استاد علوی تهرانی : بصیرت یکی از ویژگی های اهل تقواست
وارث: مراسم روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان با سخنرانی استاد شیخ حسین انصاریان و استاد علوی تهرانی و مداحی حاج حیدر توکل در مسجد حضرت امیر علیه السلام برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان استاد علوی تهرانی را می خوانید:
در بحث دنیای مذموم ، آفاتی وجود دارد : یکی از آفاتش اطمینان به دنیاست ، یکی دیگر فریب از دنیاست .
دو سوال مطرح می شود :
دنیا ما را به چه چیزی گول می زند ؟ ما گول می خوریم یا دنیا ما را گول می زند ؟
در رابطه با سوال اول نتیجه این می شود که دنیا آن چیزی را که نشان می دهد نیست ظاهرش با باطنش متفاوت است .
آدم خردمند اجتناب می کند و کودک و فرد نادان اجتناب نمی کند .
در مورد سوال دوم ، در روایت هر دو وجود دارد هم دنیا گول می زند و هم ما گول می خوریم .
امیر مومنان علیه السلام می فرماید :" اتقوا غرور الدنیا فإنها تسترجع أبدا ما خدعت به من المحاسن و تزعج المطمئن إلیها و القاطن " از فریب دنیا بترس ، دنیا همیشه آن چیزی را که به فریبکاری به تو داده است را می گیرد .
در فرمایش دیگر از ایشان آمده است : لاَ یَغُرَّنَّکُمْ کَثْرَةُ مَا یُعْجِبُکُمْ فِیهَا لِقِلَّةِ مَا یَصْحَبُکُمْ مِنْهَا جاذبه های فراوان دنیا شما را گول نزند ، چون چیزی که با خود می بریم بیش از یک کفن نیست .
در روایتی دیگر می فرمایند : فریب دنیا انسان را به زمین می زند .
امام علی علیه السلام فرمودند : دنیا گول نمی زند ، دنیا صادق است دو دشمن داریم که جفتشان در دشمنی مردانه عمل می کنند که یکی شیطان است و دیگری منافقین . که از شیطان وضعیتش بدتر است چون ظاهرش متفاوت است . اما دنیا اینگونه نیست ، دنیا صادقانه حرف می زند .
عند تلاوته یا اها الانسان ما غرک بربک الکریم ای انسانها چه چیزی شما را به کرم خدا بیهوده امیدوار ساخته ؟ این حرف را به راستی می گویم : دنیا تو را گول نمی زند تو گول دنیا را می خوری آن پندها و عبرت های خیلی خوبی در اختیار تو گذاشته و همه مردم را عادلانه آگاه کرده است و آنچه به تو وعده کرده که به زودی جسم تو دچار بلایا خواهد شد و قوای جسمانی تو رو به استهلاک است وفادار تر است که به تو دروغ بگوید و سر تو کلاه بگذارد چه بسا آدم های خیرخواهی که تو به آنان بد گمانی ، دنیا نیز همین طور است . خبرهای راستی بود که تو آنها را دروغ می پنداشتی .
ما دارای قدرت بصیرت نیستیم امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند : هر کسی را که خدا بصیرت عنایت کند حق را از باطل تشخیص می دهد . بصیرت یکی از ویژگی های اهل تقواست . ما به دنیا گول می خوریم .
تعبیر امام از دنیا : دنیا سایه از بین رفتنی است ، خود سایه حقیقت از بین رفتنی است در روایت دیگر می فرمایند : سایه ابر است .
مردم خوابند وقتی مردند آگاه می شوند .
سومین آفتی که برای دنیا وجود دارد و در بحث های سلوک و کلام حب الدنیا است که در دنیا ما را از حب دنیا منع کرده اند .
روایاتی در این باره :
وجود نازنین رسول اکرم صلوات الله علیه به ابوذر سفارش کرده اند : ای اباذر هیچ چیزی نزد خداوند از دنیا مبغوض تر نیست .
در روایتی دیگر آمده است : خداوند آخرت را دوست دارد و نسبت به دنیا بغض دارد پس آنچه را که خداوند دوست دارد دوست بدارید .
اگر دوست داری خدا دوستت داشته باشد نسبت به دنیا بغض داشته باش .
اهل سنت غالبشان اهل بیت علیهم السلام را دوست دارند ، خاصه شافعی ها . اکثر کتابهای اهل تسنن از شافعی هاست . براعت اعتقاد به آن لازم و اظهارش تابع شرایط است . کسی که نسبت به دشمنان اهل بیت علیهم السلام تبری و نسبت به خودشان ارادت داشته باشند را محب می گویند ، منتها محب در روایتی از رسول اکرم صلوات الله علیه ده مشخصه دارد ، کسی محب اهل بیت علیهم السلام است که آن ده ویژگی را داشته باشد .
بالاتر از محب شیعه است ، حضرت رضا علیه السلام معروف به صفت رئوف هستند ، اعطای رئوف بیش از اعطای رحیم است .
خدمت امام حسن مجتبی علیه السلام رسیدند و گفتند : آقا ما شیعه شما هستیم ، امام فرمودند : حرفی را که نیستید نزنید ، امام فرمودند : اگر اوامر ما را اطاعت و نواهی ما را ترک می کنید شیعه ما هستید .
شخصی خدمت حضرت صادق علیه السلام رسید و گفت : در خراسان هزار شمشیر آماده دستور شما هستند که ما بنی عباس را منحل کنیم و حکومت را تقدیم شما کنیم . امام می فرمایند : برو داخل تنور روشن . آن مرد می گوید : آقا جان من خیر خواه شما هستم بعد شما می گویید برو داخل تنور ؟ هارون مکی رد می شد امام به او می گویند برو داخل تنور و می رود . و امام به آن شخص می گویند چند نفر مانند هارون دارید؟ و آن شخص می گوید : هیچ .
یکی از عوامل محب اهل بیت علیهم السلام ، بغض دنیاست .