این حکم قرآن است که درباره هیچکس گمان بد نبرید
حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان کارشناس مذهبی و استاد اخلاق به مناسبت ماه مبارک رمضان در حسینیه همدانیها به سخنرانی پرداخته و گفت: هر نوع سمی در عالم مادی پادزهر دارد.
وی افزود: در عالم معنا، تربیت، دینداری و معنویت سمهای خطرناکی وجود دارد، اما برخی سعی میکنند از این سموم هلاک کننده در ظرف دین، قلب، وجدان و اخلاق آنها چیزی نریزد. انبیا الهی، ائمه طاهرین (ص) و اولیا الهی در بالاترین درجه از مراقبت نسبت به پرهیز از سموم هستند، که همه آنها در کنار کتاب الهی پادزهرهای هر نوع سمی را در این زمینه معرفی کردند. از زمان حضرت آدم (ع) تا امروز هرکس خواهان هدایت بود از این پادزهرها استفاده کرده و سلامت خود را به دست آورده است.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان با بیان یک داستان در خصوص اینکه سوءظن نداشته باشید، اظهار کرد: یک عالم واجد شرایط و چهره علمی و معنوی معروف به آخوند گزی، وجود داشت که روزی افراد محلی خدمت او آمدند و گفتند که ما همه اهل دین و دینداری هستیم شخصی به نام فرج در محله ما اهل تار زدن است از گمراهی فرزندان خود ترسان هستیم. این عالم رفت وارد خانه فرج تار زن شد گفت یک بار برای من تار بزن، وقتی دو دقیقه زد گفت یکی از تارهای تارت مشکل دارد. از او پرسید چند فرزند داری، فرج پاسخ داد شش فرزند و یک همسر دارم. گفت فرج تارت را کنار بگذار و با تار وجود خدا پیوند بخور، برای تأمین مخارج خانواده هم، میدان کهنه اصفهان به فلان آدرس برو حواله میکنم که روزی یک تومان پول و چند کیلو آرد به شما بدهد که خرج خانواده را تأمین کنی. فرج توبه کرد مدتی پس از آن از افراد شایسته شد و پس از آن دنبال تأمین مال حلال رفت. این عالم سرشناس آبروی خود را به حراج گذاشت وارد خانه فرج شد اینجا است که ما نباید گمان بد داشته باشیم.
این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه طبق آیات قرآن ما باید از هرگونه ظن بد پرهیز کنیم، ابراز کرد: همه میدانستند در شهر ناصریه فلسطین چهارمین پیامبر اولوالعزم خدا حضرت عیسی (ع) همسر ندارند، در این شهر زنی فاسد وجود داشت، روزی حضرت مسیح (ع) به خانه آن زن مراجعه کرد وقتی از منزل آن زن فاسد خارج میشد، شخصی او را دید خطاب به آن شخص گفت من رفتم که بیماری فکری این خانم را علاج کنم. این خانم بیماری است که بیماری او را کرخ کرده بود نمیفهمید بیمار است و خیال میکرد کار درستی انجام میدهد من پشت در اتاق نشستم با او صحبت کردم و او موفق به توبه واقعی شد. اگر آن شخص سوظن داشت صحبتهای پیامبر (ص) را نمیپذیرفت.
وی افزود: حضرت عیسی (ع) ۳۳ سال داشت که یهود آن منطقه حکم قتل او را صادر کرد، شبی که میخواستند او را بگیرند یکی از مریدان او به نام یهودای اسخریوتی به حضرت عیسی (ع) خیانت کرده و زمینه کشته شدن او را فراهم کرد، خداوند خود او را به شکل حضرت عیسی (ع) درآورد و او را دار کشیدند، بنابراین داستان آن صلیبی که پاپ، همه مسیحیان کاتولیک و پروتستان بر گردن دارند دروغ است. مردم عالم از گذشته تا امروز گرفتار دروغ بودند امروز هنرمندتر از گذشته دروغ را به مردم تزریق میکنند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه چند سال عمر را باید با سختی طی کنیم تا در پایان عمر در آغوش رحمت الهی قرار بگیریم. گفت: خداوند در قرآن میفرماید از بسیاری از گمانهای بد پرهیز کنید چراکه گناه آن در کتاب شما نوشته میشود و در قیامت بابت آن دادگاهی میشوید. این حکم قرآن است که درباره هیچکس گمان بد نبرید.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان درباره اهمیت نداشتن سو ظن، عنوان کرد: امام سجاد (ع) میفرمایند از نظر سن مردم از شما بزرگتر یا کوچکتر هستند، او که بزرگتر است این گمان را در حق او ببر که احتمالاً یک لااله الاالله بیشتر از تو گفته است و کسی هم که از شما کوچکتر است یک گناه از شما کمتر دارد. پس همه بزرگترها و کوچکترها از شما بهتر هستند بنابراین درباره مردم گمان بد نبرید.
وی با تاکید بر اینکه گمان بد حرام است، ابراز کرد: در کتاب وسایل الشیعه نوشته شده که خداوند میفرماید روز قیامت برخی افراد را به این علت که نسبت به خداوند گمان بد داشتند جهنم میبرند، میپرسند که چرا چنین میکنید از سوی خداوند خطاب میرسد که من با فکر خودت با تو رفتار میکنم تو به من گمان بد داشتی، اما کسانی که نسبت به خداوند گمان خوب داشتند بر اساس همان گمان با آنها رفتار میشود. عمر دنیا بسیار کوتاه و زودگذر است، مراقب باشیم با درستکاری آن را طی کنیم، عمر در گذران است مراقب باشیم زیر بار گناه نرویم
افزودن دیدگاه جدید