تکبر یکی از عوامل پرخاشگری در وجود انسان است

کد خبر: 79748
خطیب برنامه «دین، نشاط، زندگی» گفت: یکی از عوامل پرخاشگری وجود تکبر و غرور در انسان است، در اسلام برای مدیریت غضب و خشم و تحت کنترل در آوردن آن و حاکمیت عقل و اعتدال، راه‌های زیادی بیان شده است.
وارث: حجت الاسلام مسلم داوودی‎نژاد در ویژه برنامه دین، نشاط، زندگی حرم مطهر رضوی که قبل از نماز مغرب با حضور زائران در صحن جمهوری اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه پرخاشگری آثار روحی و روانی زیادی بر زندگی فردی و اجتماعی انسان‎ها می‎گذارد، عنوان کرد: پرخاشگری یکی از ناملایمات جامعه‌ امروزی است که می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد. قرآن کریم خشم و پرخاشگری را از صفات جاهلی می‌داند و در مقابل کنترل آن را از ویژگی‌های متقین برمی‌شمرد.
وی ادامه داد: از نگاه دینی نخستین راهکار برای درمان پرخاشگری، راهکار شناختی است که امروزه شناخت ‌درمانی نیز نامیده می‌شود. با تغییر نگرش فرد، تبیین درست مفهوم پرخاشگری و بیان آثار و عواقب آن می‌توان شخص را به شناختی درست رهنمون کرد و او را از ورطه‌ پرخاشگری نجات داد.
این استاد حوزه و دانشگاه اشاره کرد: پرخاشگری ناشی از تکبر، محرومیت‎ها و کمبودهای فرد است، محیط و افرادی که فرد با آن‌ها در ارتباط است نقش موثری در این فرآیند دارند.
حجت الاسلام داوودی‎نژاد گفت: در اسلام برای مدیریت غضب و خشم و تحت کنترل در آوردن آن و حاکمیت عقل و اعتدال، راه‌های چندی بیان شده است. از جمله این راهکارها می‌توان به تقویت باورها و ایمان شخص به ربوبیت و حکمت و قدرت الهی و بیان اذکار خاص برای تقویت این روحیه اشاره کرد؛ چرا که ذکر الهی آرامش بخش و اطمینان بخش است.
وی ابراز کرد: یکی از عوامل پرخاشگری بروز تکبر و غرور در وجود انسان است، زیرا غرور که به واسطه تربیت نادرست در انسان بروز می‎کند سبب خواهد شد که او به مرور دچار بی‎صبری شده و این امر در ذهن او به عنوان یک صفت پسندیده نمایان شود.
خطیب برنامه دین، نشاط، زندگی عنوان کرد: بی‎صبری‎ها غالبا از بی‎ظرفیتی افراد در زندکی ناشی می‎شود، البته این موضوع در میان افراد مختلف متفاوت است. جهل و نادانی نیز می‎تواند منشأ پرخاشگری و بی‎صبری باشد.

منبع:آستان نیوز