بدون صلح امام حسن مجتبی(ع) اثری از نوبت باقی نمی ماند

کد خبر: 113255
حجت الاسلام ابراهيم بهاري با اشاره به اینکه کرامت از ويژگي خاص امام حسن مجتبي(ع) است گفت: بدون صلح امام حسن مجتبی(ع) و شهادت امام حسین(ع) اثری از نوبت باقی نمی ماند.
وارث

حجت الاسلام ابراهيم بهاری کارشناس مذهبی در گفتگویی به مناسبت تولد امام حسن مجتبی(ع) گفت: وجود مبارک امام حسن مجتبی علیه السلام که فرزند اول امیرالمومنین(ع) وخانم فاطمه زهرا(س) است، ايشان اولین نوه پیامبر اکرم و یکی ازاعضاء اصحاب کساء و مورد علاقه و توجه پیامبر اکرم(ص) است.

 

وي گفت: پیرامون فضایل و محاسن امام حسن مجتبي(ع) مطالب فراوانی در آیات قرآن، احادیث نبوی، روایات ائمه علیه السلام و در تاریخ اسلام وجود دارد؛ که به گوشه‌ای از آن ها در ایام ولادت آن حضرت اشاره می کنیم.

 

این کارشناس مذهبی ادامه داد: از روایات بر می آید که وقتی معاویه در زمان حکومتش به مدینه آمد یک خطبه طولانی خواند و در آن خطبه به امیرالمومنین جسارت کرد؛ امام حسن(ع) به معاویه پاسخ جالبی داد، که در تاریخ آمده است و در کتاب ارشاد شیخ مفید در صفحه ۹۱ مطرح شده است، امام حسن(ع) خودشان را معرفی می کنند و میگویند: خدا هیچ پیامبری را مبعوث نکرد مگر اینکه جانشینی از خاندان خود آن پیغمبر برایش معین کرد و هیچ پیغمبری نبود مگر اینکه دشمنی از  ميان مجرمان داشته باشد. بی تردید علی عليه الاسلام  وصی رسول خدا بود و من پسر علی هستم تو زاده سخری ( از القاب ابوسفیان) هستي، جد تو حرب و جد من رسول خداست. مادر تو هند جگرخوار  و  مادر من فاطمه زهرا است. مادربزرگ تو نسیله و مادربزرگ من خدیجه کبری است.  امام حسن(ع) بعد از این جمله می‌گوید: پس خداوند هر کدام از ما را که فرومایه تر و در کفر پیشتاز تراست و از یاد ها فراموش شده تر و دارای نفاق بیشتري در امت، است  را لعنت کند.  در این میان معلوم میشود امام حسن(ع) چقدر با اعتماد این کلمات را بیان می کنند.

 

 حجت الاسلام بهاري گفت: در جای دیگر آمده در مواجهه بین امام حسن مجتبي عليه السلام  و معاویه لعنت الله علیه آمده حضرت بر معاویه بیان می‌کند: که آیا بر من افتخار می کنی، ای معاویه، من فرزند ریشه های زمین هستم ، من پسر آن کسی هستم که خرسندی او خرسندی خداوند رحمان است و خشم او خشم خداست حضرت خطاب می کند به معاویه و میگویند: ای معاویه آیا تو گذشته ای  داری که بخواهی به آن مباهات کنی یا پدری که بخواهی به آن افتخار کني؛ فقط بگو بله یا خیر، اگر بگويی بله، محکوم میشوی و اگر بگوی خیر شناخته خواهی شد. در این موقع معاویه گفت: من فقط تو را تحسین نمی کنم بعد امام سخنی گفتند به این معنا که حق آشکار است و راه حق گم نمی شود، حق را هر خردمندی می شناسد و هر کس خود این راه حق را پیدا می کند.

 

حجت الاسلام بهاري در ادامه اظهار داشت: امام حسن مجتبی(ع) یک خطبه ای بعد از شهادت امیرالمومنین(ع) در مسجد کوفه ایراد فرمودند و در این خطبه به معرفی خود پرداختند، و مقاماتی از خودشان را بیان کردند: که من فرزند بشارت دهنده هستم، من فرزند بیم دهنده هستم من فرزند پیامبر اکرم هستم ،من فرزند کسانی هستم که خداوند ولایت و مودت آنها را برهمه وا جب کرد.

 

 این کارشناس مذهبي افزود: در کل امام حسن مجتبی(ع) یک ویژگی خاصی داشتند و آن ویژگی کرامت ايشان است به همین علت است،  که به کریم اهل بیت معروف شدند، امام به دستگیری از ضعفا مي پرداختند  در عین حال که خیلی از آنها هيج محبتي  به امام نداشتند اما  امام به همه آنها کمک می کردند امام  حسن محتبي(ع) در آن زمان ، بعد از صلحي که به ايشان  تحمیل شد  و حضرت مجبور شدند در مدینه باشند، خیلی از مسائل را در جامعه آن زمان جمع بندی و دسته بندی کردند و از بسياري از سختی ها و شدائد، جامعه را نجات دادند و این امر، هدایتشان را جلو بردند.

 

حجت الاسلام بهاري گفت: چند ويژگي برای امام حسن مجتبي(ع) وجود دارد اولین ویژگی حسن خلق ایشان است، دومین ویژگی کرامت و دست و دل بازی ایشان و سومین ویژگی گذشت و حلم ايشان است که در مقابل ظلم و بي احترامي جامعه ، با یک صبوری خاص تحمل می‌کردند وحتي کار به جایی رسید که اهل خانه نسبت به ايشان متعرض شد و شهادت آن حضرت به گونه‌ای بود که در خانه خودشان توسط همسرش  صورت گرفت ومسموم شدند. ولی با سختی ها و دردها عجین میشد  و همه را تحمل می کرد و هرگز در مقابل هیچ ظلمي سکوت نمی کردند حتی در آن زمان که ظاهراً به صلح تن داد باز هم در شهر کوفه در مقابل بسیاری از کسانی که کمر به قتل ايشان بسته بودند خطبه اي خواند و گفت : اگر بیایید مرا یاری کنید معاویه نمي تواند بالاي منبر اينطور سخن بگويد.

 

کارشناس مذهبي در ادامه گفت: شايد مهمترين قدمی که امام حسن مجتبی(ع) برداشت، این بود که چهره خبيث بنی‌امیه را معرفی کرد.  روايتي از امام صادق(ع) است که فرمودند: در حفظ دين درعالم هستی، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) با یکدیگر شریک هستند، چراکه اگر صلح امام حسن(ع) و شهادت امام حسين(ع) نبود، آثار نبوت متلاشی می شد وديگر چیزی از آن باقی نمي ماند، معلوم می شود که سکوت و صلح امام حسن(ع) بسيار اثرگذار بوده است.

 

حجت الاسلام بهاري گفت : در روايت ديگري از پیامبر آمده : حسن و حسین سید و آقاي جوانان بهشتند .  چه قیام کننده امام حسین(ع) و چه سکوت کننده امام حسن مجتبی(ع) باشد.

 

حجت الاسلام بهاری در پایان گفت: ولادت نور دیده فاطمه زهرا در نیمه ماه مبارک رمضان است.  انشاالله روز تولد امام حسن مجتبي(ع) تا شهادت حضرت امیرالمومنین(ع)، این یک هفته به عنوان هفته‌ای که مردم تفضل و توجه به ایتام ، نیازمندان و گرفتاران داشته باشند و کاری که امام حسن مجتبی علیه السلام همیشه انجام ميدادند را سرلوحه رفتار خود قرار دهند و نسبت به زیر دستان و ضعیفان تلاش کنند؛در این ایام که بسیار ذی قیمت و با ارزش است و خداوند منان کار خیر را به بالا ترین قیمت از ما خريدار است، خوب است سعي کنيم در ولادت امام حسن مجتبی(ع) در این امور کوتاهی نداشته باشیم.
منبع: شبستان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.