باید از حوادث تاریخی و سرگذشت انسانها درس بگیریم
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: حوادث تاریخی و سرگذشت انسانها دارای عبرت و پند است و باید از آنها درس گرفت.
وارث: حجت الاسلام مهدی شریعتیتبار در پنجمین نشست اخلاق کارگزاران که با حضور جمعی از پژوهشگران و محققان در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، ابراز کرد: در روزهای آینده بزرگداشت دو حادثه تاریخی بزرگ را پیش رو داریم.
وی ابراز کرد: هفتم تیرماه که در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی انفجاری رخ داد، یکی از این حوادث است که تعداد 72 تن از یاران امام خمینی(ره) به عدد شهدای کربلا در این حادثه به شهادت رسیدند.
شریعتی تبار سالروز جنگ احد که در صدر اسلام و در سال سوم هجرت رخ داد، را از دیگر حوادث پیش رو برشمرد و افزود: در این حادثه سپاه اسلام بر اثر اشتباهاتی با شکست مواجه شد و بیش از 70 نفر از یاران پیامبر(ص) به شهادت رسیدند که در راس آن حمزه سید الشهدا است.
وی بیان کرد: تاریخ عبرت آموزی، اندیشه و تفکر است. داستانهای پر فراز و فرودی که در قرآن کریم به آن اشاره شده همه به دنبال عبرت گرفتن انسانهاست.
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: ما از حادثه هفتم تیرماه باید درس بگیریم، شهید بهشتی مظلوم زیست و مظلوم شهید شد. ایشان شخصیتی تاثیرگذار در اسلام و نظام جمهوری اسلامی بودند، باید زندگی این شهید بزرگوار را مرور و برای جامعه نسل جوان تبیین کنیم که برای این نظام چه خونهای پاکی ریخته شده است.
وی ادامه داد: صدها هزار شهید والامقام که در واقع سرمایههای این نظام و انقلاب هستند، جان خود را فدا کردند تا این اسلام پا بر جا بماند. مسئولان و مدیران ما نیز باید توجه کنند در نظامی مدیریت میکنند که فداکاری و ایثارگریهای زیادی شده است. سرنوشت اسلام و مسلمین و تاریخ به عملکرد مسئولان بستگی دارد، نباید در اداره کشور کوتاهی و قصور شود.
شریعتی تبار به آیات 151 و 152 سوره آل عمران اشاره کرد و گفت: در این آیات آمده است: خداوند متعال وعده خود را درباره پیروزی بر دشمن در جنگ احد تحقق بخشید، در آغاز جنگ دشمنان را به فرمان او به قتل می رساندید و این پیروزی ادامه داشت، تا اینکه سست شدید و در کار خود به نزاع پرداختید و نافرمانی کردید. بعضی از شما خواهان دنیا بودند و برخی خواهان آخرت. سپس خداوند شما را از آنان منصرف ساخت ( و پیروزی شما به شکست انجامید) تا شما را آزمایش کند و او شما را بخشید و خداوند نسبت به مؤمنان فضل و بخشش دارد.
وی در ادامه به عوامل شکست مسلمانان در جنگ احد اشاره و اظهار کرد: سست شدن انگیزههای الهی، تغییر نگرشها و ارزشهای مردم و توجه به غنایم جنگی و مادیات، اختلاف نظر بین لشکریان سپاه اسلام و ارتکاب به معصیت و گناه و نافرمانی از دستورات پیغمبر(ص) از جمله عوامل شکست سپاهیان اسلام در جنگ احد است.
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: ما میتوانیم از این وقایع تاریخی درس بگیریم و در پی وحدت، اتحاد و انسجام که عامل پیروزی است باشیم و از اختلافات که عاملی برای شکست است دوری کنیم.
منبع:آستان نیوز