آغاز دهه تکریم و غبارروبی مساجد

کد خبر: 13911
امروز دهه تکریم و غبارروبی مساجد آغاز می شود و مردم همچون سال های گذشته همزمان با زدودن غبارهای مساجد، دل های خود را برای استقبال از ماه مبارک رمضان آماده می کنند.
وارث: چند سالی است که دهه آخر ماه شعبان یعنی از بیستم تا پایان این ماه، دهه تکریم و غبارروبی مساجد نام گرفته و بسیاری از مردم مومن و نمازگزار در این روزها تلاش می کنند تا هم ظاهر مسجد را از غبار ظاهری پاک کنند و هم با بررسی کارکردهای فرهنگی و اجتماعی، راهکارهای جذب نوجوانان و جوانان را به مسجد افزایش دهند.

حجت الاسلام حمید آقایی معاون مرکز رسیدگی به امور مساجد سابقه این ایام را مربوط به سه سال پیش دانست و گفت: همه ساله این ایام را به عنوان دهه غبارروبی مساجد می نامیدیم ولی از سه سال پیش این دهه به دهه تکریم و غبارروبی تغییر نام یافت.

«آینده را از مسجد بسازیم» عنوان شعار اصلی مرکز رسیدگی به امور مساجد است و امسال شعار «مسجد و کودکان» نیز به آن اضافه شده تا راه های جذب کودکان و نوجوانان بیشتر مورد بررسی قرار گیرد و مساجد کشور شاهد حضور بیشتر قشر نوجوان و جوان باشد.

هر یک از روزهای دهه تکریم با موضوعی نام گذاری شده و امروز به عنوان اولین روز «مسجد، پایگاه تبلیغ معارف قرآن و اهل بیت(ع)» نام گرفته و خبرگزاری ها و مطبوعات مقالات و مطالبی در این زمینه منتشر می کنند تا پا به پای مردم جایگاه این پایگاه الهی را تبیین کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد هفته گذشته در نشست خبری برنامه های دهه تکریم از آمادگی این مرکز برای اجرای برنامه های فرهنگی و اجتماعی این دهه خبر داد.

آقایی گفت: با توجه به این که در حدود 2 هزار و 500 مسجد در استان تهران دارای امام جماعت هستند، مقرر شد تا مساعدتی به برخی مساجد صورت گیرد و با فراخوانی که برای ائمه جماعات مساجد صورت گرفت، در حدود 850 مسجد اعلام آمادگی کردند و به همین منظور اعتباری بالغ بر یک و نیم تا سه میلیون تومان برای اجرای برنامه های دهه تکریم اختصاص یافت.

مسجد به عنوان مهمترین پایگاه مردمی همواره بستری برای اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی بوده و بسیاری از مناسبت های مذهبی و ملی در این پایگاه برگزار می شود؛ همانگونه که در دوران دفاع مقدس، مساجد کشور به عنوان پایگاهی برای اعزام نیروهای رزمنده و پشتیبانی رزمندگان به شمار می رفت.

امروز نیز مسجد علاوه بر این که محلی برای برگزاری نماز جماعت است، مکانی برای آموزش های دینی و علمی است که به عنوان نمونه می توان به کرسی های تلاوت قرآن اشاره کرد.

حجت الاسلام آقایی گفت: در یک سال و نیم گذشته کرسی های تلاوت در مساجد استان تهران گسترش یافت به گونه ای که در مرحله اول این کرسی ها در 50 مسجد، سپس 140 و در سومین مرحله به 300 مسجد افزایش یافت.

معاون مرکز رسیدگی به امور مساجد تاکید کرد: امسال نیز در نیمه اول سال برگزاری کرسی تلاوت قرآن در 50 مسجد استان تهران در دستور کار است تا به صورت ثابت این مساجد اقدام به برگزاری کرسی های تلاوت کنند.

وی همچنین گفت: برگزاری کرسی تلاوت در سطح مطلوب با دعوت از قاریان برجسته، تعیین و اعلام روزهای ثابت برنامه تفسیر قرآن، شرح نهج البلاغه و شرح صحیفه سجادیه و تشویق کودکان و نوجوانان حافظ (دختر و پسر) و قاری قرآن با فراخوان قبلی و با مشارکت خانواده ها از برنامه های پیشنهادی این مرکز در مساجد استان تهران است.

اینک که اولین روز از دهه تکریم و غبارروبی را آغاز می کنیم با مروری بر نامگذاری روزهای این دهه، انتظار است تا آنان که دل هایشان برای زنده نگهداشتن شعائر الهی می تپد و مسجد را بهترین محل برای تبلیغ دین می دانند، کارکردهای مختلف مسجد و نحوه استفاده از ظرفیت های بزرگترین پایگاه مسلمانان را تشریح کنند.

چهارشنبه 28 خرداد - روز «مسجد، پایگاه تبلیغ معارف قرآن و اهل بیت(ع)»

پنجشنبه 29 خرداد - روز «مسجد، بستر نشر فرهنگ ایثار و شهادت»

جمعه 30 خرداد - روز «مسجد، جلوه گاه اراده مردم در عمران خانه خدا»

شنبه 31 خرداد - روز «مسجد، مرکز تعمیق اخوت ایمانی و رشد فضایل اخلاقی»

یکشنبه اول تیر - روز «مسجد، محور خدمات فرهنگی- اجتماعی محله»

دوشنبه 2 تیر - روز «مسجد، پیشتاز در ترویج اندیشه های امام و رهبری»

سه شنبه 3 تیر - روز «مسجد، خاستگاه و پشتیبان بیداری اسلامی»

چهارشنبه 4 تیر - روز «مسجد، کانون حیات طیبه خانواده»

پنجشنبه 5 تیر - روز «مسجد، مامن کودکان، نوجوانان و جوانان»

جمعه 6 تیر - روز «مسجد، میعادگاه منتظران انقلابی»

/م118