امام زمان(عج) در صحیفه سجادیه پناهگاه و سنگر مؤمنان
وارث :حجت الاسلام سید مجتبی فلاح در گفت و گویی با اشاره به فراز60 دعای 47 صحیفه سجادیه که دعای عرفه امام است، گفت: در این دعا می خوانیم:
خدايا! تو دين خود را در هر زمانى به امامى تاءييد كردى و او را چون علم براى بندگانت برافراشتى و چون شاخص نورافكنى در شهرهاى خود بپا داشتى، پس از آنكه ريسمان او را به ريسمان خود پيوستى، و او را وسيله تحصيل خشنودى خويش گردانيدى اطاعت او واجب فرمودى، و از نافرمانى او ترسانيدى و به فرمانبرى او ترغيب نمودى و پرهيز از مناهى او را لازم شمردى، مبادا هيچ كس از او پيش افتد يا از او واپس ماند. او را حافظ پناهندگان و سنگر مؤمنان و دستاويز نجات جويان و فروغ مردم جهان قرار دادى. "
وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) در این فراز از دعا نکات قابل توجهی درباره امام زمان(ع) را مورد توجه قرار می دهند، گفت: این نکات از فراز 60 این دعا آغاز می شود و امام سجاد(ع) به درگاه خدا این گونه عرض می کند؛ خدایا تو دین خود را در هر زمان و روزگاری به وسیله امام و پیشوایی که برای گمراهان عالمت قرار داده بودی و در شهرهای خودت نشانه راه حق قرار داده بودی، کمک کردی.
حجت الاسلام فلاح تصریح کرد: امام سجاد(ع) در این بخش یک نکته را به نسل های آینده که این دعا را می خوانند، گوشزد می کند که اگر کسی دغدغه کمک دین خدا را دارد، بداند تایید دین خدا در هر زمانی از طریق امام معصوم(ع) صورت می گیرد و هر کسی می خواهد دین خدا را یاری کند، باید به این مسیر متصل شود چون کسانی که دغدعه الهی دارند ولی به انحراف کشیده می شوند، نمی دانند چطور ولی خدا را یاری کنند و در جبهه مقابل قرار می گیرند.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام سجاد(ع) می فرماید یاری دین خدا به وسیله یاری ولی خدا صورت می گیرد، افزود: امام در واقع در این فراز چهار ویژگی را برای امام عصر(ع) بیان می کند، اول اینکه خداوند متعال امام زمان(ع) را به عنوان پرچمی برای بندگان خود قرار داده است، دوم اینکه امام زمان(ع) به عنوان مشعلی فروزان در سرزمین های الهی است.
وی ادامه داد: سومین ویژگی امام زمان(ع) در این فراز این است که امام زمان به عنوان یک رشته و طناب و زنجیر است که به خداوند متعال متصل شده است و چهارمین ویژگی این است که خدا امام زمان(ع) را سببی برای خشنودی خودش قرار داده است.
حجت الاسلام فلاح با بیان اینکه در مرحله بعد امام سجاد(ع) به تبیین رابطه میان یاران امام زمان(ع) و آن حضرت می پردازد، گفت: امام در این فراز نسبت بین مردم و امام را به مردم گوشزد می کنند و می فرمایند؛ خداوند متعال اطاعت امام را بر مردم واجب کرده و از نافرمانی آن حضرت بیم داده است.
این پژوهشگر مهدوی خاطرنشان کرد: امام سجاد(ع) در مرحله بعد می فرماید؛ خداوند متعال به پیروی از دستورات امام امر کرده و دوری از آنچه که امام نهی می کند. خداوند امر کرده مردم را که مقدم بر امام نشوند، در واقع ما برای تبیین رابطه خود با امام باید هواسمان جمع باشد که جلوتر امام نیفتیم و از امام نیز عقب نمانیم.
وی اظهار داشت: امام سجاد(ع) در این بخش از فراز در حقیقت آیه یکم سوره مبارکه حجرات را گوشزد می کنند که خداوند می فرماید ای کسانی که ایمان آوردید، چیزی را بر خدا و رسولش مقدم نشمرید و پیشی نگیرد، این آیه نشان دهنده عدم تقدم و تاخر بر ولی خداست.
حجت الاسلام فلاح با بیان اینکه ما در مسیر امام شناسی نیاز داریم به اینکه جایگاه خود را با امام روشن کنیم، اظهارداشت: وقتی امام پیروی از دستوراتش بر ما واجب شد و دوری از نواهی حضرت و پرهیز از نهیات امام ضروری شد. ما اجازه به خود نمی دهیم که جلوتر از امام بیفتیم. به طوری که در مثال می گویند؛ بعضی از انسان ها کاسه های داغتر از آش می شوند.
این پژوهشگر مهدوی جایگاه امام زمان(ع) را در پیشگاه خداوند همان چایگاه پیامبر(ص) دانست و بیان داشت: همانطور که در ابتدای سوره حجرات خداوند به پیروان پیامبر(ص) دستور می دهد که بر پیامبر ما پیشی نگیرید. نسبت به امام زمان(ع)نیز همین گونه باید باشیم. یعنی حضرت در هر سخنی فرمود تابع بشویم نه جلو و نه عقب بیفتیم.
وی تصریح کرد: اگر اینگونه شود، به مرحله بعدی که امام سجاد(ع) در ابتدای این فراز فرمودند، می رسیم که فرمودند خداوند متعال امام زمان(ع) را به عنوان سببی برای دستیابی به خشنودی خود قرار داده است. یعنی اگر بخواهیم به خشنودی خدا برسیم باید متصل به این سبب شویم که لازمه اش این است که نه عقب بمانیم و نه جلو بیفتیم.
حجت الاسلام فلاح با بیان اینکه اهل بیت(ع) در دوران غیبت مانند کشتی نوح هستند که اگر با آنها همراه شدیم، نجات پیدا می کنیم، گفت: امام سجاد(ع) در این فراز می فرمایند؛ امام زمان(ع) پناه گاه هستند. هر کس می خواهد به هر جا پناه ببرد، به امام پناه ببرد، امام دستگیر و نجات بخش افراد هستند.
این پژوهشرگ مهدوی خاطرنشان کرد: امام سجاد(ع) در ادامه فراز می فرمایند، امام زمان(ع) زیبایی جهانیان هست که عبارت بسیار لطیفی است. به این معنی که اگر کسی می خواهد به زیبایی های دنیا و آخرت برسد، لازمه اش این است که متصل به امام شود. زیرا این ویژگی ها فقط در امام است.
/1102101305