دستان پر مهر استان محروم در تبلور عشق به ائمه (ع)

کد خبر: 13354
خراسان جنوبی با توجه به اینکه جزء مناطق محروم کشور محسوب می‌شود ولی با توجه به این امر در کمک به بازسازی عتبات عالیات دارای رتبه‌های نخست در کشور است.
وارث: مردم خراسان جنوبی، مردمی مومن و عاشق ائمه(علیهم السلام) هستند که در امر کمک به بازسازی عتبات عالیات در کشور پیشتاز بوده و هستند.

با توجه به این‌که خراسان جنوبی از استان‌های کم برخوردار است اما در کشور رتبه نخست را در کمک به بازسازی عتبات عالیات از آن خود کرده است.

ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی از سال 84 با هدف سازماندهی کمک‌های خیران و نیروهای متخصص داوطلب در راستای مشارکت در امر مقدس بازسازی حرم‌های مطهر در کشور عراق فعالیت خود را آغاز کرده است.

در راستای آشنایی بیشتر با اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی خبرنگار فارس با مسئول فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی به گفت‌وگو پرداخته است.


محمد محسنی اظهار داشت: ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی برای جذب و ساماندهی کمک خیران به بقاع متبرکه عراق چندین طرح را اجرا کرده و در حال حاضر نیز اجرای چند طرح دیگر را در دستور کار قرار داده است.

وی با بیان این‌که اجرای طرح محبت اهل‌بیت(علیهم السلام) ویژه دانش‌آموزان در طی پنج مرحله از آغاز شکل‌گیری این ستاد تاکنون یکی از این طرح‌ها است، تصریح کرد: این طرح ابتکار خراسان جنوبی بوده که در ابتدای سال تحصیلی با در اختیار گذاشتن پاکت‌هایی به منظور کمک به بازسازی عتبات عالیات در بین دانش‌آموزان اجرا می‌شود.

مسئول فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی ادامه داد: متولی اصلی اجرای این طرح اداره کل آموزش و پرورش استان بوده و نقش ستاد هدایت‌گری، آماده‌سازی مقدمات و اطلاع‌رسانی است.

محسنی از کمک 170 میلیون تومانی دانش‌آموزان خراسان جنوبی به بازسازی عتبات عالیات در سال گذشته خبر داد و افزود: در این طرح 130 هزار دانش‌آموز خراسان جنوبی شرکت کردند.

وی به دیگر اقدامات ستاد عتبات عالیات خراسان جنوبی اشاره کرد و متذکر شد: اجرای طرح محبت اهل بیت(علیهم السلام) ویژه خانواده‌ها، اجرای طرح هدیه کارمندان دولت به بازسازی عتبات مقدسه به صورت کسر از حقوق، اجرای طرح هدیه خشت طلا در راستای بازسازی حرم مطهر امامین عسکریین(علیهما السلام) و برگزاری گردهمایی‌های مختلف برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی از جمله این اقدامات است.

مسئول فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان این‌که از سال 84 تاکنون هشت پروژه در عتبات عالیات توسط مردم استان انجام و اجرا شده است، یادآور شد: همچنین خراسان جنوبی در مرمت، بازسازی و توسعه حرمین امامین جوادین(علیهما السلام) در کاظمین نقش نخست و اصلی را ایفا می‌کند.

محسنی با بیان این‌که از سال 84 تا پایان سال گذشته 84 هزار و 510 نفر روز کار از نیروهای متخصص استان برای اجرای پروژه‌های مختلف در راستای بازسازی عتبات مقدسه به عراق اعزام شده‌اند، اضافه کرد: همچنین در این مدت 350 کامیون سنگ توسط مردم خیر خراسان جنوبی برای بازسازی بقاع متبرکه عراق کمک و ارسال شده است.

وی ادامه داد: از سال 84 تا پایان سال گذشته 10 کاروان از خیران استان به عتبات عالیات اعزام شده‌اند.

مسئول فرهنگی ستاد عتبات عالیات خراسان جنوبی به اجرای طرح پرچم‌گردانی با استفاده از پرچم‌های نصب شده بر گنبد امام حسین(علیه السلام)، امام علی(علیه السلام) و حضرت ابوالفضل(علیه السلام) که تعویض می‌شوند اشاره کرد و افزود: این پرچم‌ها به ویژه در ماه‌های محرم و صفر در اختیار شهرستان‌های مختلف استان قرار می‌گیرد و مردم برای تبرک جستن کمک‌های خوبی می‌کنند.

محسنی تصریح کرد: با اجرای این طرح‌ها در خراسان جنوبی از آغاز سال 84 تا پایان سال گذشته مبلغ 15 میلیارد و 240 میلیون تومان کمک جمع‌آوری شده است.

وی با بیان این‌که بانوان خراسان جنوبی با بافت فرش در بازسازی عتبات عالیات کمک می‌کنند، یادآور شد: در حال حاضر حدود 130 دار قالی با ابعاد شش متر، 9 متر، 12 متر و 18 متر در استان برای کمک به بازسازی عتبات عالیات دایر است.

مسئول فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی از وجود 100 کارگاه قالی‌بافی در راستای کمک به بازسازی عتبات عالیات در استان خبر داد و افزود: در این کارگاه‌ها حدود 5 هزار نفر از بانوان خوش‌ذوق خراسان جنوبی فعالیت می‌کنند.

محسنی ادامه داد: این طرح نخستین‌بار در کشور توسط بانوان طبسی اجرا شده است و بیشترین تعداد کارگاه‌های قالی‌بافی استان که بدین منظور فعال است در این شهرستان وجود دارد به طوری که هم اکنون حدود 35 دار قالی با 2 هزار و 500 بافنده در طبس مشغول بافت قالی برای کمک بازسازی عتبات عالیات هستند.

وی با بیان این‌که در این کارگاه‌ها چیزی به جز ذکر خدا و ائمه(علیهم السلام) توسط بافندگان گفته نمی‌شود و بافندگان با خلوص کامل در این کارگاه‌ها حضور می‌یابند، اضافه کرد: افراد علاقمند برای فعالیت در این کارگاه‌ها برای هر دار قالی 30 نفر ثبت‌نام می‌کنند که به صورت شیفتی برای بافت قالی مشغول به فعالیت می‌شوند.

مسئول فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی ادامه داد: ایجاد و راه‌اندازی کارگاه‌های قالی‌بافی جدید و توسعه دارهای قالی به منظور کمک به بازسازی عتبات عالیات تا سقف 200 مورد تا پایان سال جاری از پروژه‌های در دست اقدام ستاد بازسازی عتبات عالیات استان به شمار می‌رود.

محسنی به برخی دیگر از پروژه‌های در دست اقدام ستاد بازسازی عتبات عالیات استان در سال جاری اشاره کرد و متذکر شد: در سال 93 ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی اجرای پنج پروژه مهم را در دستور کار داشته که امید است با همت و همکاری مردم مومن این استان اجرا شود.

وی ادامه داد: تعویض سنگ گنبدخانه حرمین امامین جوادین(علیهما السلام) در کاظمین، سنگ فرش صحن صاحب‌الزمان(علیه السلام) که از طرح‌های توسعه‌ای به شمار می‌رود در کاظمین، تامین 100 هزار متر سنگ برای صحن فاطمه زهرا(علیها السلام) در نجف، تامین نیروی متخصص که هر ماهه حدود 35 نفر به عراق اعزام می‌شوند از جمله این اقدامات است.

مسئول فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی به قسمتی از اقدامات صورت گرفته در بازسازی عتبات عالیات توسط کمک مردم خیر خراسان جنوبی اشاره کرد و یادآور شد: اجرای سنگ فرش صحن مطهر حرمین امامین جوادین(علیهما السلام) با اعتباری بالغ بر یک‌میلیارد و 350 میلیون تومان از جمله این اقدامات بوده است.

مسئول فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی افزود: اجرای سنگ فرش صحن جدید توسعه حرم مطهر امامین جوادین(علیهما السلام) با اعتباری بالغ بر 500 میلیون تومان، خرید یک دستگاه جرثقیل برای کربلای معلی معادل 50 میلیون تومان، ارسال 35 هزار متر مربع سنگ گرانیت به ارزش یک‌میلیارد و 500 میلیون تومان به کربلای معلی، ارسال 7 هزار متر مربع کاشی و سرامیک به ارزش 42 میلیون تومان و ارسال 620 متر مربع سنگ به نجف اشرف معادل 18 میلیون و 600 هزار تومان به همراه 10 میلیون تومان کمک‌های نقدی جمع‌آوری شده از کمک‌های مردم مومن و عاشق اهل‌بیت(علیهم السلام) استان برای بازسازی عتبات عالیات به شمار می‌رود.

محسنی با بیان این‌که تاکنون 200 تخته فرش برای کاظمین به ارزش 35 میلیون تومان توسط مردم استان تامین شده است، تصریح کرد: همچنین 200 تخته فرش برای سامرا به ارزش 35 میلیون تومان توسط مردم خیر طبس تامین شده است.

وی ادامه داد: تعویض سنگ رواق‌ها اطراف ضریح مطهر امامین جوادین (علیهما السلام) با اعتباری بالغ بر 550 میلیون تومان، اجرا و تامین سنگ و مرمت مسجد صوفیه در کنار ضریح مطهر امامین جوادین (علیهما السلام) با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد و 500 میلیون تومان، تامین و اجرای سنگ فرش صحن جدید‌التوسعه حرم مطهر امامین جوادین(علیهما السلام) به ارزش 50 میلیون تومان و همکاری در انجام پروژه مجمع امام حسین (علیه السلام) و بیمارستان امام سجاد(علیهم السلام) در کربلای معلی با اعتباری معادل یک‌میلیارد و 500 میلیون تومان می‌شود از جمله اقدامات صورت گرفته ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی بوده است.
/م118