"نورالعین" فضایل و آداب زیارت امام حسین علیه السلام

کد خبر: 44861
با توجه به روکرد مذهبی و بخصوص هیئتی سایت قدیم الاحسان گروه پژوهش موسسه اقدام به معرفی مقاتل موجود در بازار و بیان ویژگی این مقاتل برای همه محبین و دوستداران اهل بیت علیه السلام می‌نماید، فلذا با توجه نزدیکی ایام اربعین سالار شهدا و زیارت ایشان به معرفی کوتاهی از کتاب "نورالعین" فضایل و آداب زیارت امام حسین علیه السلام می‌نماییم.
وارث: ترجمه کتاب ارزنده "نورالعین فی المشی الی زیاره قبرالحسین" که با نام نورالعین مشهور است، نام دیگری هم دارد "نور دیدگان در رهگذر زیارت سرور آزادگان" که ترجمه اکبر صفدری قزوینی است. با همین توضیح کوتاه می‌توان متوجه شد آیت الله محمد حسن اصطهباناتی کتاب را برای جمع آوری و در دست قرار دادن آداب زیارت امام حسین علیه السلام سرور آزادگان جهان تهیه و تنظیم نمودند، تا بستر ومصدری مناسب برای بصیرت و آگاهی محبین و دوستداران زیارت این امام مظلوم برای فهم درک آداب و فضایل زیارات ایشان باشد.

درباره کتاب نور العین:
این کتاب بر دو فصل تنظیم شده ؛فصل اول در 264 باب می‌باشد که به اثبات زیارت و فضائل و جایگاه زیارت در ایام مختلف و نظر دیگر ائمه می‌پردازد. اما در فصل دوم ، کتاب به آداب زیارت و رفتار مناسب زوار پرداخته که از زمان شروع و نیت سفر آغاز و تا زمان برگشت و حتی آداب به دیدار زائر رفتن را هم شامل می‌شود.این فصل از کتاب در 126 موضوع تقسیم شده که به 227روایت هم استناد دارد.
ویژگی‌های ترجمه نور العین 
1- وجه تمایز این اثر گران سنگ با دیگر کتب روایی عدم تکرار روایات مشابه تا حد امکان می‌باشد.
2- توجه به مخاطب عام و نیاوردن سلسله روات حدیث و اکتفا به اسناد روایات به کتب ماخذ.
3- از دیگر ویژگی‌های خاص این کتاب مقدمه کوتاه و هوشمندانه نویسنده است ایشان با استناد به آیه 88 سوره یوسف دلیلی محکم بر اصرار حوائج و در خواست‌های حاجتمنداناز امام همیشه زنده شیعیان داردبا هم این آیه را بخوانیم "فَلَمَّا دَخَلُواْ عَلَیْهِ قَالُواْ یَا أَیُّهَا الْعَزِیزُ مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الضُّرُّ وَجِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُّزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْکَیْلَ وَتَصَدَّقْ عَلَیْنَآ إِنَّ اللّهَ یَجْزِی الْمُتَصَدِّقِینَ" پس چون (در نوبت بعد که به منظور خرید طعام و نجات برادر به مصر رفتند و) بر او وارد شدند، گفتند: اى عزیز، ما و خانواده ما را سختى و تنگى رسیده و سرمایه‏اى ناچیز آورده‏ایم، پس ما را پیمانه کامل ده و بر ما تصدّق کن، که همانا خداوند متصدقان را پاداش مى‏دهد.
منبع: قدیم الاحسان
/1102001307