دیدار رییس سازمان زیارت واتیکان با آیت الله جوادی آملی

کد خبر: 48891
اسقف «مونسینیور آندره آتا»، رییس سازمان زیارت و گردشگری واتیکان در صدر هیئتی، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله جوادی آملی دیدار و گفتگو کرد.
وارث: اسقف «مونسینیور آندره آتا»، رییس سازمان زیارت و گردشگری واتیکان در صدر هیئتی، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کرد.

آیت الله جوادی آملی در این دیدار در سخنانی به ویژگی‌های زائر حقیقی اشاره کردند و اظهار داشتند: توریست‌های هر کشوری برای دیدن آثار تاریخی کشورهای دیگر که از سنگ، گل و چوب ساخته شده است به آن کشور‌ها سفر می‌کنند، اما زائر به دنبال کشف معارف و دیدن جای حضور و قدم زدن انبیاء و فرشتگان الهی سفر می‌کند.

معظم له ادامه دادند: زیارت تنها حضور زائر در جوار مزور نیست؛ زیارت این نیست که تنها زائر مهمان مزور باشد بلکه زیارت آن است که مزور هم میهمان زائر باشد.

ایشان خاطرنشان کردند: اگر کسی به زیارت مسیح علیه السلام رفت و معارف مسیح علیه السلام را در وجود خود نیافت زائر حقیقی مسیح نیست؛ اگر کسی به قلمرو اسلام آمد و به مدینه رفت و معارف رسول الله را در جان خود متبلور ندید، زائر حقیقی حضرت رسول نبوده است. برای اینکه بدانیم زیارت ما صرفاً فیزیکی بوده است و یا متافیزیکی، باید به قلبمان یک نگاه مجدد بکنیم.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به آیات قرآن کریم، پیامبران را مصدق یکدیگر خواندند و ابراز داشتند: ما اگر به زیارت انبیاء الهی رفتیم و صدای وحدت و هماهنگی آن‌ها را شنیدیم بدانیم که زیارت حقیقی پیغمبر را انجام داده‌ایم چون حرف انبیاء این است که همه انبیاء مصدق پیامبر قبل از خود بوده‌اند که به مقتضای عصر و مصر خود نسبت به پیامبر قبل از خود حرف تازه‌ای آورده‌اند.

این مرجع تقلید شیعیان با تاکید بر زندگی مسالمت آمیز پیروان همه ادیان در کنار هم خاطرنشان کردند: پیروان ادیان توحیدی اگر درست زندگی کنند و با دستورات و آموزه‌های پیامبرشان هماهنگ باشند و به شیوه آنان زندگی کنند باید بدانند که هیچ اختلافی بین سلسله انبیاء نیست لذا به همین جهت هیچ اختلافی نیز نباید بین پیروان ادیان باشد.

ایشان به مشترکات بسیار ادیان توحیدی با یکدیگر اشاره کردند و اذعان داشتند: ادیان الهی در دارای مشترکات فراوانی هستند مانند اینکه نظام هستی توسط یک نظامند آفریده شده است و یا ابدی بودن انسان به معنای اینکه انسان در مصاف با مرگ، مرگ را می‌میراند؛ نمی‌پوسد بلکه از پوست به در می‌آید.

آیت الله جوادی آملی ریشه اختلافات و درگیری بین مذاهب و ادیان مختلف را دسیسه‌های استکبار و صهیونیزم دانستند و بیان داشتند: ادیان باید یکدیگر را تحمل کنند و بدانند آنچه به نام جنگ‌های نیابتی و به دست تکفیری‌ها، سلفی‌ها و داعش راه افتاده همه دسیسه استکبار است.

معظم له در فراز پایانی فرمایشات خود تاکید داشتند: ما که به زیارت بزرگان دین خود می‌رویم باید خود را بیازماییم که آیا در حوزه جانمان راهنمایی‌های آنان زنده شد یا نه؟! چرا که به‌‌ همان اندازه که رهنمودهای آن‌ها در دلمان زنده شد زیارت ما مقبول است.

در پایان این دیدار رییس سازمان زیارت و گردشگری واتیکان نیز در سخنانی گفت: زیارت متعلق به همگان به ویژه سه دین بزرگ اهل کتاب است؛ زائر همیشه در حال حرکت است و زیارت تجربه هر انسانی است، زائر در جستجوی زندگی، امید و خداوند می‌باشد و در این مسیر خود با بسیاری از وسوسه‌ها و مشکلات مواجه می‌شود اما اگر حقیقتاً هدفش عبادت و جستجوی خداوند باشد می‌تواند این وسوسه‌ها را شکست دهد.

وی تاکید داشت: باید به دنبال مسائلی باشیم که ما را به هم نزدیک می‌کند و نه مسائل مورد اختلاف که باعث دوری ما از هم می‌شود.

در پایان این دیدار، رئیس سازمان زیارت واتیکان نشان ویژه زیارت واتیکان را به رسم یادبود به محضر معظم له تقدیم کرد.

/1102001307