حاج مهدی قاسمی : امامت کودک 8 ساله امتحان بزرگ الهی
دعاها را باید سهمیه بندی کرد بعضی فراز ها سهم من نیست. سهم امیرالمومنین علیه السلام است. سهم شهدا است. دردعای کمیل می خوانیم: «خدایا من تحمل فراق تورا ندارم» من که نمی توانم از چشم ابروی نامحرم بگذرم این دروغ است. زیرا این فقط سهم امام علی علیه السلام است. یک قسمت هایی از دعا ها را من نمی توانم بخوانم. شهدای مدافع حرم و شهدای هشت سال دفاع مقدس که این زیارات را خوانده اند به حقیقت پیوسته اند. شهید مدافع حرمی که چهار فرزند خودرا گذاشته است و به دفاع رفته است او می تواند چنین حرفی رابزند. من که سرشاز ار هوا هوس و آلودگی هستم نمی توانم این عبارت را درک کنم.
امامت کودک 8 ساله امتحان بزرگ الهی
امتحان بزرگی است که یک کودک 8 ساله را به عنوان ولی خدا قبول کنیم. خیلی از شیعیان بعدازاینکه امام رضا علیه السلام به شهادت رسیدند و امام جواد علیه السلام مقام امامت را در دست گرفتند، تصمیم گرفتند که امامشان را امتحان کنتد. می خواستند بدانند آیا امام جواد علیه السلام می تواند امامشان باشد یاخیر؟ جلسات مناظره، سوال وجواب را برگزار کردند تا بدانند امام جواد علیهالسلام چقدر مهارت دارند.
امام رضا علیه السلام عمویی به نام علی بن جعفر داشتند. که نود ساله است و برروی منبر رسول اکرم صلی الله علیه واله نشسته و مردم را موعظه می کند. اصحاب و یارانش نیز نشسته اند. به محض اینکه امام جواد علیه السلام، آن کودک خردسال وارد مسجد می شود این مرد محاسن سفید به پای امام برمی خیزد و دست به سینه می ایستد و به امام جواد علیه السلام می گوید که آقا من در خدمت شما هستم. بعد از اتمام مجلس، یک فردی از علی بن جعفر پرسید: که آقا شما نود سالتان است چرا به پای یک کودک هشت ساله بلند شدید؟ علی بن جعفر دستی به محاسن کشید و گفت: او امام من است. و من تسلیم اوهستم. او ازنظر ظاهری از تو کوچک است اما از نظر باطنی کار علی علیه السلام را می کند. کار پدرش امام رضا علیه السلام را می کند.
استفاده کردن از معجزه در مورد انبیا و اولیا حرف آخراست
یک چوب مورد عنایت خدا قرارمی گیرد و سه معجزه را انجام می دهد برای اثبات حقانیت نبی خداوند. سه مورد از اعجاز چوب دستی حضرت موسی علیه السلام در قرآن آمده است. حال حضرت موسی علیه السلام و امام جواد علیه السلام چه ارتباطی باهم دارند؟ این یک اصل است که استفاده کردن از معجزه در مورد انبیا و اولیا حرف آخراست نه حرف اول. پیامبر ابتدا نفرمودند که بیایید من معجزه ای کنم تا ایمان بیاورید. بلکه فرمودند: " قولوا لااله الاالله تفلحوا"
امام جواد علیه السلام نیز چوب دستی داشتند. قاضی القضاتی زمان امام جواد علیه السلام بود که در مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله نماز می خواند. دید که امام جواد علیه السلام آمدند. رفت نزد حضرت و گفت: آقا سوالی از شما دارم. حضرت فرمودند: بپرسید. بعد ازاینکه پاسخ های خودرا دریافت کرد روبه امام گفت: آقا سوالی دارم اما از مطرح کردنش شرم دارم. حضرت فرمودند: می خواهی من بگویم چه سوالی داری؟ گفت: بفرمایید آقا. حضرت فرمودند: تو به امامت من شک داری. کهچطور بااین سن کم شده ام وارث معنوی امام رضا علیه السلام؟. مرد پیر گفت: من به امامت شما شکی ندارم. امام جواد علیه السلام فرمودند: " اگر این چوب دستی شهادت به امامت من دهد امامتم را قبول می کنی؟". گفت: بله. عصای دستی حضرت روکرد به قاضی القضات پیر و گفت: این آقا مولای من است. امام این زمان است. او حجت خداست 1.
درمود شهادت چوب دستی امام جواد علیه السلام می توان گفت: که هر چیزی بااذن خداوند دارای نطق است. درسوره یس درمورد شهادت دادن اجزای بدن علیه انسان آیه آمده است. در قیامت همه چیز شهادت می دهند. در سوره فصلت حتی شهادت توسط پوست انسان نیز آمده است. پس هرچه که دراین عالم است هم تحت ولایت ولی زمان است و هم دارای نطق می باشد.
چه زمانی انسان پشیمان نمی شود؟
جمله قصاری از امام جواد علیه السلام را عرض می کنم که می فرمایند:
«سه چیز اگر در وجود انسان باشد، انسان پشیمان نمی شود. 1- شتابزدگی را کنار بگذارد. آنچه که خیرش یقینی است عجله کند مانند نماز اول وقت. اما وقتی قامت بست در خواندن نماز عجله نکند. امادرمورد چیزی که خیرو شرش معلوم نیست عجله نکند.
2- اگر می خواهد کمتر پشیمان شود، مشورت کند. دوستان از علم دیگران استفاده کنند. " وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ2: ﻭ ﺩﺭ ﻛﺎﺭﻫﺎ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﺸﻮﺭﺕ ﻛﻦ.
3- توکل کردن به خدا هنگام انجام کاری. »
پی نوشت:
1.
اصول کافی، ج اول، ص 353
2.
سوره آل عمران، آیه 159