دیدار دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با آیت الله شیخ محسن علی نجفی

کد خبر: 27789
پنجاه سال پیش تنها سه مدرسه علمیه برای شیعیان پاکستان وجود داشت؛ اما امروز به برکت مجاهدت علمایی همچون آیت الله نجفی بیش از 400 مدرسه علمیه و قریب به 15000 طلبه شیعه در خود پاکستان وجود دارد.

وارث: «حجت الاسلام والمسلمین اختری» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در سفر به پاکستان با «آیت الله شیخ محسن علی نجفی» از علمای بزرگ شیعه و مؤسس مجموعه مدارس جامعة الکوثر این کشور دیدار و از ساختمان مرکزی این جامعه در اسلام آیاد بازدید کرد.

در ابتدای این دیدار «حجت الاسلام والمسلمین سید قاضی نیازحسین نقوی» به معرفی فعالیت های آیت الله نجفی پرداخت و گفت: تا زمان حضور آقای محسن علی نجفی در سال 1974 م. در اسلام آباد، این شهر مدرسه دینی شیعه نداشت.

وی افزود: وقتی هم که ما طلبه شدیم سه مدرسه شیعه بیشتر در پاکستان نبود و بسیاری از شیعیان در مدارس و نزد استادان اهل سنت درس می خواندند؛ اما امروز به برکت مجاهدت علمایی همچون ایشان، حدود 430 مدرسه علمیه شیعه و قریب به 15000 طلبه در خود پاکستان داریم. البته اهل سنت پاکستان بیست هزار مدرسه و دو میلیون و پانصد هزار طلبه دارند.


دبیرکل مجمع جهنی اهل بیت(ع) نیز در این دیدار با تجلیل از خدمات آیت الله محسن علی نجفی، برای همکاری علمی دانشگاه اهل بیت(ع) با جامعة الکوثر اعلام آمادگی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین اختری افزود: دانشگاه اهل بیت(ع) هم اکنون رشته های تاریخ، عرفان، کلام، حقوق خصوصی، حقوق جزا و شیعه شناسی را در سطح کارشناسی ارشد و دکترا دارد.

قاضی نیاز ابراز امیدواری کرد که با تأسیس یک دانشگاه، امکان ادامه تحصیل جوانان فارغ التحصیل دبیرستانهای تابع جامعة الکوثر در رشته های غیر دینی نیز فراهم گردد.

سپس «حجت الاسلام محمد اسحاق نجفی» فرزند شیخ محسن علی و مدیر جامعة  الکوثر گزارشی از فعالیت های مدرسه ارائه داد و گفت: طلاب پس از گذراندن مقدمات در مدارس خود در اینجا پذیرفته می شوند. غیر از فقه و اصول، در قرآن وحدیث هم کلاس های تخصصی داریم. سیستم آموزشی ما ترمی است و هر شش ماه امتحان گرفته می شود.

وی افزود: هم اکنون 230 طلبه برادر در خوابگاه جامعه در اسلام آباد حضور دارند. 137 دانش پژوه نیز در بخش خواهران اشتغال به تحصیل دارند که البته همه آنها طلبه علوم دینی نیستند؛ بلکه تمرکز بخشی از آنها روی علوم تجربی است.

محمد اسحاق نجفی درباره دبیرستانهای تابعه این دانشگاه هم گفت: هم اکنون بیست هزار دانش آموز در مدارس اسوه که تابع جامعة الکوثر هستند اشتغال به تحصیل دارند. 20 دبیرستان نیز داریم که در کل کشور فعال هستند.

ایجاد امکانات رفاهی و تغذیه در هر سه وعده روز، موفقیت طلاب این جامعه در دانشگاه های معتبر پاکستان، و تحصیل 15 نفر از آان در مقطع دکتری در این دانشگاهها از جمله موفقیت های اداری و آموزشی جامعة الکوثر محسوب می شود.

سپس آیت الله نجفی با تأکید بر لزوم توجه به رشته های غیر حوزوی گفت: کیفیت دبیرستانهای افسری ما در سطح دبیرستانهای افسری کل کشور است. ضمن اینکه برای ما رشته مدیریت نیز خیلی اهمیت دارد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و هیأت همراه، نماز جماعت ظهر و عصر را در مسجد جامعة الکوثر اقامه کردند و ناهار را میهمان مؤسس این دانشگاه بودند.


شایان ذکر است که آیت الله محسن علی نجفی که اهل "منتوکه بلتستان" و دانش آموخته "جامعة المنتظر لاهور" و "حوزه علمیه نجف اشرف" است، مؤسس و مدیر بزرگترین شبکه مدارس علمیه، مراکز عبادی و دبیرستان های شیعه تحت عنوان "جامعة الکوثر" است که شامل دهها حوزه علمیه، دانشگاه، مسجد، مدرسه، حسینیه و مراکز رفاهی می شود.

وی همچنین ریاست شورای عالی "مجمع اهل بیت(ع) پاکستان" را بر عهده دارد.