صحنههایی از سنگسار نمادین شیطان
مراسم رمی جمرات یا سنگسار نمادین شیطان در حج تمتع سه روز طول میکشد. در انتهای سرزمین منا، سه ستون بزرگ سنگی وجود دارد که «جمره اُولی یا کوچک»، «جمره وُسطی» و «جمره عُقبی یا عَقَبه یا کبری» نام دارد. ازدحام جمعیت در این منطقه برای انجام این بخش از مناسک حج، گاه حادثهآفرین میشود. در حج سال ۱۳۹۴ هنگام برگشت زائران از نخستین جمرات، جمعیت زیادی از حجاج، بنا بر برخی مستندات تا دو هزار و ۵۰۰ نفر و بنا بر اظهارات مقامات حج ایران تا هفت هزار نفر، کشته شدند. ایران در همان حادثه ۴۶۴ زائر خود را از دست داد.
رمی جمرات در فاصله طلوع تا غروب آفتاب انجام میشود. حجاج ابتدا جمره اولی را هفت مرتبه سنگ میزنند، سپس دیوار وسطی و بعد جمره عقبی را سنگسار میکنند. این عمل از آن جهت انجام میشود که به اعتقاد مسلمانان در این منطقه و در جایی که دیوارهای جمرات ساخته شده، شیطان سه مرتبه بر حضرت ابراهیم (ع) ظاهر شده و او با پرتاب سنگریزه و ابراز انزجار، شیطان را رمی کرده است.
زائران روز دوازدهم ذیالحجه، منطقه منا را ترک میکنند و به مکه بازمیگردند تا آخرین رکن حج ر انجام دهند. هفت دور طواف کعبه، سعی صفا و مروه، نماز زیارت و طواف و نماز نساء آخرین مرحله از مناسک حج تمتع است.
بازگشت بسیاری از زائران به کشورهایشان از جمله ایرانیها با پایان مناسک حج بلافاصله آغاز میشود. پروازهای برگشت زائران ایرانی نیز از ۲۳ تیرماه آغاز میشود و تا هفتم مردادماه ۱۴۰۱ ادامه دارد.
منبع: ایسنا
افزودن دیدگاه جدید