آیت‌الله جاودان: پرهیز از گناه سبب رسیدن به ایمان مستقر است

کد خبر: 88771
آیت‌الله جاودان گفت: در ایمان مستقر انسان بر اثر ترس از خدا حتی خیال گناه را هم به ذهن خود راه نمی‌دهد برای رسیدن به ایمان مستقر شخص باید بکوشد هیچ گناهی نکند.

 آیت‌الله علی جاودان در جلسه درس اخلاق شامگاه پنجم دی ماه در حسینیه شیخ زاهد برگزار شد، گفت: بسیاری از ما نسبت به سخنان باارزش علما و بزرگان دین در غفلت به سر می‌بریم.

استاد حوزه علمیه افزود: هر حقی از دیگران یک زنجیر غفلت بر روح ما است، اگر هنگام نماز نمی‌توانیم تمرکز معنوی و پرواز ملکوتی داشته باشیم به علت وجود حقی از دیگران است که برآورده نکردیم یا به آنان ظلم روا داشتیم.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هر کس از گناه فرار کند خداوند مسیر حرکت او را با وجود موانع باز می‌کند، عنوان کرد: آیت‌الله حق شناس در جوانی داستانی شبیه داستان حضرت یوسف(ع) و زلیخا برای او پیش می‌آید و ایشان از گناه فرار می‌کنند که به درجات عالی معنویت می‌رسند.

آیت‌الله جاودان با بیان اینکه برخی بزرگان و عرفا چنان به ملکوت نماز پی‌ می‌بردند که می‌گفتند اگر در بهشت نماز نباشد ما چه کنیم؛ اظهار کرد: آیت‌الله بهجت می‌فرمودند اگر سردمداران عالم یک مقدار اندکی از مزه نماز را چشیده بودند دست از همه چیز برمی‌داشتند.

وی افزود: لذت‌بخش‌ترین لذت‌های دنیا از جنس خیال است، اوایل ریاست بنی‌صدر در یک جای بزرگی جمعیت وسیعی برای او کف می‌زدند او چنان غرق لذت خیالی خود شده بود که روی پای خود بند نبود، این بالاترین لذت دنیا است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه لذایذ عقلی برای این دنیا نیست. ابراز کرد: در آخرت صاحبان بهشت مشغولیت دائمی دارند و آن مشغولیت شادی و آرامش است.

آیت‌الله جاودان ادامه داد: شادمانی‌های عالم مدت دارد و تمام می‌شود و همیشگی نیست، اما شادی‌های بهشتی ابدی است، بهشتی‌ها برای همیشه شاد خواهند بود و همواره بر شادی آنها افزوده خواهد شد.

وی بیان داشت: در دنیا شادمانی زیاد سبب ایست قلبی انسان می‌شود، اما در آخرت اینگونه نیست انسان و شادی با هم ماندگاری دارند زیرا تحمل روح در بی نهایت است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه نام بهشت دارالسلام یعنی خانه سلامتی است؛ عنوان کرد: آنجا مریضی، خستگی و بی‌حوصلگی وجود ندارد، در این دنیا انسان حتی اگر به یک جای خوش آب و هوا هم رفته باشد بعد مدتی حوصله او سر خواهد رفت اما در بهشت هرگز چنین نمی‌شود.

وی با بیان اینکه اگر در بهشت ترس و خوفی نبوده و امنیت و شادمانی مطلق وجود دارد به واسطه وجود ایمان ماندگار و مستقر است، ابراز کرد: در ایمان مستقر انسان بر اثر ترس از خدا حتی خیال گناه را هم به ذهن خود راه نمی‌دهد.  

آیت‌الله جاودان با بیان اینکه وقتی شخص گناه می‌کند ایمان او مستقر نیست و گاهی به گاهی است لحظه‌ای ایمان دارد و لحظه دیگر ایمان ندارد. گفت: شخص برای رسیدن به ایمان مستقر باید بکوشد هیچ گناهی نکند، اگر انسان دو دهه هم تلاش کند که به ایمان مستقر برسد جایی جز بهشت، شادی، امنیت همیشگی ندارد.

استاد حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: کسی که به خانواده خود ظلم می‌کند او بهشتی نخواهد شد، برای ظلم نکردن باید مصادیق ظلم نکردن را بشناسید. 

منبع: شبستان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.