پژوهشگران باید در مورد تاریخ باشکوه مداحی بوشهر قلم بزنند

کد خبر: 118495

 وارث: حجت‌الاسلام محمد قمی شامگاه جمعه در آیین گرامیداشت روز ستایشگری و نوای آیینی استان بوشهر با بیان اینکه مقاومت، خصیصه و ویژگی مردم خونگرم جنوب است، اظهار کرد: مقاومت و ایستادگی ویژگی مردم خونگرم جنوب است که در مردم استان بوشهر صدق می‌کند.

وی با بیان اینکه ویژگی مقاومت امتیاز هویت دینی و شخصیت ایمانی استان بوشهر است، گفت: فرهنگ مقاومت از 500 سال گذشته نسل به نسل در استان بوشهر انتقال یافته و ناخدا عباس دریانورد تبدیل به نماد و اسطوره از این مردم غیور و شجاع جنوب شده است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نوا، نوحه، نغمه و مرثیه سنتی بوشهر را ملهم از طبیعت این استان دانست و تصریح کرد: سوگواری سنتی و سینه‌زنی بوشهر برگرفته از جزر و مد دریاست که جلو و اثر آن در ایام عزاداری اهل بیت عصمت و طهارت علیه‌السلام متبلور است و معنا پیدا می‌کند.

قمی با اشاره به ذهن مهندسی مرحوم ناخدا عباس دریانورد در مداحی و مدیحه‌سرایی گفت: آثار این مداح و ذاکر اهل بیت علیه‌السلام تا هندوستان و زنگبار انتقال یافته است و باید پژوهشگران در مورد تاریخ باشکوه مداحی استان بوشهر قلم بزنند.

وی با بیان اینکه فرهنگ مقاومت و عاشورایی در مداحی مردم جنوب از جمله استان بوشهر آشکار است، تصریح کرد: این مهم تنها یک خصیصه و ویژگی عمومی نیست بلکه فرهنگ مردم استان بوشهر با فرهنگ اهل بیت علیه‌السلام، عاشورا، دینی و مقاومت آمیخته است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به نکته که فرهنگ مردم بوشهر در آیین عزاداری یک ایده پیشرونده و مقاومت در آن برجسته است، اضافه کرد: در این فرهنگ، مکتب عاشورا، تفکر ، اندیشه و روحیه مقاومت متجلی است که در اشعار و نواحی نغمه‌سرا و ذاکر اهل بیت علیه‌السلام به خوبی تبلور دارد.

قمی 500 سال تاریخ مقاومت استان بوشهر را نشان از خستگی‌ناپذیری مردم این استان در این عرصه دانست و تصریح کرد: یکی از مشکلات مهم جهان استکبار با نظام اسلامی این است که ایده و تفکر مقاومت از  این کشور گسترش و ترویج یافته است.

وی مقاومت را شاهرگ مقابله سیطره و زورگویی دانست و با بیان اینکه این مکتب محشر مکتب حسینی است، تصریح کرد: مکتب عاشورا ما را با مقاومت بار آورده است و انسان‌ها را مقاوم پرورش می‌دهد و در مقابل سختی‌ها و مشکلات تسلیم نمی‌شود.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه برای این مقاومت، تعبیر ایستادگی کافی نیست، تأکید کرد: در فرهنگ مقاومت ثبات قدم و پیش رفتن در روند حرکت برای رسیدن به مقصد متجلی است.

قمی با بیان اینکه افراد با ایمان و مومن با فرهنگ مقاومت در برابر ظالمان زورگویان می‌ایستد، اضافه کرد: این افراد به کمک و نصرت الهی اعتقاد دارند و در حین مقابله با دشمن نگاه آنان به ایزد منان است.

وی برترین پیشرفت‌ها را در فرهنگ مترقی مقاومت دانست و بیان کرد: رسانه‌های دشمن مقاومت را به ویرانی، خرابی، آوارگی و کشتار انعکاس می‌دهند، درحالی که مقاومت پیشرو، مستحکم، خواستنی است که افراد با ایمان الهی به آن اعتقاد قلبی برای نصرت و پیروزی دارند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه مکتب سیدالشهدا علیه‌السلام ما را به مقاومت دعوت می‌کند، گفت: این فرهنگ غنی و دینی به آموزه‌های عاشورا آمیخته است و از قمر بنی هاشم استقامت فراگرفته‌ایم که اگر دست‌ها قطع شد مبارزه رها نکردیم، مقاومت توقف‌ناپذیر و ایستادگی است.

قمی با بیان اینکه حضرت زینب (س) اسطوره مقاومت است، گفت: توقف‌ناپذیری و پیش رفتن در حرکت حضرت زینب (س) وجود دارد.

وی بوشهر را پایتخت مقاومت دانست و ادامه داد: در استان بوشهر فرهنگ اسلامی و ایرانی به هم آمیخته شده است و امیدواریم با افتخار به‌عنوان خدمتگزار فرهنگ عاشورایی و امام حسینی شناخته شویم.


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.