دهه ی کرامت را باید دهه ی خانواده مندی کرد
وارث: جلسه هفتگی دهه کرامت وزیارت کربلا با پای دل با سخنرانی شیخ اسماعیل نادری و مداحی حاج سعیدحدادیان در هیات رزمندگان غرب تهران برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنرانی را می خوانید:
دهه ی کرامت را باید یک دهه ی خانواده مندی کرد،چون هم ولادت خواهر است و هم ولادت برادر است و هم ولادت دختر است و هم ولادت پسر است.شان نزول سوره هل اتی را هم گفتند روز خانواده است.
دهه ی کرامت جایگاه ویژه ای دارد،چون یکی از اصلی ترین خانواده های اسلامی صاحب فرزند شدند و آن هم چه اولادی و چه فرزندانی... هم دختر و هم پسر جز برترین خانواده ها هستند.جز بهترین بندگان خداوند هستند.حضرت موسی بن جعفر علیه السلام در آن دوره ی حکومتی خیلی نتوانستند برای تربیت فرزندانشان وقت بگذارند ولیکن حضرت معصومه سلام الله علیها چه جایگاه بالای شخصی دارند.
خیر دنیا و آخرت از کلام امیرالمومنین علیه السلام
امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند:هرکسی چند ویژگی را داشته باشد،خیر دنیا و آخرت را خدا به او می دهد.
1-انسان تقوا داشته باشد و گناه نکند و دستورات پرورگار را انجام دهد به واسطه ی تقوایش خیر دنیا و آخرت را می بیند. وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجعَل لَهُ مَخرَجًا1؛ همه ی مشکلات جامعه ی ما به بی تقوایی برمی گردد.
2-اخلاق: به طوری که یعیش به فی الناس اخلاق داشته باشد بتوانی با مردم زندگی کند.اخلاق عمومی است.من باید یک اخلاقی داشته باشم که بتوانم باهمه ی مردم زندگی کنم،پیامبر صلوات الله علیه به حضرت علی علیه السلام در مورد اخلاق فرمودند:علی حَسنُ خُلقَکَ لِاهلِکَ و جیانک با خانواده و همه اخلاقت را درست کن.این نه به این معنا که نعوذ بالله اخلاق مولا خوب نیست،بلکه می خواهند امیرالمومنین علیه السلام را تربیت کنند.خود حضرت می فرمایند من هرچه دارم از تربیت پیغمبر اکرم صلوات الله علیه است.هرکس با مردم خوب معاشرت کند،با مردم کنار بیاید و مدارا کند،خداوند متعال در روز قیامت در درجات اولی و بهترین مقام را خداوند به او می دهد.یکجا مولا می فرمایند:دنیا تبعاتش است .خیر دنیا و آخرت را خداوند به واسطه ی اخلاق خوب به انسان می دهد. اخلاق رزق انسان را زیاد می کند.
شخصی از امام صادق علیه السلام پرسید اخلاق حد و حدود دارد؟فرمودند بله.فرمودند: اخلاق سه ضلع دارد،ضلع اول این است با مردم خوب باش.دوم کلام خوب ،فحاشی نکردن تهمت نزدن،سوم نرم با مردم صحبت کن؛با خشنونت صحبت نکن.
3-حلم: یَرُّد بِهِ جَهلَ الجاهِلِ با آدم نادان و بی ادب و جاهل و هتاک چگونه باید صحبت کرد؟حضرت می فرمایند:با تحمل و بردباری.از کوره در نرو. وَ عِبادُ الرَّحْمنِ الَّذينَ يَمْشُونَ عَلَي الْأَرْضِ هَوْناً وَ إِذا خاطَبَهُمُ الْجاهِلُونَ قالُوا سلاما2بندگان خاص خدواند کسانی هستند که آرام و بی تکبر زمین راه می روندو هنگامی که جاهلان آنها را مخاطب می سازند و سخنان نابخردانه به آنها گویند،به آنها سلام می کنند و با بزرگواری از آنها می گذرند.درکار دنیا و آخرت انسان کمک می کند. در تربیت فرزند خوب .امام رضا علبه السلام می فرمایند:زن قیمت دارد.زنی که خوب و متدینی که خانواده دار است و با همسر و فرزندگان خوب برخورد می کند.حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها شفاعت عالم را می کنند روز قیامت. و چه کرده اند این بانو که به این مقام رسیده اند؟در تربیت دینی ایشان رعایت شده است.خوب تربیت شده اند.خوب دریافت کرده است.
پی نوشت:
1 سوره طلاق آیه 2
2 سوره فرقان آیه 63