عصبانیت زمینه‌‏ساز رفتارهای ناهنجار در خانواده می‏‌شود

کد خبر: 79699
خطیب برنامه «دین، نشاط، زندگی» گفت: عصبانیت و خشمی که از هوای نفس انسان نشئت می‏‌گیرد، زمینه‏‌ساز رفتارهای ناهنجار در خانواده شده و آرامش فرد و اعضای خانواده را متزلزل می‏‌کند.
وارث : حجت الاسلام امین‎نیا در ویژه برنامه دین نشاط زندگی حرم مطهر رضوی که قبل از نماز مغرب با حضور زائران در صحن جمهوری اسلامی برگزار شد، با اشاره با اینکه خشم و غضب یکی از رذائل اخلاقی و زمینه‎ساز نابودی زندگی اجتماعی و فردی انسان است، عنوان کرد: البته بعضی از خشم‌‏ها خوب است، خشمی که ريشه در ايمان داشته باشد و از تعصب به‎جا برای خالق هستی نشئت بگیرد خوب است، اگر كسي به ساحت خدا يا به ساحت مومنان به خدا بي‏حرمتي كند، آنگاه جاي خشم و غضب است و در غير اين صورت خشم انسان خداپسندانه نيست.
این کارشناس دینی عنوان کرد: خشم یکی از حالت‌های نفسانی است، این امر برای دفاع و امنیت انسان بسیار مهم است به شرط اینکه به درستی به کار گرفته شود و با مدیریت آن شکر نعمت به جا آورده شود.
وی ادامه داد: غضب و شهوت دو حالت مهم نفس است که اگر با عقل مدیریت و مهار نشود، به جای آنکه موجب سعادت بشر شود، مهم‏ترین عامل شقاوت و بدبختی دنیوی و اخروی انسان خواهد شد.
این استاد حوزه گفت: آدمی باید در نفس خویش به جستجو پردازد و اگر نشانی از خشم مذموم در وجودش یافت، آن را با داروهایی که در آیات، روایات و کتب اخلاقی تجویز شده‌اند، مداوا کند، چون مداوای بیماری‌‏های روحی امری ضروری و بسیار جدی است و کوتاهی در آن باعث سوء عاقبت می‌شود.
وی اعلام کرد: برای معالجه نفس از خشم و غضب فرد باید حلم و صبر پیشه کند تا به اطمینان و آرامش نفس برسد و قوه غضب خود را مهار کند. همچنین باید «کظم غیظ» داشت، یعنی خشم خود را فرو نشاند. گرچه کظم غیظ و نگه داشتن خود، در حال غضب بسیار سخت است.
حجت الاسلام امین‏‌نیا ابراز کرد: اسلام برای کنترل خشونت راهکارهایی قرار داده است که از جمله این راهکارها می‌توان از تدبر و تفکر در عاقبت کار هم‌چنین صبر و بردباری و شنیدن حرف‌های طرف مقابل اشاره کرد.

منبع:آستان نیوز