حجت الاسلام مومنی: کمترین عقوبتی که خداوند به شخص گنهکار می دهد چیست؟
وارث: مراسم شب نهم رمضان المبارک با سخنرانی حجت الاسلام مؤمنی و مناجات خوانی حاج منصور ارضی در میان خیل کثیری از عاشقان و شب زنده داران در مسجد ارک برگزار شد.
درادامه گزیده ای از سخنزانی حجت الاسلام مومنی را می خوانید:
امام صادق علیه السلام در روایتی مسیری که انسان را به عبودیت و بندگی می رساند، توضیح دادند و فرمودند ما به طور مستقیم با چهار موضوع در دنیا در تعامل هستیم و فردی که می خواهد در این دنیا پیروز باشد باید به اصولی که امام صادق فرمودند اشراف داشته باشد.
موضوع اول معامله گری با خدا است و سه موضوع بعدی این است که ما با خود، با خلق و دنیا در تعامل هستیم. چرا افراد در مسیر بندگی و عبادت مبتلا به سستی می شوند؟ چون اصول عبودیت و بندگی را بلد نیستند.
چرا افرا در دعا کردن سست می شوند؟ چون راه دعا کردن را بلد نیستند و معلوماتشان در امر دعا کم است، لذا دچار بی انگیزگی در دعا کردن و مناجات می شوند.
هر کدام از این موضوعات شامل هفت اصل و در مجموع بیست و هشت اصل می باشد. اگر انسان می خواهد از خواص شود، اگر می خواهد از عباد مقرّب شود، از اولیای خداوند باشد باید این اصول را بر خود متجلی و ظاهر سازد.
این راهکار ها از لسان مبارک حضرت صادق علیه السلام به دست ما رسیده است و این خیلی بد است که ما از غیر راهکار را می پذیریم اما به آنچه که از لسان معصوم علیه السلام رسیده است، توجهی نداریم.
جمله اصولی که در معامله گری با خدا وجود دارد؛ رعایت حقوق الهی و انجام حقوق الهی است، که شب گذشته عرض شد. هر آنچه که خدا به گردن ما به عنوان حق واجب کرده است، انسان باید به بهترین شکل ممکن انجام دهد و اگر انسان این واجبات را انجام ندهد یقینا در مسیر عبودیت و بندگی موفق نخواهد بود.
کسی بدون انجام فرایض و در رأس آنها نماز نمی تواند به درجات بالای سلوکی برسد. امام علی علیه السلام از حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم نقل می کنند که ایشان به من فرمودند: علی جان اگر دیدی مردم در حال انجام فضایل هستند تو بکوش و فرایضت را خوب انجام بده. هیچ چیز مثل نماز دل انسان را محکم نگه نمی دارد. ما برای ظاهرمان بیشتر از خدا وقت می گذاریم.
اصل دوم رعایت حدود الهی است یعنی همان نباید ها. گناه آفت است. دل انسان را زنگار به واسطه گناه می گیرد. حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم به اباذر فرمودند: به کوچکی گناهت نگاه نکن، ببین گناه چه کسی را انجام می دهی؟ خدایی که هر چه داریم مال اوست.
تعریف گناه چیست؟ خروج از حدود الهی را گناه گویند. گناه مانع استجابت گناه می شود. ارتباط انسان با خدا به واسطه گناه قطع می شود. فکر به گناه زیبایی دل را از بین می برد. انسان چگونه به فکر گناه می افتد؟ از طریق چشم، گوش، زبان، فکر و خیال. انسانی که مبتلا به گناه می شود عمرش کم شده و آرامش از او سلب می شود.
استاد فرزانه آیت الله مظاهری می فرمودند: بیایید و با خداوند وارد معامله شوید. به خداوند بگویید خداوندا من مرتکب این گناه نمی شوم و تو هم از طریق مشروعش برایم مقدر کن. یعنی خداوند در توانش نیست که این کار را انجام دهد؟ اعتماد ما نسبت به خدا کم است. فکر می کنیم اگر از طریق نا مشروع رویم، زودتر به نتیجه می رسیم.
در روایات است که کمترین عقوبتی که به شخص گنهکار داده می شود، این است که خداوند به حضرت داوود علیه السلام می فرماید، خداوند می فرماید من لذت ذکر خودم را از شخص گنهکار می گیرم.
/س113