طواف به نیابت از پیامبر(ص)، تجلی عینی صلوات
وارث: اهانت به ساحت مقدس حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) از سوی هتاکان اروپایی و صهیونیسم جهانی و همچنین اقدامات وحشیانه سلفیهای تکفیری و زمینهسازی برای مخدوش کردن نام مبارک رحمت للعالمین در میان ملل جهان، بیانگر اقدامی، وسیع و برنامهریزی شده در جهت اهداف شوم صهیونیستها است و و در این خصوص قرآن کریم میفرماید: «وَ لَنْ تَرْضى عَنْکَ الْیَهُودُ وَ لاَ النَّصارى حَتّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ؛ هرگز یهودیان و ترسایان از توراضى نمىشوند، مگر آنکه ازکیش آنان پیروى کنى»(بقره/120). دشمنی آنان با رسول الله الاعظم همیشگی است و لزوما برنامههای آنان نیز در هر عصری به اشکال جدید به مرحله اجرا در خواهد آمد. در این چارچوب است که وظیفهای بزرگ جهت صیانت از ساحت مقدس رسول الله الاعظم بر عهده امت مسلمان قرار داده شده و بیشک هرگونه مسامحه و عدم بهرهگیری از امکانات مادی و معنوی، موجب خسرانهای جبران ناپذیری برای جهان اسلام خواهد شد.
هماینک اقدامات دنیای غرب در تهاجم به جهان اسلام و اهانت به ساحت مبارک آن حضرت زمینه آغاز تحول فکری عمیق درمیان مردم جهان بهویژه مسلمانان جهان را بهوجودآورده، فرصت مناسبی را فراهم کرده است تا مسلمانان جهان با بهرهگیری از سنتهای اسلامی در تقابل با این اقدامات ددمنشانه نام و یاد پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد(ص) را برپا دارند. حج و ظرفیتهای معنوی اعمال آن یکی از بزرگترین یادگاران انبیاء بزرگ الهی همچون حضرت ابراهیم خلیل و خاتم الانبیاء حضرت محمد(ص) است و اینک که با عنایات خداوند متعال و دعای خیر حضرت ولی عصر(عج) هرساله مراسم حج با شکوه هرچه تمامتر از سوی مسلمانان برگزاری میشود و ضروری است تا به شکرانه این نعمت بزرگ الهی اهتمام امت اسلام بویژه شیعیان جهان برآن باشد تا با بهرهگیری از فرصتهای بهوجود آمده در این موسم بزرگ الهی زمینههای دستیابی جهان اسلام را به اهداف بزرگ حج همچون اتحاد و همدلی نسبت به رسول الله الاعظم را استفاده کند و با بهرهگیری از موقعیت مکه مکرمه آن را به فرصتی مستمر و غیر محدود به زمان خاصی کند و بدون تردید اطلاق عنوان فریضه سیاسی و عبادی برحج و اعمال آن ناظر به این معنای حقیقی حج بوده است.
دقیقا از این منظر است که غرب و صهیونیسم جهانی، قدرت اسلام را در تقابل با اهداف خود را به خوبی درک کرده و با هدف به انحراف کشاندن ظرفیت مسلمانان در بهرهگیری صحیح از قدرت خود، بهویژه در ایام حج و حضور در مکه مکرمه در صدد ایجاد اختلاف و تفرقه در میان فرق و مذاهب اسلامی برآمدهاند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نگاه به حج و ظرفیتهای آن در جهت احیای سنتهای الهی و تقابل با برنامههای دشمنان اسلام یکی از اهداف بلند حضرت امام خمینی(ره) و سپس مقام معظم رهبری بوده است تا با احیای حج ابراهیمی این مراسم بزرگ الهی را به فلسفه وجودی خود نزدیکتر کنند و در این میان برنامههای زیادی از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران همانند مراسم برائت از مشرکین و برپایی دعای کمیل در کنار بقیع، طرح و به مرحله اجرا درآمده است. ارائه طرحها و برنامههای جدید و مبتنی برمبانی شرع اسلام و ضرورتهای جدید میتواند موجب خوشحالی دوستان و نا امیدی دشمنان انقلاب اسلامی ایران شود و زمینه تحقق فلسفه حج ابراهیمی را بهوجود آورد. بنابر آموزههای اسلامی حج ابراهیمی علاوه بر اصل توحیدی دارای دو اصل تولی و تبری بوده که در حقیقت جزء لاینفک از مراسم حج ابراهیمی است، آنچه مسلم است اصل تبری با برگزاری مراسم برائت از مشرکین به منصه ظهور میرسد اما باید دید که ظرفیت تولی به ساحت بندگان خدا بهویژه رسول الله الاعظم چگونه قابلیت تحقق را دارا است؟
موسم حج و حضور میلیونها نفر از حاجیان سراسر جهان در سرزمین وحی و همچنین حضور میلیونها زائر دیگر در طول سال و انجام سفر عمره مفرده فرصتی مغتنمی برای امت اسلامی است تا با بهرهگیری از ظرفیت سنتهای حسنه همچون طواف به نیابت از رسول الله الاعظم در جای جای این مراسم نام و یاد پیامبر اسلام را زنده نگهداشته و با ابراز ارادت به ساحت آن عزیز زمینه جلب رحمت الهی و اتحاد و همگرایی مسلمانان را به وجود آورند. در حقیقت طواف به نیابت از رسول الله اعظم تجلی عینی صلوات برنبی مکرم اسلام است که خداوند و ملائکه خودب صورت مستمر بر آن حقیقت عزیز میفرستند و اتصال حج زائران به این حقیقت الهیه موجب قبولی اعمال آنان و نزول برکات الهی خواهد شد.
اعمال و طواف به نیابت از پیامبر اسلام در ایام عمره و حج تمتع از سوی مسلمانان حقی است از جانب رسول خدا بر عهده امتشان که میبایست به نحو شایسته ادا گردد و از آنجا که بنا بر فرمایش قرآن کریم رسول الله الاعظم و حضرات ائمه معصومین بر اعمال همه امت آگاهی دارند شاید بتوان گفت تاکنون در این خصوص از سوی همگان مورد غفلت قرار گرفته موجب از دست رفتن آثار معنوی فراوانی شده است از سوی دیگر انجام طواف به نیابت از پیامبر اسلام علاوه بر اثرات سیاسی و اجتماعی دارای اثرات معنوی در دنیا و آخرت برای زائران خواهد داشت و از آثار سیاسی آن ایجاد همدلی و محبت میان مسلمانان و دوری از اتهامات واهی بر علیه یکدیگر است. براساس روال معمول بسیاری از حجاج کشورهای مسلمان و غیرمسلمان باحضور در بعثه مقام معظم رهبری و یا دیدار با حجاج ایرانی در جریان کارهای ایرانیان قرار میگیرند؛ لذا میتوان از این فرصت بینظیر برای معرفی طرح طواف به نیابت از رسول الله اعظم به مسلمانان جهان بهره برد و لزوم مشارکت علمای مذاهب مختلف که از کشورهای اسلامی به حج میآیند بسیار ضروری است که میتواند فضای لازم را برای اجرای این طرح و در نهایت همدلی را در میان مسلمانان بهوجود آورد.
آنچه را که باید تأکید کرد در خصوص راههای ایجاد وحدت میان امت اسلام مباحث تئوریک فراوانی مطرح شده است که بسیاری از آنان در حد ارائه مقالات متوقف مانده و هم اکنون در مراکز تحقیقاتی نگهداری میشود. بر اساس این پیشنهاد، در صورت موافقت مسئولان ذیربط و تمهیدات بهوجود آمده از سوی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت؛ زمینه برگزاری طواف به نیابت از پیامبر اسلام در میان زائران اعزامی به مکه مکرمه بهوجود آمده و در همین چارچوب در یک فاصله زمانی معین زائران، پس از خروج از احرام اعضای هر یک از کاروان ها بصورت جمعی و یا در صورت امکان به همراه دیگر اعضای کاروانها به نیابت از پیامبراسلام(ص) به طواف آمده و نماز میخوانند و از آنجا که هدف اصلی این طرح زنده نگهداشتن یاد پیامبر اسلام و ادای احترام به ساحت مبارک آن حضرت در مکه و به صورت جمعی است، بدیهی است که این اقدام می بایست بهگونهای عمل شده که حساسیتی را در پی نداشته باشد.
/ک117