چند نکته مهم پیرامون سیره اخلاقی و علمی حضرت «عبدالعظیم حسنی (ع)»

کد خبر: 113812
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: حضرت عبدالعظیم (ع) امام زاده‌ای هستند همچون امام‌‌زاده‌های دیگر اما دلیل برجسته بودن ایشان نسبت به سایر امام زاده‌ها به جایگاه علمی ایشان برمی‌گردد.
وارث

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد صدارت در گفت‌وگویی پیرامون سیره شخصیتی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: دلیل برجسته بودن ایشان نسبت به سایر امام زادگان به جایگاه علمی ایشان برمی‌گردد. دفاع از اهل بیت(ع) و مروج و مبلغ اخلاق اسلامی وجه مشترک همه امام زادگان است اما حضرت عبدالعظیم(ع) از چند تفاوت ویژه برخوردار هستند. 

 

وی در همین راستا افزود: حضرت عبدالعظیم(ع) از علمای زمان خود بودند و خدمات علمی ایشان باعث برجسته شدنشان شده است. درباره برابر بودن زیارت ایشان با زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) در روایت نقل شده است، کسی به زیارت امام هادی(ع) می‌رود امام از او می‌پرسند از کجا می‌آیی؟ پاسخ می‌دهد از سمت ری آمده‌ام به مدینه امام می‌فرمایند تو ثواب سیدالشهدا را می‌بری. 

زیارت حضرت عبدالعظیم (ع)

این کارشناس علوم قرآنی درباره تشویق به زیارت «حضرت عبدالعظیم(ع)» اظهار کرد: دلیل اینکه مردم را به زیارت ایشان تشویق می‌کردند نشان می دهد که اهل بیت(ع) قصد داشتند شیعیان را به سمت ایشان و ویژگی هایی که داشتند سوق دهند. طبیعتا وقتی کسی را به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) تشویق می‌کنند قطعا یک زیارت ساده نیست.

 

حجت الاسلام و المسلمین صدارت ادامه داد: در انقلاب اسلامی هم همین موضوع را داریم، امام خمینی(ره) که می‌فرمایند محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است فلسفه‌اش همین بود. گریه بر ابا عبدالله(ع) در محرم و صفر و برپایی مراسم روضه مردم را به سمت امام حسین(ع) می‌کشاند و توجه به چگونگی کار امام حسین(ع) است که زیارتشان ارزش بالایی دارد. 

 

وی با اشاره به اهمیت زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) تاکید کرد: برای ما که ساکن ایران هستیم ممکن است دسترسی به کربلا برای برخی‌ها سخت باشد و زیارت و انتظاری که قصد دارند در کربلا انجام بدهند برایشان میسر نباشد در روایت نقل می‌شود که مدفن مبارک عبدالعظیم(ع) را زیارت کنید که ثواب این زیارت برابر با ثواب زیارت کربلاست.

 

این کارشناس علوم قرآنی درباره ویژگی‌های حضرت عبدالعظیم(ع) توضیح داد: اینکه یک شخص عادی به سراغ علم و دانش می‌رود حتما رفتارهایی داشته است که با سایر علما تا این حد تفاوت فاحش پیدا می‌کند تا آن جا که ثواب زیارت قبرش برابر است با ثواب قبر ابا عبدالله(ع). ایشان یک سری ویژگی‌ها با سایر امام زاده‌ها و علما دارند که اگر به نظر من مردم به ویژگی‌های ایشان فکر کنند که بتوانند خود را شبیه حضرت عبدالعظیم(ع) کنند ماحصل همان زیارت قبر ایشان است. 

 

ارتباط حضرت عبدالعظیم (ع) با امام زمان(عج)

حجت‌الاسلام والمسلمین صدارت در ادامه افزود: یکی از ویژگی‌های ایشان سفر و وقایعی بوده که در این سفر رخ داده است. اولین نکته‌ای که می‌توان در زندگی ایشان پیدا کرد ارتباط با امام زمان(عج) است. ایشان در عرضه کردن دین به امام هادی(ع)، ارتباط مستمر داشتن با امام هادی(ع)، چک کردن رفتارهای خودش و دستور گرفتن از امام زمان(عج) یک شاخص شده اند که در روایات نیز از ایشان یاد شده است. اگر ما هم می‌خواهیم در بحث ارتباط با امام زمان(عج) و دقت در ارتباط با امام زمان(عج)مانند ایشان روشن شویم باید از حضرت عبدالعظیم(ع) یاد بگیریم. 

 

وی با اشاره به روحیه مبارز حضرت عبدالعظبم(ع) توضیح داد: یک بعد دیگر ایشان جهاد با طاغوت است،در موضوع تخریب حرم امام حسین(ع) حضرت عبدالعظیم(ع) از حرم امام دفاع و با تخریب کنندگان مقابله می‌کند. سخنرانی کرده و خطبه می خواند و از حریم اهل بیت(ع) دفاع می کند. دفاع ایشان مقابله با طاغوت بوده  و سفری هم که به ایران داشته به دلیل طاغوت بوده است و در سفرشان با امام زمان(عج) دیدار می‌کنند. کسی که برجسته‌می شود علاوه بر تبعیت از امام زمان(عج) و  ارتباطش با ایشان در مقابل طاغوت هم نباید ساکت بنشیند. اما بعضی‌ها که مهدویت را قبول دارند جهاد و مبارزه را قبول ندارند و معتقدند باید بنشینیم تا آنقدر گناه زیاد شود تا امام عصر(عج) ظهور کند. 

 

این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: ما در رفتار حضرت عبدالعظیم(ع) می بینیم که با طاغوت مبارزه و  ایستادگی می کند تا جایی که عرصه بر ایشان تنگ می شود و امام هادی(ع) به ایشان دستور هجرت می دهند تا از شر طاغوت در امان باشند. بعد سوم این شخصیت جهاد با انحرافات است. حضرت عبدالعظیم(ع) در عراق و ایران و در شهرهای مختلف این دو کشور رفتارهای مختلفی هم می بینند. از ایرانی ها و عراقی ها افراط و تفریطی هایی از علاقمندان به امام حسین(ع) و پیروان دیگر ادیان می بینند. ایشان در برابر این افراط و تفریط ها به راحتی نمی گذرند بلکه به گفت و گو، مناظره، تشویق و ارشاد مشغول می شوند. 

سیره علمی حضرت عبدالعظیم (ع)

حجت الاسلام و المسلمین صدارت با اشاره به حائز اهمیت بودن سیره علم حضرت عبدالعظیم (ع) بیان کرد: اینکه یک شخصی در برابر انحرافات مبارزه و ایستادگی می کند به دلیل دانشی است که دارد. اگر ایشان علم و دانش نداشتند صرفا با مقاوت کردن جواب نمی گرفتند. اما آنچه در تاریخ آمده ایشان بر افراد و قومیت ها اثرگذار بودند. در شهر ری هم که زندگی مخفیانه داشتند محل رجوع مردم و محل مباحثات و مناظرات مردمی بودند. اثرگذاری که در طول مسیر بر مردم ری و شهر ری داشتند همگی به دلیل بار علمی ایشان بود. آنقدر مردم ایشان را دارای بار علمی برجسته و کامل می دیدند صحبت هایش را نیز کامل می پذیرفتند.

 

 وی خاطرنشان کرد: همین علمی بودن داشتن و دین شناس بودن ویژگی چهار حضرت عبدالعظیم(ع) است. اگر شخصی بخواهد الگوبرداری از ایشان بکند ابتدا باید امام زمانی(عج) و زندگی اش مهدوی باشد، دوم اینکه با طاغوت مبارزه کند و در برابر ظلم سکوت نکند که در دوره ما طاغوت همان جبهه استکبار یعنی آمریکا، رژیم صهیونیستی، وهابیت و بهاییت و مجموعه هایی از جبهه های استکبار و داعش هستند.

منبع: میزان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.