عزاداری شب شهادت امام حسن عسکری(ع) در هیئت مجانین الحسین(س) برگزار شد +گزارش تصویری

کد خبر: 24941
مراسم عزاداری شب شهادت امام حسن عسکری علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام دینی و مداحی حاج نریمان پناهی در حسینیه حضرت ام البنین سلام الله علیها برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری شب شهادت امام حسن عسکری علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام دینی و مداحی حاج نریمان پناهی در حسینیه حضرت ام البنین سلام الله علیها برگزار شد.

در ادامه متن گزیده ای از سخنان حجت الاسلام دینی را می خوانید:

امام حسن عسکری علیه‌السلام منصوب به عسکر بودند. مستحضر هستید که عسکر به سپاه آماده به صلاح بعد از امور جنگی اتلاق می شود. امام با چنین جمعیتی نسبت داشته است و نسبتش به این است، مرحوم شیخ صدوق در کتاب الی الشرایع نقل می کند: وقتی ایشان را در سامرا ساکن کردند و سامرا خود محلاتی داشت همانند تهران که محلاتی دارد، منطقه ای که محل ارتشیان بود. امام را آنجا ساکن کردند و لذا از اول عمر شریفشان آنجا بود تا زمان شهادتش که حضرت را عسکری نام نهادند منصوب به محل عسکر. حضرت در بین این محل غریبه بودند. فرض کنید که پادگان نظامی بود که با زن ها و بچه هایشان آنجا ساکن بودند، عرصه زیغ تر از آنچه فکر می کنیم بوده است.

امام علیه‌السلام هر وقت نماز جمعه تشریف می بردند و بر می گشتند عرق از پیشانی آن بزرگوار جاری بود و در عین حال بر صورت شریفش گرد و غبار بود و این هم مشخص می کند که مسافتی طولانی داشتند. زمانی که به آستانه در می رسیدند دو دست را بر چهارچوب و سر را بالا می گرفتند و عرضه می داشتند: پروردگارا امروز روز جمعه است و ساعت ساعتی است که بعد از نماز جمعه است و تو وعده کردی در این ساعت دعا  مستجاب است و گریه می کردند و می فرمودند به حق خداییت مرگ علی بن موسی الرضا را برسان تا جمعه بعد را درک نکنم.

او همانند ما ضعیف نیست که با کوچکترین اتفاقی از خداوند طلب مرگ کند و این مشخص می کند که عرصه بیشتر از آنکه من و شما فکرش را بکنیم سخت بوده است که حضرت به طلب مرگ رسیده بود.

امام حسن عسکری علیه‌السلام اصحابش 6 نفر بودند که ایشان را دیدند در برخی روایات چهار نفر آمده که این تنگ بودن عرصه حضرت را نشان می دهد.

حضرت 22 ساله بودند که به مقام امامت رسیدند و در جوانی بودند و از بدو تولدش در سامرا بودند. ایشان شش سال امامت کردند و در سن 28 سالگی از دنیا رفتند. امام با سه خلیفه هم دوره بودند. اولین خلیفه پسر متوکل عباسی است که پدرش دستور داده بود قبر امام حسین علیه‌السلام را در کربلا شخم بزنند و گندم بکارند و آب ببندند تا قبر محو شود، یکی از اسما کربلا " حائرالحسین علیه‌السلام " است. حائر یعنی مات و مبهوت ماندن، این قسمت را گاو ها شخم نمی زدند و آب در آنجا جاری نمیشد و گفتند: گاو در آن قسمت( حائرالحسین ) نمی رود و آب در آنجا جاری نمی شود متوکل که دید تعجب کرد و گفت: عجب بساطی که آب به حسین نمی رسد. از آن سال اعلام کرد قدغن کنید و کسی را راه ندهید اگر کسی آمد دست راستش را بدهد.

 در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج نریمان پناهی به روضه خوانی و سینه زنی پرداخت.

/ب.ط211