دست خلقت خداوند از مسیر مادر عبور میکند/ اولین مزد مادر؛ بخشش گناهان
وی با بیان اینکه دست خلقت خداوند از مسیر مادر عبور میکند تصریح کرد: اگر ارزش این جایگاه رفیع برای مادران به طور دقیق درک شود، هرگز با غفلت این جایگاه عارفانه و عاشقانه را با امور سطحی معاوضه نمیکنند.
حجتالاسلام رستمنژاد ادامه داد: در نگاه قرآن نه تنها جسم بلکه روح فرزند نیز از مسیر مادر بالنده میشود و رشد و تکامل مییابد. خلقیات، روحیات، معنویات و افکار مادر در دوره جنینی و شیردهی بر فرزند تأثیر بالایی دارد و هویت وی را شکل میدهد.
اولین مزد مادر؛ بخشش گناهان
وی با اشاره به اینکه مادری برای بانوان نوعی عبادت محسوب میشود، گفت: اولین مزد مادر در نگاه اسلام پس از زایمان فرزند از بین رفتن گناهان وی است و وقتی دو سال به فرزند خود شیر میدهد به عبادت خداوند مشغول است. وی نه تنها در حال رشد و تکامل فرزند خود است بلکه مادری کردن وی را نیز رشد داده و به سوی خداوند سوق میدهد و سبب ارتقای معنوی وی میشود.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیه با اشاره به اینکه امروزه برخی افراد شأن مادری را نادیده گرفته و تنزل دادهاند و به شغلهایی رو آوردهاند که با فطرت و طبیعت ظریف زنانه متناسب نیست اظهار کرد: این عملکرد اشتباه از عدم شناخت صحیح جایگاه مادران در منظر اسلام نشئت میگیرد.
سیره حضرت زهرا(س) در ارتباط با فرزندان
وی به سیره حضرت زهرا(س) در ارتباط با فرزندان اشاره و با بیان اینکه محبت به فرزند از شاخصههای رفتاری ایشان است، گفت: حضرت صدیقه کبری(س) خود را وقف فرزندانشان کرده و همیشه در دسترس آنان بودند. یکی از اسامی ایشان حانیه به معنای کسی که به شدت قلب مهربان و رئوفی دارد است که در تفسیر آن آمده است که ایشان فردی بودند که محبت از گفتار و کردارشان سرازیر بود.
حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد با بیان اینکه حضرت زهرا(س) فرزندان خود را از محبت مادری سیراب میکردند تصریح کرد: برخی فرزندان امروزی به دلیل سیراب نشدن از محبت مادری به دنبال دریافت محبت از سوی افراد دیگری هستند. در صورتیکه حضرت زهرا(س) فرزندان خود را از محبت اشباع میکردند. اگر مادران به همین نکته توجه کافی داشته باشند فرزندان خود را بیمه کردهاند.
وی در ادامه افزود: سلمان فارسی میگوید: روزی حضرت فاطمه زهرا(س) رادیدم، که مشغول آسیاب کردن غله است. فرزندش امام حسین(ع) به گریه افتاد و بیتابی میکرد.عرض کردم: برای کمک به شما، غله را آسیاب یا بچه را آرام کنم؟ حضرت فرمودند: من به آرام کردن فرزند اولی هستم. شما آسیاب را بچرخانید.
شخصیت بخشی به فرزندان
وی شخصیت بخشی به فرزندان را اصل دیگری در نحوه رفتار حضرت زهرا(س) با فرزندان خود دانست و گفت: امام حسن(ع) در ایام کودکی در بازگشت از مسجد برای مادر سخنرانیهای جد خود را نقل میکردند و ایشان در خانه وی را تشویق میکرد. این نمونه تاریخی مصداق شخصیت بخشی به فرزندان است.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیه در پایان یادآور شد: تکریم فرزندان که در کلام پیامبر اکرم(ص) نیز تأکید شده است به این سبب است که موجب پرورش شخصیت فرزندان میشود.
/م118