حاج مهدی توکلی: کامل ترین مومن، دارای اخلاق نیکو است

کد خبر: 56754
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرمایند: کامل ترین مومنین در ایمان کسانی هستند که اخلاق نیکویی داشته باشند. اخلاق نیکو در منزل مشخص می شود. همچنین حضرت می فرمایند: بهترین شما کسی است که با همسر و فرزندانش از همه بهتر باشد و من هم با همسر و فرزندانم از همه بهتر بودم.
وارث: ایام شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا علیه السلام با سخنرانی حاج مهدی توکلی و مداحی مداحان حاج حسین سازور ، حاج مصطفی روحانی و کربلایی علی اصغر ژولیده در هیئت محبان المرتضی علیه السلام برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حاج مهدی توکلی را می خوانید:

حاج مهدی توکلی:

رسول مکرم اسلام صلی الله علیه و آله فرمودند: در روز قیامت سه دسته هستند که از همه مردم به من نزدیکتر می باشند. دسته اول: کسانی هستند که اخلاق نیکو داشته باشند.

کمال انسان در این است که به رسول خدا نزدیکتر باشد. کسی که به حضرت نزدیکتر باشد کامل تر است. در دنیا کسانی بودند که از لحاظ مادی به رسول خدا نزدیکتر بودند مانند ایشان لباس می پوشیدند مثل حضرت غذا می خوردند و در هر آنچه که به اعمال دنیوی مربوط می شود به رسول خدا نزدیکتر بودند و برخی هم از لحاظ معنوی به پیغمبر نزدیکتر بودند.

رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرمایند: کامل ترین مومنین در ایمان کسانی هستند که اخلاق نیکویی داشته باشند. اخلاق نیکو در منزل مشخص می شود. همچنین حضرت می فرمایند: بهترین شما کسی است که با همسر و فرزندانش از همه بهتر باشد و من هم با همسر و فرزندانم از همه بهتر بودم.

رسول خدا صلی الله علیه و آله با اینکه همسران خوبی نداشتند ولی در خانه با آنها با بهترین شکل رفتار می کردند. یکی از همسرانشان عایشه بود که به حضرت می گفت تو مردی هستی که احساس پیغمبری میکنی و منتظر هستی که همه از تو اطاعت کنند. ولی وقتی در خانه هستی برای من همسر می باشی نه پیغمبرخدا. ولی با این حال رسول خدا در خانه با اخلاق نیکو رفتار می کردند.

رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله اگر پیشرفتی داشته اند به علت خواندن قرآن کریم نبود، بلکه بخاطر حُسن اخلاقی بود که داشتند. ما مردم عادی خوب صحبت می کنیم ولی بدون عمل و اخلاق هستیم. نبی اکرم صلی الله علیه و آله فرموده هایشان توأم با اخلاق و عمل بود. روزی امیرالمومنین علیه السلام با یک نصرانی وارد دادگاه کوفه شدند که شریح قاضی قضاوت را برعهده داشت. اهل دادگاه به این فرد نصرانی خوش آمد گفتند و به او اشاره کردند که بنشیند.

در این هنگام حضرت علی علیه السلام به مقابل فرد نصرانی آمدند و فرمودند اینجا را ترک کنیم زیرا حق تو را خواهندخورد. برای قضاوت جای دیگری برویم. در این لحظه فرد نصرانی با مشاهده عمل و اخلاق حضرت با گفتن شهادتین به اسلام گرویده شد. مردم مولای متقیان حضرت علی علیه السلام را با نهج البلاغه نشناختند بلکه با صفات بارز ایشان یعنی همان ایمان توأم با اخلاق و عمل شناختند.

رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلوه الله علیه می فرمایند: اگر این سه صفت در کسی نباشد از من نیست. آن سه صفت عبارتنداز: 1- کسی که تقوا نداشته باشد. 2- کسی که در برابر جاهلیت افراد جاهل، حلم و بردباری نداشته باشد. 3- کسی که اخلاق خوشی در معاشرت با مردم نداشته باشد.

عده ای به نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله عرض کردندکه یا رسول الله فردی در میان ما هست که روزهایش با روزه داری و شب هایش با شب زنده داری سپری می شود ولی همسایگانش را با زبانش آزار می دهد. تکلیف این فرد چیست؟ حضرت فرمودند: این فرد از اهالی جهنم خواهد بود.

اما دسته دوم از کسانی که به رسول خدا در روز قیامت نزدیکتر هستند، کسانی می باشند که از همه راستگوتر باشند.

و دسته سوم مردمی هستند که از همه امین تر و کسب حلالی داشته باشند. معصومین علیهم السلام فرمودند: هزار سال عبادت کردن به اندازه ای درنزد خداوند ارزش ندارد که فرد بخواهد به مقدار ده درهم روزیش را از راه حرام کسب کند.

عبادت 10 جزء دارد که 9 جزء آن فقط مربوط به کسب حلال می شود. کسانی عابد و زاهد بوده اند ولی کسب حرام داشته اند. به همین علت حضرت سیدالشهدا علیه السلام در روز عاشورا به کسانی که عابد و زاهد بودند و تمام اعمال عبادیشان را انجام می دادند فرمودند: شما شکمتان از حرام پر شده است که صدای من را نمی شنوید و کشتن من برایتان آسان می باشد.

حاج مهدی توکلی: