مورد یازدهمین فرزندم که مهدی است ،او که زمین را پرازعدل و قسط می کند. " پس بنشینیم و لحظاتی به نکاتی درباره حضرت فکر کنیم .
به اینکه او امان اهل زمین است و اگر ایشان نبود زمین اهلش را فرو می برد .
به اینکه امام واسطه فیض الهی است و باران به واسطه ایشان می بارد و همه دردها و غم هابه دست مبارکشان بر طرف می شود .
به حقوق امام فکر کنیم ،که حق پدری بر ما دارند ، آن هم پدری مهربان . فکر کنیم که خدمت به ایشان چه توفیق بزرگی است که امام صادق (ع) فرمودند : "اگر مهدی را درک می کردم تمام عمر به ایشان خدمت می کردم."
تفکر کنیم بر نظارت حضرت بر اعمالمان که خداوند فرمود : " عمل کنید که خدا و رسول و مؤمنین کارهای شما را نظار گرند."
و مؤمن تر از امام زمان (ع) کیست ؟
و تفکر کنیم که ایشان امیر مهر هستند ، تجلی رحمت واسعه خدا ، کسی که رحمانیت خدا را به ظهور خواهد رساند .
و درباره نام ها و القاب زیبایش اندیشه را به کار گیریم.
او که مهدی است ، چرا که مردم را به سوی امر پنهانی ، هدایت می کند.
قائم است ، یعنی قیام کننده در فرمان حق تعالی ، و بقت الله نام دارد ، چرا که بازمانده خلفای خدا در زمین است .
و منتظَر است که باید انتظارش را کشید و در فراقش ، یاد او را از قلب ها جدا نکرد .
و صاحب الزمان است که در واقع اوست که زمان را پیش می راند و نه تنها صاحب زمان که صاحب ما نیز هست .
در یادش بکوشیم که یار او شدن بدون تداوم یادش امکان ندارد .
اگر یاد اویی ، بدان یار اویی
د115
منبع:وبلاگ"خلوتگاه خورشید"