نکته ای جالب در خصوص روایات آخرالزمان
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
«آسمان چیزی از باران خود نمی گذارد مگر آنکه آن را پی در پی می فرستد و زمین چیزی از گیاه خود را باقی نمی گذارد مگر آنکه آن را ظاهر می کند تا اینکه مردگان آرزو می کنند زنده بودند!» (العمده، ص ۴۳۶؛ تذکرة الحفا۱ ج۳، ص ۷۳۸)
***
سه نکته:
* دو بار بخشش در سال
امام باقر علیه السلام می فرمایند: «[امام مهدی «عج»] در سال دوبار به مردم مال ببخشد و در ماه دو بار امور معیشت بدانان دهد... تا نیازمندی به زکات باقی نماند. صاحبان زکات، زکاتشان را نزد محتاجان آورند، و ایشان نپذیرند. پس آنان زکات خویش در کیسه هایی نهند و در اطراف خانه ها بگردند (برای دستیابی به محتاجی)، و مردم بیرون آیند و گویند: ما را نیازی به پول شما نیست... پس آن حضرت دست به بخشش گشاید، چنان که تا آن روز کسی آنچنان بخشش اموال نکرده باشد.»
** از عراق تا شام سرسبز می شود!
در خصوص فراوانی نعمت و بارش باران الهی احادیث فراوانی در کلام ائمه علیهم السلام وجود دارد. این برکات آسمانی و زمینی به قدری ادامه پیدا می کند که در روایت آمده است «زنی از عراق تا شام پیاده می رود و جز روی گیاهان پا نمی نهد...!» (بحارالانوار، ج ۱۳، ص ۱۸۲)
*** نکته ای جالب در خصوص روایات آخرالزمان
وقتی فهم این کلام مشخص تر می شود که بدانیم امروز غالب این سرزمین و منطقه معین شده در روایت بیابانی و بی آب و علف است! حال ببینید وقتی وضع بیابانهای خشک در آخرالزمان اینگونه باشد وضعیت زمین های حاصلخیز و سرسبز چگونه خواهد شد! اینجاست که به قول عمان سامانی باید گفت:
من از مفصل این نکته مجملی گفتم
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل (۱)
پی نوشت:
۱- این بیت از قصیده زیبای عمان سامانی است که در مدح مولی الموحدین علی (ع) سروده و به "قصیده لامیه " معروف است:
به پرده بود جمال جمیل عز و جل
به خویش خواست کند جلوه ای به صبح ازل
چو خواست آن که جمال جمیل بنماید
علی (ع) شد آینه، خیرُ الکلام قَلَّ و دَل
من از مفصل این نکته مجملی گفتم
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
منبع: تراز
/1102001307