در مسجد حضرت امیر مطرح شد؛

حجت الاسلام علوی تهرانی :سخاوت هم ردیف با نماز و عامل تقرب به خداست

کد خبر: 86571
استاد حوزه علمیه گفت: سخاوت هم ردیف با نماز و عامل تقرب به خداست و صرفا مخصوص ثروتمندان نیست.
وارث

حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر علوی تهرانی استاد حوزه علمیه به مناسبت سوگواری ایام شهادت حضرت سیدالشهداء(ع) در مسجد امیر به سخنرانی پرداخت و گفت: یکی از مولفه‌های مهم اخوت بین یک جامعه سخاوت است.
وی افزود: تعریفی را که دانشمندان علم اخلاق در باب سخاوت مطرح می‌کنند یعنی انسان در موارد لازم به طور شایسته دست و دل بازی کند و از امکانات مادی و معنوی خود دیگران را بهره‌مند سازد.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی درباره یکی از مولفه‌های لازم سخاوت، عنوان کرد: ضرورت سخاوت این است که اگر در جایی نابسامانی و ناهنجاری وجود دارد شخص به طور شایسته برطرف کردن آنها از امکانات مادی و معنوی خود بذل و بخشش کند.

استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از امام صادق(ع)، اظهار داشت: سخاوتمند آن کسی است که مال خود را در جایی که لازم است خرج کند، جود اعطا کردن بدون پیش آمدن ناهنجاری و نابسامانی است که فقط کار خداست، و به هر کس هرچه قدر بخواهد می‌بخشد، در مرتبه دیگر جود کار اولیاء الهی یعنی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) است.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم از واژه سخاوت و جود استفاده نشده است، ابراز کرد: کلمه سخاوت در قرآن نیامده اما سه مترادف برای آن آمده است که یکی از آنها انفاق است، «کسی که در راه خدا انفاق کند و تقوا پیشه کند» مترادف با سخاوت است.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه سخاوت حقیقت قرآنی است که باید در زندگی ما باشد، گفت: در قرآن کریم نزدیک‌ترین واژه به سخاوت انفاق است، انسان زمانی سخاوت دارد که دیگران را برادر خود بداند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه سخاوت عامل تقرب به خداست و صرفا مخصوص ثروتمندان نیست. عنوان کرد: امیرمومنان امام علی(ع) و همسرش حضرت زهرا(س) به همراه فرزندان خود در حالی به یتیم، فقیر و اسیر نان بخشیدند که خودشان گرسنه ماندند.

وی با بیان اینکه سخاوت حالت درونی و از شاخصه‌های اهل ایمان است، ابراز کرد: شخص سخصی پیش از سوال دیگران بخشش و انفاق می‌کند، سخاوت به لحاظ ارزش هم ردیف با نماز است، امام صادق(ع) درباره ارزش و اهمیت سخاوت می‌فرمایند جوان سخاوتمند که عبادت مالی دارد در حالیکه غرق گناه است محبوب‌تر از پیرمردی است که عبادت بدنی دارد اما خسیس است.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی در پایان خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) می‌فرمایند از گناه و لغزش انسان‌های باسخاوت چشم‌پوشی کنید زیرا خداوند روزی دست آنها را گرفته و هدایت خواهد کرد، خداوند خود اهل جود است و انسان‌های باسخاوت را هم دوست دارد. برترین سخاوت زمانی ارزش دارد که شخص با وجود تنگدستی خود سخی باشد.

 

منبع:شبستان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.