جلسه هفتگی با سخنرانی حجت الاسلام تقیان و مداحی کربلایی حسن حیسنخانی+ گزارش تصویری
جلسه هفتگی با سخنرانی حجت الاسلام تقیان و مداحی مداح اهل بیت علیهم السلام، کربلایی حسن حسینخانی در هیئت یا زهرا سلام الله علیها برگزار شد.
وارث: جلسه هفتگی با سخنرانی حجت الاسلام تقیان و مداحی مداح اهل بیت علیهم السلام، کربلایی حسن حسینخانی در هیئت یا زهرا سلام الله علیها برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام تقیان را می خوانید:
قبل از ماه مبارک رمضان، احکام مورد نیاز در رابطه با تطهیر و مطهّرات و نجاسات و چگونگی گرفتن وضو و همچنین غسل های واجب و مستحب را گفتیم. در ادامه، به بیان چند احکام شرعی دیگر می پردازیم.
اگر در جایی قرار گرفتیم که آب برای وضو در دسترس نبود و تا بخواهیم آب را پیدا کنیم، به مشقّت و سختی می افتیم یا اینکه اگر بخواهیم دنبال آب برویم، ضرر جانی و مالی برایمان وجود دارد، در اینجا مسلمان می تواند به جای وضو و غسل، تیمّم کند. دوم جایی که می توانیم به جای وضو و غسل، تیمم انجام دهیم در جایی است که آب برای انسان ضرر داشته باشد. مثلا باعث تشدید بیماری شود یا بهبود بیماری را به تأخیر بیاندازد.
سومین مورد در جایی است که آبی در دسترس هست اما اگر این آب را برای وضو یا غسل استفاده کنیم، به دلیل کمبود آب، خود و یا همراهانمان دچار تشنگی شویم به طوری که برایمان ضرر جانی داشته باشد. آنجایی که این احتمال را بدهیم، تیمّم کردن به جا است.
مورد چهارم اینکه زمانی که بدن یا لباس ما نجس باشد و اگر با آن آب وضو یا غسل انجام دهیم، برای پاک کردن بدن و لباس آبی نمی ماند، در این مورد فرموده اند اول باید از آن آب برای پاک نمودن بدن و یا لباس استفاده شود، بعد از آن اگر آبی ماند، از آن برای وضو یا غسل استفاده کنیم. پنجمین موردی که ممکن است زیاد با آن مواجه شوند، کمبود وقت است. اگر برای وضو گرفتن یا انجام غسل باعث شود که نماز ما قضا شود، در این مورد نیز شخص باید تیمّم کند.
یکی از یاران امام علی علیه السلام با نام همّام خدمت ایشان رفت و از حضرت خواست که ویژگی های متّقین را برایش بگویند. حضرت پس از اینکه اصرار همّام را دیدند، 110 ویژگی برای متقین بیان کردند که این خطبه با عنوان خطبه متقین در کتاب شریف نهج البلاغه موجود است.
به عنوان اولین ویژگی، حضرت فرمودند: تقوا پیشه کن و عمل صالح و شایسته به جای بیاور. تقوا در گفتار ائمه علیهم السلام یعنی انجام واجبات و ترک محرّمات. تقوا یعنی اینکه ما تسلیم صد در صد در مقابل خداوند باشیم. انجام واجبات و ترک محرّمات داشته باشیم. همانطور که ما برای پیشرفت و حفظمان به اهل بیت علیهم السلام نیاز داریم.
حضرت علی علیه السلام می فرمایند تقوا یعنی اینکه اگر اعمال انسان را در طبقی بگذارند و آن طبق را در معرض دید همگان قرار دهند، انسان هیچگونه خجالتی نکشد! تقوا یعنی به آنچه که خداوند گفته است، عمل کنیم. این اولین ویژگی است که حضرت در خطبه متّقین می فرمایند.