طبق آمار تمام شهدای مدافع حرم بالاتفاق جزء عزاداران حضرت سیدالشهدا(ع) بوده‌اند

کد خبر: 77323
مردمی‌ترین نهاد فرهنگی در کشور، هیئات است؛ نهادی که از ابتدا با حضور عده‌ای از جوانان پاکدل شروع به فعالیت کرده و طبق آمار، تمام شهدای مدافع حرم بالاتفاق جزء عزاداران حضرت سیدالشهدا(ع) بوده‌اند.
وارث: مراسم سومین یادواره شهدای مدافع حرم و اولین سالگرد شهدای آتشنشان ساختمان پلاسکو با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ مرتضی ادیب‌ یزدی درباره شخصیت حضرت زینب(س) با حضور مردم در حسینیه بیت‌الرقیه(س) تهران برگزار شد.
این مراسم با تلاوت قرآن حامد حدادی‌اقدم آغاز و سپس حجت‌الاسلام‌والمسلمین ادیب‌ یزدی درباره زندگی‌نامه حضرت زینب(س) گفت: این بانوی بزرگوار در سال ۷ هجری متولد شدند و ۳ سال بعد از واقعه عاشورا در سن ۵۷ سالگی رحلت کردند، ایشان از میان معصومین(ع) ۷ معصوم را درک کردند، به‌گونه‌ای که با هر کدام از آن‌ها سالیانی را زندگی کرد و همین امر سبب شد بر اندوخته‌های علمی خود بیفزاید و خصائص اخلاقی آنان را در خود بپروراند، پیامبر(ص)، حضرت زهرا(س)، حضرت علی(ع) تا امام باقر(ع) معصومانی هستند که حضرت زینب(س) با آنان هم‌عصر بود و سعی می‌کردند ایشان را آماده مشکلات کنند و آگاهی لازم را به ایشان نشان بدهند.
وی ادامه داد: نکته‌ای که در این باره حائز اهمیت است، اینکه بسیاری از ما شخصیت‌هایی که تنها چند مرتبه توفیق حضور در محضر امام معصوم را پیدا کردند، تجلیل و زیارت می‌کنیم، اما هنوز جایگاه شخصیت حضرت زینب(س) با چنین شاخصه‌های اخلاقی پرارزش برایمان مجهول مانده است! در واقعه عاشورا دوست و دشمن از شخصیت این بانوی بزرگوار هراس داشتند به‌طوری‌که نقل کرده‌اند وقتی جناب حر بن‌زید ریاحی به همراه فرزند ۱۹ ساله‌اش به سوی خیمه‌های حسینی روانه شد، بعد از ملاقات با مسلم بن‌عوسجه از او درخواست کرد «مقدمات ملاقات با حضرت زینب(س) را برایم فراهم کنید، چراکه رضایتمندی ایشان سعادت دنیا و آخرت را برایم فراهم می‌کند» و وقتی با حضرت مواجهه شد، ابراز پشیمانی کرد اما به او گفته شد «تو به حق آزاده هستی همچنانکه مادرت نام تو را حر نهاده هست».
ادیب‌ یزدی افزود: نمونه‌ای که در لشکر دشمن از شخصیت حضرت زینب(س) هراس داشت، حاکم کوفه عبیدالله بن‌زیاد بود چراکه به هنگام اعزام نیروهایش به میدان جنگ خطاب به شمر گفت کار سیدالشهدا(ع) را تمام کن. اما نمی‌دانم با خواهرش زینب چگونه رفتار کنم! به همین جهت وقتی ماجرا را با یزید در میان گذاشت، تصمیم گرفته شد شهر شام آذین‌بندی شود و همه رؤسای کشورها به مهمانی مجللی دعوت شدند سپس اسراء را وارد مجلس کنند تا اینکه حضرت زینب(س) با تدبیر خود ابتدا کاروان را روانه مجلس کرده سپس خود بر آنان وارد و همین امر سبب شد تا انبوهی از حاضران به احترام ایشان از جای برخیزند و احترام دختر امام علی(ع) پا برجا بماند، وقتی یزید با چنین حرکتی مواجهه شد، شروع به خواندن آیات قرآن کرد که «خدا را شاکرم عزیزان را بر ذلیلان برتری داد» در این هنگام حضرت زینب(س) فرمود «ای فرزند بنده آزاد شده که پدرت به واسطه محبت جدم از بند اسارت رهایی بخشیده شد، بدانکه که لذائذ ظاهری دنیا به‌زودی خواهد گذشت و تو به اعمال قبیح و پلیدت خواهی رسید».
سخنران مراسم گفت: بعد از بیان مقدمه‌ای که درباره شخصیت این بانوی بزرگوار خدمتتان گفتیم، توصیه‌ای را به شما جوانان عزیز و هیئتی عرض می‌کنم و آن هم اینکه در شرایط کنونی هجمه‌های ضد اسلامی در کشور بسیار رو به افزایش است تا جایی که متأسفانه جوانان ما را به فساد کشانده و حتی بسیاری از آنان را با بیان راه‌های مختلف خودکشی به این کار بسیار زشت، راهنمایی می‌کند. حال در چنین شرایطی شما جوانان باید برای نجات خودتان از شرایط گناه در کشور رو به سوی اهل بیت(ع) خصوصا حضرت زینب(س) بسپارید، چون ایشان شخصیتی است که نقل شده حضرت علی(ع) در هنگام دفن همسر نازنینش از نام دخترش استعانت می‌گرفت.
وی همچنین درباره شهدای مدافع حرم اشاره کرد: مردمی‌ترین نهاد فرهنگی در کشور، هیئات است؛ نهادی که از ابتدا با حضور عده‌ای از جوانان پاکدل شروع به فعالیت کرده و طبق آمار تمام شهدای مدافع حرم بالاتفاق جزء عزاداران حضرت سیدالشهدا(ع) بوده‌اند، شهدای مدافعین حرم به عقیده بنده از شهدای دفاع مقدس بالاترند، چراکه آنان در کشوری به دور از وطن خود بصیرت و جرئت به خرج دادند تا اینکه نگذاشتند اندک اثری به حریم حضرت زینب(س) برسد، عامل دیگر در پیروزی رزمندگان اسلامی در سوریه رهبری رهبر معظم انقلاب بود، در شرایطی که ۱۴ استان از ۱۹ استان کشور سوریه در اختیار تروریست‌ها بود، توانستند آنان را از بین ببرند.