فیلم/ سخن استاد حسین انصاریان در مورد آثار لقمه حرام در جامعه
بر اساس آموزههای دینی، اموال و ارزاق دارای اثر وضعی و معنوی هستند و بر روح و جان افراد اثرات مثبت و منفی میگذارند تا حدی که سعادت و شقاوت افراد در میزان توجه آنها به روش کسب درآمدشان بستگی دارد. بنابراین جامعهای که بنا دارد مسیر رشد و تعالی خود را به سوی ارزشهای الهی تعریف کند، باید مدل در آمد خود را بر اساس معیارهای دین تعریف کند، در غیر این صورت و در صورت افتادن در ورطه ربا، جامعه با چالشهای فرهنگی و اقتصادی مواجه خواهد شد.
اما درباره اثر معنوی کسب درآمد حلال، امیرالمؤمنین(ع) در روایتی فرمود «صفا و نورانیت قلب، نتیجه لقمه حلال است؛ ضِیاءُ القَلبِ مِن أَكْلِ الحَلالِ» (مواعظ عددیّه، ص 23) بنابر این روایت، یکی از راهکارهای زلالیت قلب به عنوان پایگاه اصلی ایمان هر فرد و نیز یکی از قلقهای تزکیه انسان، خوردن لقمه حلال معرفی شده است. و درباره اثر منفی رزق حرام نیز امام جعفر صادق (ع) یکی از تأثیرات آن را تأثیر منفی در نسل و اولاد فرد معرفی کرده و فرمودند: «درآمد حرام و نامشروع، اثر آن در نسل و اولاد ظاهر میشود؛كَسْبُ الحَرامِ یَبینُ فی الذُّرِّیَّةِ». (وسائل، ج 12، ص 53)
در همین راستا، حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان مترجم و مفسر قرآن کریم در کلیپ زیر به برخی از آثار لقمه حرام در جامعه اشاره کرده است.
افزودن دیدگاه جدید