خانواده شهداي منا چهارشنبه با رهبر معظم انقلاب ديدار ميكنند
رئيس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه نيروهاي سعودي زائران ايراني را ازمسيرخود منحرف كردند گفت: اين نيروها حجاج ايراني را به خيابان 204 كه مسير ايراني ها نبود، هدايت كردند.
وارث: مهندس سعيد اوحدي در نشست خبري بزرگداشت شهداي منا با اشاره به ضرورت زنده نگه داشتن ياد و خاطره شهداي منا گفت: برنامه اصلي سازمان حج و زيارت و بنياد شهيد فراموش نشدن ابعاد فاجعه منا و مقام شهداي مظلوم اين فاجعه تلخ بوده است.
وي با بيان اينكه فاجعه منا در روز عيد قربان (پنج شنبه) اتفاق افتاد كه دركشورعربستان تعطيل رسمي بود افزود: روزهاي جمعه و شنبه نيزدراين كشور تعطيل رسمي وهمين مسئله بر افزايش خسارات ناشي از فاجعه منا تاثيرگذاربود.
رئيس سازمان حج و زيارت با اشاره به اينكه حاجيها درلباس احرام قرباني بيكفايتي مسئولان سعودي شدند، اظهار داشت: نيروهاي سعودي زائران ما را ازمسيرخود منحرف كرده و به خيابان 204 كه مسير زائران ايراني نبود، هدايت كردند.
آقاي اوحدي به بخشي از چگونگي وقوع فاجعه منا اشاره و تصريح كرد: متاسفانه مسئولان سعودي انتهاي خيابان 204 را كه زائران ما از آن عبور ميكردند مسدود كرده بودند، در تصاوير خودروي دفاع مدني آنها كه وسط خيابان پارك شده نشان داده مي شود. همچنين زائران افريقايي را براي بازگشت به خيمه هايشان به خيابان 204 هدايت كردند كه زائران با يكديكر تقابل پيدا كرده و در مجموع اين مسائل باعث شد بسياري از زائران ايراني ايستاده و مظلوم و با لبان تشنه به شهادت برسند.
وي به نحوه رسيدگي به مصدومان و آسيبديدگان فاجعه منا و حضور نيروهاي سعودي درصحنه يك ساعت بعد ازفاجعه اول اشاره كرد وبا تقديرازعملكرد نيروهاي امدادي ايراني دركمكرساني به آسيبديدگان اين فاجعه گفت: ۸۰۰ نفر از زائران كشورهاي مختلف كه يكصد نفر از آنها ايراني بودند توسط اين نيروها نجات يافتند.
وي با بيان اينكه اگر حداقل امكانات در رابطه با امدادرساني به مصدومين فاجعه منا وجود داشت بسياري از شهدا زنده ميماندند، گفت: اگر حداقل امكانات وجود داشت ۶۰ درصد از قربانيان اين فاجعه امروز زنده بودند.
رئيس سازمان حج و زيارت ادامه داد: بنابراين فاجعه دوم در رابطه با عدم رسيدگي و آشفتگي نيروهاي امدادي عربستان بود، چرا كه مصدوماني كه به بيمارستان منتقل شدند به دليل تعطيلي بيمارستانها در دو روز پياپي دركف بيمارستانها رها شده بودند و امكانات مناسب پزشكي براي رسيدگي به آنها وجود نداشت و بنابراين ميتوان گفت كه فاجعه دوم در بيمارستانهاي عربستان و در رسيدگي به مصدومان حادثه رخ داد.
مهندس اوحدي درخصوص فاجعه سوم در عربستان گفت: فاجعه سوم مربوط به رفتار غلط و مغاير با آموزه هاي ديني و اسلامي سعودي ها بود، به طوري كه نيروهاي عربستاني بدترين رفتار را با ابدان مطهر شهداي فاجعه منا داشتند.
وي به مشكلات پيش آمده در رابطه با شناسايي پيكرشهداي منا اشاره و تصريح كرد: متاسفانه در همان ساعت هاي ابتدايي وقوع فاجعه منا تعدادي ازمسئولين اجرايي سازمان حج و زيارت دستگير شدند و پس از اين حادثه شاهد بوديم كه بدنهاي شهدا در ۲۵ كانتينر قرارداده شد به طوري كه در هر كانتينرحدود ۲۰۰ بدن از شهداي مختلف اين فاجعه قرار گرفته بود كه اين عدم امكانات باعث اين شد كه خونآبه ۳ ميليمتري دركف سردخانه معيصم ومحوطه اطراف آن وجود داشته باشد كه آنرا با آهك پوشانده بودند.
رئيس سازمان حج و زيارت در خصوص عوامل اصلي موثر در بازگرداندن پيكرشهداي ايراني گفت: يكي از اصليترين عوامل موثر در موفقيت عملكرد نظام جمهوري اسلامي ايران در رسيدگي به فاجعه منا و بازگرداندن پيكرمطهر شهدا به كشور، نهيب تاريخي رهبر معظم انقلاب اسلامي در نوشهر بود. امروز شاهديم تنها ايران موفق به بازگرداندن پيكرهاي شهداي منا شد وهيچ كشوري موفق نشده است كه بدنهاي شهدايش را تحويل بگيرد.
مهندس اوحدي در خصوص تاثير سخنراني رهبر معظم انقلاب در نوشهر بر روند بازگشت پيكرشهدا، اظهار داشت: پيش از سخنراني رهبري ۱۱۸ پيكر را شناسايي كرده بوديم كه براي انتقال اين تعداد نيز با مشكل مواجه بوديم و عربستان همكاري نمي كرد چرا كه دولت سعودي ۵ هزار قبر را براي دفن شهداي مظلوم فاجعه منا آماده كرده بود.
وي افزود: همزمان با سخنراني رهبري در نوشهر، تيم مذاكره كننده ايراني با طرف سعودي ملاقات داشت. در اين مذاكره با بداخلاقي طرف سعودي وزيربهداشت آن كشور كه قاعدتاً به عنوان طرف مقابل وزير بهداشت ايران بايستي در آن جلسه حضور مي داشت، حاضر نبود و آنها مي گفتند براي جلسه اي به رياض رفته است.
رئيس سازمان حج و زيارت به فضاي متاثر از سخنان تاريخي رهبري بر جلسه مذاكره با سعودي اشاره كرد و گفت: در حين مذاكره بوديم كه پيامكي از ايران براي آقاي قشقاوي ارسال شد. ايشان هم اين پيامك كه حاوي بيانات تاريخي رهبري بود را به من نشان دادند. اين پيامك به كل تيم مذاكرهكننده دست به دست شد و همه ما در حيرت اين بوديم كه ادامه مذاكره را چگونه انجام دهيم.
مهندس اوحدي در خصوص تغيير رويه تيم سعودي در اين مذاكرات گفت: تا پيش از ارسال اين پيامك و نشر سخنان رهبري، هيات سعودي رفتار بدي با ما داشتند، اما پس از ارسال اين پيامك و مطلع شدن هيات ايراني از سياست رهبري در خصوص برخورد با عربستان، هيات سعودي نيز رويه خود را به طور كلي تغيير داد.
مهندس اوحدي با اشاره به صبوري تيم تفحص و شناسايي پيكرهاي شهدا گفت: روزهاي تلخي را در سردخانههاي عربستان پشت سر گذرانديم و حتي زماني ۲۰ ساعت دريك روز در بين اجساد شهدا حضور داشتيم تا پيكرهاي شهداي ايراني را از ميان بيش از 5 هزار پيكر شهداي منا پيدا كنيم. آقاي اوحدي به آمار شهداي ايراني فاجعه منا و حادثه مسجدالحرام اشاره و عنوان كرد: ۴۷۷ شهيد در فاجعه منا و حادثه سقوط جرثقيل در مسجدالحرام بودند. در رابطه با شهداي منا ۴۶۵ شهيد ايراني داريم كه از اين تعداد ۴۶۱ حاجي در خلال وقوع حادثه و ۴ شهيد نيز پس از انتقال به ايران شهيد شدند.
رئيس سازمان حج و زيارت در ادامه به اولين سالگرد شهداي منا اشاره كرد و افزود: ستاد بزرگداشت شهداي منا شامل ۷ كميته ومسئوليت و محوريت اين ستاد به عهده حجتالاسلام و المسلمين شهيدي نماينده محترم ولي فقيه، معاون رئيس جمهور و رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران است.۵ كميته محتوايي و اجرايي با مشورت ۱۳ دستگاه تشكيل شده كه دو كميته با رويكرد بينالمللي براي بزرگداشت اولين سالگرد شهداي منا فعاليت مي كنند.
وي با اشاره به برگزاري اين مراسم در كشورهاي ديگر افزود: در ۱۴ كشور همزمان با مراسم بزرگداشت شهداي منا در ايران مراسم برگزار خواهد شد.
مهندس اوحدي از اختصاص بخشي از موزه بنياد شهيد به شهداي منا خبر داد و با اشاره به برگزاري اولين همايش بزرگداشت شهداي منا، گفت: در ۵ استان و ۶ شهر مراسم مردمي برگزار خواهد شد. علاوه بر اين با توجه به اينكه حجاج ايراني امسال در مراسم حج حضور ندارند، مراسم دعاي عرفه با مضمون گراميداشت ياد و خاطره شهداي منا در شهرهاي مختلف ودر تهران نيز در مصلي امام خميني (ره) برگزار خواهد شد.
مهندس اوحدي در خصوص پرداخت ديه شهداي منا گفت: خانواده شهدا اعلام كردند محكوم كردن مسببان اين حادثه در اولويت است، البته هنوز هيچ ديهاي به هيچ يك ازخانواده شهداي منا، چه ايراني و چه غير ايراني پرداخت نشده است.
وي در خصوص تنظيم شكايت خانواده هاي شهداي مظلوم منا گفت: بيش از ۴۰۰ مورد وكالتنامه از ۴۷۷ خانواده شهيد جمعآوري و به زبان عربي ترجمه شده است و باقي خانواده ها نيز بايستي در اين خصوص اقدام لازم را انجام دهند.
وي در خصوص تعداد خانوادههاي شهداي منا كه از عربستان شكايت نكردهاند، گفت: ۶۶ خانواده هنوز مراحل مربوط به شكايت خود را دنبال نكردهاند و پيگير هستيم كه با شكايت اين خانوادهها، وكالتنامهها را جمعآوري و نهايي كنيم.
رئيس سازمان حج و زيارت در ادامه در خصوص مستندات فاجعه منا و نحوه جمعآوري آنها توضيح داد و گفت: مستنداتي را در خصوص اين فاجعه داريم كه شامل مصاحبههايي با زائران و چند مستندات ديگراست كه به شكل يك بسته كامل و جامع وجود دارد و در اختيار وزارت امور خارجه قرار گرفته است.
مهندس اوحدي به يكي از برنامه هاي ستاد بزرگداشت شهداي منا اشاره و تصريح كرد: ۵ موكب در مراسم اربعين امسال به نام شهداي منا برگزار مي شود وخانواده اين شهداي عزيز از زائران پذيرايي خواهند كرد.
سردارمحسن انصاري قائم مقام بنياد شهيد وامور ايثارگران نيز دراين نشست خبري با اشاره به اينكه فاجعه منا حقيقتا پرتلفات ترين حادثه رخ داده در تاريخ حج محسوب مي شود، گفت: اين فاجعه ناشي از مديريت غلط و اقدامات ناشايست دولت سعودي بود.
وي با اشاره به شهادت نزديك به ۵۰۰ ايراني در فاجعه منا افزود: دربين شهداي منا ۶۰ نفر از ايثارگران به شهادت رسيدند كه ۳۷ نفر از آنها از جانبازان و مابقي از خانواده ايثارگران بودند.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران با اشاره به شهادت ۶ ديپلمات ايراني در فاجعه منا اظهار داشت: چندنفراز اصحاب رسانه و دانشمند هسته اي و ۱۵ روحاني در كنار تعدادي از شعرا و قاريان قرآن در بين شهداي اين فاجعه وجود دارند.
انصاري با اشاره به موافقت مقام معظم رهبري براي شهيد محسوب كردن جان باختگان فاجعه منا ادامه داد: مقام معظم رهبري علاوه براينكه براي اين حادثه عزاي عمومي اعلام كردند اجازه دفن پيكرهاي شهدا را در قطعه شهدا دادند.
وي در خصوص تعداد شهداي دفن شده ايراني در عربستان گفت: ۳۹ شهيد ايراني در مقبرة الشهداي مكه دفن هستند كه با رضايت خانواده ها، پيكرهايشان در همانجا آرميد.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران به يكي از مهمترين برنامه هاي دهه گراميداشت شهداي منا اشاره و تصريح كرد: خانواده هاي شهداي منا دو درخواست داشتند كه يكي از آنها بازگرداندن پيكرها و ديگري ديدار با مقام معظم رهبري بود كه درهر دو مورد اقدامات ويژه اي انجام شد به طوري كه خانواده اين شهدا روز چهارشنبه اين هفته با مقام معظم رهبري ديدار خواهند داشت.
دكتر انصاري به يكي ديگر از برنامه هاي ستاد بزرگداشت شهداي منا اشاره كرد و افزود: طرح آبروي محله يكي ديگر از طرح هاي بزرگداشت است كه در قالب آن از خانواده شهداي منا در هر محله تقدير مي شود.
وي از تشكيل دومين كمپين مردمي «به كدامين گناه» خبر داد و گفت: اين كمپين كاملا مردمي است و در فضاي مجازي به طور خودجوش تشكيل شده است.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران در پاسخ به اين سوال كه شنيده مي شود برخي از مزاياي خانواده شهدا به خانواده شهداي منا تعلق نگرفته است، آيا اين مسئله صحت دارد يا خير؟ گفت: اين شهدا در سامانه و سيستم بنياد شهيد به نام شهيد ثبت شدند و خدمات به خانواده آنها ارائه مي شود.
دكتر انصاري افزود: سه روز بعد از وقوع اين حادثه، رهبري با شهيد محسوب كردن جان باختگان فاجعه منا موافقت فرمودند.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران در خصوص ارائه انواع خدمات به خانواده شهدا اظهار داشت: بيش از ۲۰ نوع خدمت به خانواده شهداي منا ارائه مي شود كه كارت بيمه سلامت تنها يكي از اين خدمات است.
دكتر انصاري افزود: سوء مديريت و عدم ساماندهي مناسب پس از حادثه بسياري از ظن هاي موجود را تاييد مي كند با اين حال طبق نظر رهبري نبايد پيش داوري كنيم.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران در خصوص ستاد تشكيل شده پيرامون بزرگداشت شهداي منا گفت: بيش ازده سازمان در اين ستاد مسئوليت دارند و از سه ماه گذشته تا به امروز برنامه ريزي هاي لازم انجام شده است.
وي با قدرداني از كاروان پارالمپيك ايران اعزامي به ريو اظهار داشت: جانبازان و معلولان حاضر در اين كاروان به طور خودجوش تقاضاي نام گذاري آن به نام كاروان شهداي منا را داشتند كه ما نيز از آنها تقدير كرده و برايشان آرزوي موفقيت داريم.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران تصريح كرد: كنگره بين المللي شهداي منا طرح موضوع شده و قرار است در مشهد برگزار شود.
/1102001307
وي با بيان اينكه فاجعه منا در روز عيد قربان (پنج شنبه) اتفاق افتاد كه دركشورعربستان تعطيل رسمي بود افزود: روزهاي جمعه و شنبه نيزدراين كشور تعطيل رسمي وهمين مسئله بر افزايش خسارات ناشي از فاجعه منا تاثيرگذاربود.
رئيس سازمان حج و زيارت با اشاره به اينكه حاجيها درلباس احرام قرباني بيكفايتي مسئولان سعودي شدند، اظهار داشت: نيروهاي سعودي زائران ما را ازمسيرخود منحرف كرده و به خيابان 204 كه مسير زائران ايراني نبود، هدايت كردند.
آقاي اوحدي به بخشي از چگونگي وقوع فاجعه منا اشاره و تصريح كرد: متاسفانه مسئولان سعودي انتهاي خيابان 204 را كه زائران ما از آن عبور ميكردند مسدود كرده بودند، در تصاوير خودروي دفاع مدني آنها كه وسط خيابان پارك شده نشان داده مي شود. همچنين زائران افريقايي را براي بازگشت به خيمه هايشان به خيابان 204 هدايت كردند كه زائران با يكديكر تقابل پيدا كرده و در مجموع اين مسائل باعث شد بسياري از زائران ايراني ايستاده و مظلوم و با لبان تشنه به شهادت برسند.
وي به نحوه رسيدگي به مصدومان و آسيبديدگان فاجعه منا و حضور نيروهاي سعودي درصحنه يك ساعت بعد ازفاجعه اول اشاره كرد وبا تقديرازعملكرد نيروهاي امدادي ايراني دركمكرساني به آسيبديدگان اين فاجعه گفت: ۸۰۰ نفر از زائران كشورهاي مختلف كه يكصد نفر از آنها ايراني بودند توسط اين نيروها نجات يافتند.
وي با بيان اينكه اگر حداقل امكانات در رابطه با امدادرساني به مصدومين فاجعه منا وجود داشت بسياري از شهدا زنده ميماندند، گفت: اگر حداقل امكانات وجود داشت ۶۰ درصد از قربانيان اين فاجعه امروز زنده بودند.
رئيس سازمان حج و زيارت ادامه داد: بنابراين فاجعه دوم در رابطه با عدم رسيدگي و آشفتگي نيروهاي امدادي عربستان بود، چرا كه مصدوماني كه به بيمارستان منتقل شدند به دليل تعطيلي بيمارستانها در دو روز پياپي دركف بيمارستانها رها شده بودند و امكانات مناسب پزشكي براي رسيدگي به آنها وجود نداشت و بنابراين ميتوان گفت كه فاجعه دوم در بيمارستانهاي عربستان و در رسيدگي به مصدومان حادثه رخ داد.
مهندس اوحدي درخصوص فاجعه سوم در عربستان گفت: فاجعه سوم مربوط به رفتار غلط و مغاير با آموزه هاي ديني و اسلامي سعودي ها بود، به طوري كه نيروهاي عربستاني بدترين رفتار را با ابدان مطهر شهداي فاجعه منا داشتند.
وي به مشكلات پيش آمده در رابطه با شناسايي پيكرشهداي منا اشاره و تصريح كرد: متاسفانه در همان ساعت هاي ابتدايي وقوع فاجعه منا تعدادي ازمسئولين اجرايي سازمان حج و زيارت دستگير شدند و پس از اين حادثه شاهد بوديم كه بدنهاي شهدا در ۲۵ كانتينر قرارداده شد به طوري كه در هر كانتينرحدود ۲۰۰ بدن از شهداي مختلف اين فاجعه قرار گرفته بود كه اين عدم امكانات باعث اين شد كه خونآبه ۳ ميليمتري دركف سردخانه معيصم ومحوطه اطراف آن وجود داشته باشد كه آنرا با آهك پوشانده بودند.
رئيس سازمان حج و زيارت در خصوص عوامل اصلي موثر در بازگرداندن پيكرشهداي ايراني گفت: يكي از اصليترين عوامل موثر در موفقيت عملكرد نظام جمهوري اسلامي ايران در رسيدگي به فاجعه منا و بازگرداندن پيكرمطهر شهدا به كشور، نهيب تاريخي رهبر معظم انقلاب اسلامي در نوشهر بود. امروز شاهديم تنها ايران موفق به بازگرداندن پيكرهاي شهداي منا شد وهيچ كشوري موفق نشده است كه بدنهاي شهدايش را تحويل بگيرد.
مهندس اوحدي در خصوص تاثير سخنراني رهبر معظم انقلاب در نوشهر بر روند بازگشت پيكرشهدا، اظهار داشت: پيش از سخنراني رهبري ۱۱۸ پيكر را شناسايي كرده بوديم كه براي انتقال اين تعداد نيز با مشكل مواجه بوديم و عربستان همكاري نمي كرد چرا كه دولت سعودي ۵ هزار قبر را براي دفن شهداي مظلوم فاجعه منا آماده كرده بود.
وي افزود: همزمان با سخنراني رهبري در نوشهر، تيم مذاكره كننده ايراني با طرف سعودي ملاقات داشت. در اين مذاكره با بداخلاقي طرف سعودي وزيربهداشت آن كشور كه قاعدتاً به عنوان طرف مقابل وزير بهداشت ايران بايستي در آن جلسه حضور مي داشت، حاضر نبود و آنها مي گفتند براي جلسه اي به رياض رفته است.
رئيس سازمان حج و زيارت به فضاي متاثر از سخنان تاريخي رهبري بر جلسه مذاكره با سعودي اشاره كرد و گفت: در حين مذاكره بوديم كه پيامكي از ايران براي آقاي قشقاوي ارسال شد. ايشان هم اين پيامك كه حاوي بيانات تاريخي رهبري بود را به من نشان دادند. اين پيامك به كل تيم مذاكرهكننده دست به دست شد و همه ما در حيرت اين بوديم كه ادامه مذاكره را چگونه انجام دهيم.
مهندس اوحدي در خصوص تغيير رويه تيم سعودي در اين مذاكرات گفت: تا پيش از ارسال اين پيامك و نشر سخنان رهبري، هيات سعودي رفتار بدي با ما داشتند، اما پس از ارسال اين پيامك و مطلع شدن هيات ايراني از سياست رهبري در خصوص برخورد با عربستان، هيات سعودي نيز رويه خود را به طور كلي تغيير داد.
مهندس اوحدي با اشاره به صبوري تيم تفحص و شناسايي پيكرهاي شهدا گفت: روزهاي تلخي را در سردخانههاي عربستان پشت سر گذرانديم و حتي زماني ۲۰ ساعت دريك روز در بين اجساد شهدا حضور داشتيم تا پيكرهاي شهداي ايراني را از ميان بيش از 5 هزار پيكر شهداي منا پيدا كنيم. آقاي اوحدي به آمار شهداي ايراني فاجعه منا و حادثه مسجدالحرام اشاره و عنوان كرد: ۴۷۷ شهيد در فاجعه منا و حادثه سقوط جرثقيل در مسجدالحرام بودند. در رابطه با شهداي منا ۴۶۵ شهيد ايراني داريم كه از اين تعداد ۴۶۱ حاجي در خلال وقوع حادثه و ۴ شهيد نيز پس از انتقال به ايران شهيد شدند.
رئيس سازمان حج و زيارت در ادامه به اولين سالگرد شهداي منا اشاره كرد و افزود: ستاد بزرگداشت شهداي منا شامل ۷ كميته ومسئوليت و محوريت اين ستاد به عهده حجتالاسلام و المسلمين شهيدي نماينده محترم ولي فقيه، معاون رئيس جمهور و رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران است.۵ كميته محتوايي و اجرايي با مشورت ۱۳ دستگاه تشكيل شده كه دو كميته با رويكرد بينالمللي براي بزرگداشت اولين سالگرد شهداي منا فعاليت مي كنند.
وي با اشاره به برگزاري اين مراسم در كشورهاي ديگر افزود: در ۱۴ كشور همزمان با مراسم بزرگداشت شهداي منا در ايران مراسم برگزار خواهد شد.
مهندس اوحدي از اختصاص بخشي از موزه بنياد شهيد به شهداي منا خبر داد و با اشاره به برگزاري اولين همايش بزرگداشت شهداي منا، گفت: در ۵ استان و ۶ شهر مراسم مردمي برگزار خواهد شد. علاوه بر اين با توجه به اينكه حجاج ايراني امسال در مراسم حج حضور ندارند، مراسم دعاي عرفه با مضمون گراميداشت ياد و خاطره شهداي منا در شهرهاي مختلف ودر تهران نيز در مصلي امام خميني (ره) برگزار خواهد شد.
مهندس اوحدي در خصوص پرداخت ديه شهداي منا گفت: خانواده شهدا اعلام كردند محكوم كردن مسببان اين حادثه در اولويت است، البته هنوز هيچ ديهاي به هيچ يك ازخانواده شهداي منا، چه ايراني و چه غير ايراني پرداخت نشده است.
وي در خصوص تنظيم شكايت خانواده هاي شهداي مظلوم منا گفت: بيش از ۴۰۰ مورد وكالتنامه از ۴۷۷ خانواده شهيد جمعآوري و به زبان عربي ترجمه شده است و باقي خانواده ها نيز بايستي در اين خصوص اقدام لازم را انجام دهند.
وي در خصوص تعداد خانوادههاي شهداي منا كه از عربستان شكايت نكردهاند، گفت: ۶۶ خانواده هنوز مراحل مربوط به شكايت خود را دنبال نكردهاند و پيگير هستيم كه با شكايت اين خانوادهها، وكالتنامهها را جمعآوري و نهايي كنيم.
رئيس سازمان حج و زيارت در ادامه در خصوص مستندات فاجعه منا و نحوه جمعآوري آنها توضيح داد و گفت: مستنداتي را در خصوص اين فاجعه داريم كه شامل مصاحبههايي با زائران و چند مستندات ديگراست كه به شكل يك بسته كامل و جامع وجود دارد و در اختيار وزارت امور خارجه قرار گرفته است.
مهندس اوحدي به يكي از برنامه هاي ستاد بزرگداشت شهداي منا اشاره و تصريح كرد: ۵ موكب در مراسم اربعين امسال به نام شهداي منا برگزار مي شود وخانواده اين شهداي عزيز از زائران پذيرايي خواهند كرد.
سردارمحسن انصاري قائم مقام بنياد شهيد وامور ايثارگران نيز دراين نشست خبري با اشاره به اينكه فاجعه منا حقيقتا پرتلفات ترين حادثه رخ داده در تاريخ حج محسوب مي شود، گفت: اين فاجعه ناشي از مديريت غلط و اقدامات ناشايست دولت سعودي بود.
وي با اشاره به شهادت نزديك به ۵۰۰ ايراني در فاجعه منا افزود: دربين شهداي منا ۶۰ نفر از ايثارگران به شهادت رسيدند كه ۳۷ نفر از آنها از جانبازان و مابقي از خانواده ايثارگران بودند.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران با اشاره به شهادت ۶ ديپلمات ايراني در فاجعه منا اظهار داشت: چندنفراز اصحاب رسانه و دانشمند هسته اي و ۱۵ روحاني در كنار تعدادي از شعرا و قاريان قرآن در بين شهداي اين فاجعه وجود دارند.
انصاري با اشاره به موافقت مقام معظم رهبري براي شهيد محسوب كردن جان باختگان فاجعه منا ادامه داد: مقام معظم رهبري علاوه براينكه براي اين حادثه عزاي عمومي اعلام كردند اجازه دفن پيكرهاي شهدا را در قطعه شهدا دادند.
وي در خصوص تعداد شهداي دفن شده ايراني در عربستان گفت: ۳۹ شهيد ايراني در مقبرة الشهداي مكه دفن هستند كه با رضايت خانواده ها، پيكرهايشان در همانجا آرميد.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران به يكي از مهمترين برنامه هاي دهه گراميداشت شهداي منا اشاره و تصريح كرد: خانواده هاي شهداي منا دو درخواست داشتند كه يكي از آنها بازگرداندن پيكرها و ديگري ديدار با مقام معظم رهبري بود كه درهر دو مورد اقدامات ويژه اي انجام شد به طوري كه خانواده اين شهدا روز چهارشنبه اين هفته با مقام معظم رهبري ديدار خواهند داشت.
دكتر انصاري به يكي ديگر از برنامه هاي ستاد بزرگداشت شهداي منا اشاره كرد و افزود: طرح آبروي محله يكي ديگر از طرح هاي بزرگداشت است كه در قالب آن از خانواده شهداي منا در هر محله تقدير مي شود.
وي از تشكيل دومين كمپين مردمي «به كدامين گناه» خبر داد و گفت: اين كمپين كاملا مردمي است و در فضاي مجازي به طور خودجوش تشكيل شده است.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران در پاسخ به اين سوال كه شنيده مي شود برخي از مزاياي خانواده شهدا به خانواده شهداي منا تعلق نگرفته است، آيا اين مسئله صحت دارد يا خير؟ گفت: اين شهدا در سامانه و سيستم بنياد شهيد به نام شهيد ثبت شدند و خدمات به خانواده آنها ارائه مي شود.
دكتر انصاري افزود: سه روز بعد از وقوع اين حادثه، رهبري با شهيد محسوب كردن جان باختگان فاجعه منا موافقت فرمودند.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران در خصوص ارائه انواع خدمات به خانواده شهدا اظهار داشت: بيش از ۲۰ نوع خدمت به خانواده شهداي منا ارائه مي شود كه كارت بيمه سلامت تنها يكي از اين خدمات است.
دكتر انصاري افزود: سوء مديريت و عدم ساماندهي مناسب پس از حادثه بسياري از ظن هاي موجود را تاييد مي كند با اين حال طبق نظر رهبري نبايد پيش داوري كنيم.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران در خصوص ستاد تشكيل شده پيرامون بزرگداشت شهداي منا گفت: بيش ازده سازمان در اين ستاد مسئوليت دارند و از سه ماه گذشته تا به امروز برنامه ريزي هاي لازم انجام شده است.
وي با قدرداني از كاروان پارالمپيك ايران اعزامي به ريو اظهار داشت: جانبازان و معلولان حاضر در اين كاروان به طور خودجوش تقاضاي نام گذاري آن به نام كاروان شهداي منا را داشتند كه ما نيز از آنها تقدير كرده و برايشان آرزوي موفقيت داريم.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران تصريح كرد: كنگره بين المللي شهداي منا طرح موضوع شده و قرار است در مشهد برگزار شود.
/1102001307