انصاریان: سنگ محک اعمال ما در قیامت، قرآن، پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین(ع) هستند
حجتالاسلام حسین انصاریان مفسر قرآن کریم و استاد حوزه علمیه، در شب هفتم مراسم عزاداری دهه سوم جمادیالاول در حسینیه همدانیها با بیان اینکه تمام جهان خلقت بر اساس عشق و محبت پروردگار خلق شده است، اظهار داشت: اوامر پروردگار، باارزشترین امر و دعوت است و همانگونه که امیرالمؤمنین(ع) در ابتدای خطبه متقین میفرمایند، از اطاعت و عبادت بندگان، سودی نصیب خدا نمیشود چون او مالک همه چیز است و بنا بر فرموده قرآن مجید، سود اطاعت از این فرامین به خود بندگان میرسد.
دعای حضرت زهرا(س) پس از نماز عصر
وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) هر روز پس از نماز عصر خود در دعایی خطاب به پروردگار میفرمودند من خدا را ستایش میکنم که از من مواظبت کرد تا حرفی از کتاب او را انکار نکنم. این کلام حضرت فاطمه(س) بدین معناست که ایشان از باء «بسم الله» تا تای تمّت قرآن کریم را باور داشته است و شما شیعیان نیز از این یقین به قرآن کریم بهره بردهاید.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به آیات قرآن کریم تصریح کرد: در قرآن آمده است اگر شما مردم از خدا و رسول او اطاعت کنید حتی به اندازه دانه ارزن هم از اعمال شما گم نخواهد شد. خداوند از روی عصبانیت و یا ناراحتی به کسی ستم نمیکند و طبق آیات قرآن مجید، بدکاران به تناسب اعمال شر خود عذاب میشوند اما از طرفی خداوند به اعمال نیک بندگان خود، پاداشی مضاعف میدهد. به راستی عبادات ۵۰-۶۰ ساله ما کجا و پاداش خداوند کجا؟! آیا با این نماز، روزه و اعمال ما، بهشت حق ماست؟ اما با لطف پروردگار، همین اعمال نصفه و نیمه هم از ما قبول میشود.
معیار و سنگ محک اعمال ما در ترازوی قیامت
انصاریان گفت: در روایات آمده وقتی بندهای در بستر بیماری از شدت درد و رنج، ناله کرده و از خداوند گلایه میکند، خداوند به فرشتگان دستور میدهد تا این گلایه و ناله را به عنوان تسبیح برای او ثبت کنند. او میداند که ظرفیت این بنده مؤمن در حد ظرفیت اولیاءالله نیست و بر همین اساس حتی این گلایهها را هم به عنوان عمل نیک محاسبه میکند.
وی افزود: در سوره بقره آمده است که اگر شما یک بذر گندم را در زمین بکارید، ساقهای با هفت خوشه از آن به وجود میآید که در هر خوشه صد دانه گندم قرار دارد، عمل نیک شما هم اگر بر اساس فرمان خدا و پیامبر او باشد همینگونه مضاعف میشود. معیار و سنگ محک اعمال ما در ترازوی قیامت بر اساس قرآن، پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین(ع) است و طبق همین معیارها، بندگان بایست به پرونده خود نمره دهند اما همانگونه که خدا فرموده است، حتی به اندازه نخ وسط هسته خرما که بسیار ناچیز است به مجرمان ستم نخواهد شد.
افزودن دیدگاه جدید