مداحی و هیأت مافوق یا مادون نقد نیست!
محمدمهدی سیار، شاعر آئینی و دبیر علمی این نشست در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه این تجربه گفتوگوی هنری، فرهنگی و اجتماعی درباره عزاداریها و عملکرد مداحان شاخص سال گذشته در دانشگاه امام صادق (ع) آغاز شد، اظهار داشت: هدف اصلی در برگزاری این نشست، این است که جامعه علمی، دانشگاهی، هنری و ادبی کشور، مداحی و عزاداری را به عنوان یک نهاد جاافتاده، جریانساز و موثر فرهنگی به رسمیت بشناسد.
وی افزود؛ جریان مداحی و هیأت را اولاً نباید مافوق نقد بدانیم؛ یعنی با توجه به انتساب به اهل بیت (ع) آن را غیرقابل نقد بدانیم و باور کنیم در خصوص تمام جنبههای آنچه به عنوان اثر تولید میشود، میتوان حرف زد و ثانیاً این موضوع را مادون نقد هم ندانیم. برخی به دلیل غربزدگی این موضوع را مادون نقد میدانند و برایش اهمیت قائل نیستند. مداحی پدیده مهم و جریانسازی است که باید دربارهاش حرف زد و ما معتقدیم جامعهشناسان، مردمشناسان، فعالان حوزه فرهنگ و ارتباطات نباید نسبت به این موضوع بیتفاوت باشند. اگر بیتفاوت باشند نسبت به خود ظلم کردهاند زیرا باب تازهای را به روی مباحث خود بستهاند.
سیار با اشاره به اینکه مداحی اگر کارشناسی و نقد نشود، ممکن است بسیاری از نقاط قوت و ضعف آن نادیده گرفته شود. راهاندازی این نشستها و گفتوگوها برای جامعه دانشگاهی و علمی برکات بسیاری خواهد داشت و جامعه آئینی نیز بهرههای بسیاری خواهند برد.
دبیر علمی سلسله نشستهای «آهات» گفت: امسال اولین نشست را با تحلیل و بررسی یکی از پیشکسوتان عرصه مداحی و چهره تابناک مداحی معاصر، حاج منصور ارضی آغاز کردیم و بنا داریم این خیمه را هرسال برپا کنیم و درباره آثار مداحیها در همان سال صحبت کنیم. زیرا تا اثر یک کاری تازه است میتوان درباره کارنامه آن صحبت کرد البته نگاهی هم به آثار چند دهه اخیر برخی از افراد خواهیم داشت.
وی افزود؛ مجموعه مباحث سال گذشته در قالب یک کتاب گردآوری شده که در یکی از نشستهای امسال رونمایی خواهد شد.
منبع: فارس
افزودن دیدگاه جدید