یکی از اعمال مهمی که به خصوص در ماه رجب بسیار بر آن سفارش شده
وی افزود: در صحنه قیامت ندایی شنیده می شود که «این الرجبیون؟» رجبیون (یعنی کسانی که اعمال رجب را انجام می دادند) کجا هستند؟ یکی از اعمال رجب با توجه به اینکه این ماه، ماه خدا است تهلیل و گفتن لااله الا الله است که در هر شبانه روز هزار بار وارد شده است. حال از این عمل می توان تهلیل و لااله الا الله گفتن امام زمان (عج) را نیز یادآوری کرد. آنجا که در زیارت آل یاسین می گوییم «السلام علیک حین تهلل و تکبر؛ سلام بر شما در آن هنگام که تهلیل و تکبیر می گویید» همچنین این کلمه برای ما یادآور روایتی از امام رضا (ع) است آنجا که در نیشابور فرمودند: «کلمه لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی» این حدیث قدسی است که خداوند می فرماید: کلمه ی «لا اله الا الله» حصن و قلعه محکم من (توحید) است و هر کس در این قلعه توحید وارد شد از عذاب من در امان است. سپس امام رضا (ع) فرمودند: «به شرطها و شروطها و انا من شروطها...» یعنی توحید شروطی دارد و یکی از شرایط آن من (مسئله امامت) هستم.
حجت الاسلام رمضانعلی زاده تصریح کرد: از این حدیث قدسی چنین برمی آید که امامت باید عجین با توحید باشد یعنی در هنگام تهلیل گفتن باید متذکر این نکته بود که «اشهد ان علی ولی الله» و امروز در روزگار ما «اشهد ان مهدی ولی الله» و به آن اقرار داشت تا این توحید اثربخش باشد.
کارشناس مهدوی در ادامه با اشاره به مسئله نماز گفت: در این ماه نمازهای مختلفی بیان شده یکی از نمازهایی که در ابتدا، نیمه و آخر ماه رجب تکرار شده است نماز حضرت سلمان است. اما ارتباط آن با امام زمان (عج) چیست؟ امام صادق (ع) نام سلمان را بسیار می بردند، اصحاب و یاران روزی سوال کردند که شما چه بسیار از سلمان یاد می کنید!! حضرت (ع) فرمودند: «سلمان سه خصلت و ویژگی داشت که موجب می شود زیاد از او یاد کنم؛ نخست اینکه با علما زیاد نشست و برخاست داشت؛ دوم با فقرا زیاد نشست و برخاست می کرد و سومین خصلت - که در این بحث مدنظر ما است- آن است که سلمان همواره خواسته های خود را فدای خواسته امامش می کرد.»
وی در توضیح سومین ویژگی خاص سلمان تاکید کرد: سلمان می دید که در نظر امیرالمومنین (ع) چه چیزی مهم است و خواسته خود را همان قرار می داد. از نماز سلمان در این ماه رجب متوجه این موضوع می شویم که ما امروز چه میزان از خواسته های شخصی خود را فدای امام زمان می کنیم؟ حضرت حجت (عج) همیشه سفارش به نماز اول وقت دارند. کسی که نمازش را اول وقت می خواند این نماز با نماز امام زمان (عج) به محضر الهی بالا می رود و امید است که مقبول واقع شود.
حجت الاسلام رمضانعلی روزه را از دیگر اعمال مورد تاکید در ماه رجب دانست و ابراز کرد: نقل است که اگر کسی در دو ماه رجب و شعبان روزه بگیرد از سکرات و سختی های مرگ نجات و ایمنی پیدا می کند. همچنان که روزه سکرات موت را آسان می کند، محبت و ولایت آل محمد (ص) نیز همین اثر را دارد و یکی از آل محمد، امام زمان (عج) است که با ولایت ایشان سکرات و سختی های مرگ بر ما آسان می شود.
وی تصریح کرد: همچنان که با روزه می توان بهشت را کسب کرد یعنی درهای جهنم به روی انسان بسته می شود به همین شیوه نیز با محبت و ولایت امام زمان (عج) می توان راهی بهشت شد. از دیگر موارد مطرح شده در ماه رجب بحث استغفار است. مومنین برای اینکه گناهانشان بخشیده شود استغفار می کنند، اما پیامبر اعظم (ص) و ائمه (ع) چرا استغفار می کنند؟ در حالی که آیه تطهیر در شان آنها نازل شده است.
این کارشناس مباحث مهدوی در تبیین دلیل استغفار پیامبر (ص) و ائمه (ع) تاکید کرد: استغفار پیامبر (ص) و ائمه (ع) و به شکل خاص استغفار امام زمان (عج) در زمان ما دو جهت دارد؛ جهت اول از باب «حسنات الابرار سیئات الامقربین» یعنی درست است که امام زمان (عج) معصوم، مطهر و پاک است اما برای امور مباح نیز استغفار می کند. همین اندازه که مشغول این امور مباح می شود (خوردن، آشامیدن، تکلم و ...) استغفار می کند. جهت دوم استغفار ایشان این است که آن حضرت (عج) برای شیعیان خود استغفار می کنند. سید بن طاووس می گوید در سرداب مقدس سامرا امام عصر (عج) را دیدم در حالی که برای شیعیان دعا می کردند و می فرمود: «خدایا! شیعیان ما را از شعاع نور و باقی مانده طینت ما خلق کرده ای، آنها گناهان زیادی با اتکاء بر محبت و ولایت ما مرتکب شده اند، خدایا آن دسته از گناهان آنها که در حق توست (حق الله است) از آنها در گذر اما آنچه از گناهان که حق الناس است خود میان آنها اصلاح فرما.» یعنی امام زمان (عج) برای گناهان شیعیان نیز دعا و استغفار می کنند.
حجت الاسلام رمضانعلی زاده در ادامه بیان کرد: عبادت مهم دیگر در رجب مراسم معنوی اعتکاف است. اعتکاف یک عمل مستحبی است و وقتی کسی می خواهد خود را تصفیه کند سه شبانه روز در مسجد معتکف می شود. پیامبر اعظم (ص) در هر سال 10 روز آخر ماه رمضان را در مسجد معتکف می شدند و اگر یک سال به دلیل جنگ، درگیری، مسافرت و ... امکان اعتکاف نبود سال بعد حضرت (ص) دو دهه آخر رمضان را اعتکاف می کردند. ائمه علیهم السلام نیز همین گونه بودند. قرآن کریم آیه ای دارد که می فرماید: «أَنْ طَهِّرَا بَيْتِىَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ...» خداوند به دو پیامبر (ع) خود حضرت ابراهیم و اسماعیل فرمان می دهد که خانه مرا از شرک تطهیر کنید برای طواف کنندگان، اعتکاف کنندگان و رکوع و سجده کنندگان. امام صادق (ع) فرمودند: «نحن العاکفون! اعتکاف کنندگان ماییم» یعنی معتکف شوندگان در مسجد الحرام ما هستیم. پس امام زمان (عج) نیز مانند اجداد طاهرینش اعتکاف دارند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از اعمال مهمی که به خصوص در ماه رجب بسیار بر آن سفارش شده، نماز شب است. امام موسی بن جعفر (ع) در همین رابطه فرمودند: «امام زمان (عج) چهره ای گندمگون دارد اما زردی دیگری نیز بر اثر شب بیداری های فراوان بر چهره مبارکش عارض شده است.» در ادامه فرمودند: «پدر و مادرم به فدای آن بزرگواری که رعایت ستاره ها را نیز می کند در شب ها و در حال رکوع و سجود است.»
/1102001307