حجت الاسلام سیفی: پیامبر فرمود هیچ پیامبری به اندازه من اذیت نشد / حاج محمدطاهری: یثرب برای فاطمه نقشه کشیده است

کد خبر: 5714
مراسم عزاداری شام رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) و شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) در شب 28 ماه صفر با سخنرانی حجت الاسلام سیفی و مداحی حاج محمد طاهری و کربلایی حسین طاهری در مسجد دارالسلام برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری شام رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) و شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) در شب 28 ماه صفر با سخنرانی حجت الاسلام سیفی و مداحی حاج محمد طاهری در مسجد دارالسلام برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام سیفی به سخنرانی در رابطه با ویژگی های پیامبر اکرم (ص) در امر ابلاغ رسالت پرداخت که در ادامه آمده است:

خداوند متعال در قرآن در آیه 128 از سوره مبارکه توبه میفرماید: " لَقَدْ جَاءكُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُوفٌ رَّحِيمٌ " و در این آیه برای موفقیت پیغمبر رسول مکرم اسلام در امر تبلیغ، در امر ابلاغ رسالت، به 4عنصر اصلی و اساسی اشاره می کند که آن 4عنصر اصلی در این امر عبارت است از خودی بودن رسول الله، دلسوز بودن ایشان و بعد هم حریص بودن بر هدایت امت و بعد مهربانی و رأفت و عطوفت آن بزرگوار.

می فرماید " رسول من انفسکم " به تحقیق ما پیغمبری را برای شما فرستادیم که از خودتان است، بین خودتان است، با خودتان است، از ویژگی هایش این است که خودی است و این از ویژگی های مهم ایشان بود.

ایشان در بین مردم هیچ گاه طوری رفتار نمیکرد که مردم فکر کنند با آنها فرق دارد بلکه با مهربانی و دلسوزی رفتار می کرد. پیامبری که اشرف انبیاء بود، گل سر سبد خلقت بود، اولین شخصیت عالم امکان بود، اما وقتی در بین مردم قرار می گرفت، مثل خود مردم بود، گاهی در حالات حضرت دارد که ایشان بین برده ها، بین موالی می نشست با آنها حرف میزد، غذا میخورد بدون اینکه بخواهد تکبری داشته باشد یا خود را برتر بداند. گاهی ایشان سوار بر مرکبی می شد که محمل نداشت، گاهی بین مردم به نحوی رفتار میکرد که مردم احساس میکردند ایشان تواضع زیادی دارد. در حالات ایشان دارد که همیشه پیش قدم بود در سلام کردن به دیگران، حتی در برخورد با کودکان. گاهی حضرت با کودکی رو به رو می شد و ایشان اول سلام میکرد و پیش قدم می شد. اولین ویژگی حضرت این است که فرمود پیامبر خودی است از خودتان است.

بعد می فرماید: " عزیز علیه ما عنتّم" دومین ویژگی ایشان این است که دلسوز است. رنج ها و غم ها و مصیبتهای شما پیامبر را متأثّر و متألّم میکند، دلسوز است.

سوم فرمود:"حریص علیکم" پیغمبر برای هدایت شما، برای هدایت مردم حریص است، از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی کند برای اینکه بتواند یک نفر را هدایت کند. شما می بینید که در امر رسالت در طول این23 سال که رسالت ایشان به طول انجامید، خون دلها خورد برای اینکه بتواند مردم را هدایت کند و از هیچ تلاش و کوششی برای هدایت دریغ نکرد اما این مردم بی وفا هم از هیچ تلاش و کوششی برای آزار و اذیت رسول الله دریغ نکردند. آنقدر حضرت را اذیت کردند که این جمله پیغمبر است که فرمود: " ما اوذی نبی مثل ما اوذیت" همه پیامبران در امر ابلاغ رسالت اذیت شدند، اما پیغمبر فرمود هیچ پیامبری به اندازه من اذیت نشد. خون دلها خورد، حضرت منادی توحید بود آمده بود مردم را دعوت به توحید، عبادت و کمال کند، می فرمود مردم بیایید ایمان بیاورید، بیایید لا اله الا الله بگویید اما مردم به جای اینکه ایمان بیاورند، دست پیامبر را ببوسند و تشکر کنند، می آمدند در مقابل ایشان می ایستادند و دشنام می دادند اما حضرت خم به ابرو نمی آورد، از بالای بام آشغال روی سر او می ریختند، اما حضرت خم به ابرو نمی آورد. در برخی از سفرهای تبلیغی در تاریخ نقل کردند که آنقدر به پیامبر سنگ میزدند و آنقدر از بدن مبارک حضرت خون می رفت که حضرت بر زمین می افتاد اما نفرین نمیکرد، دعایشان میکرد عرضه می داشت" اللهم اهدی قومی فانهم لایعلمون" خدایا این قوم مرا هدایت کن که اینها نادانند. حضرت هرگز نفرین نمیکرد و گام هایش در راه ابلاغ رسالت هرگز ذره ای سست نمی شد.

و فرمود:"بالمومنین رئوف رحیم" همین پیغمبری که خودی بود، دلسوز بود و حریص برای هدایت بود، با مردم نهایت رأفت و مهربانی را هم داشت، گاهی حتی با همان افرادی که او را اذیت می کردند و دشنام میدادند و آشغال رو سرشان می ریختند، گاهی با همین افراد حضرت با مهربانی رفتار میکرد و گاهی همین رفتار باعث میشد که آنها ایمان می آوردند و هدایت میشدند.

خداوند متعال این 4 ویژگی را برای پیامبر عنوان میکند و عزیزان این باید برای من و شما هم درس باشد. من و شما هم باید به عنوان یک پیرو مکتب رسول الله، بیشتر تأثیر گذار باشیم در جامعه و در حد خودمان باید بتوانیم مردم را هدایت کنیم و برای این امر، باید این 4 عنصر را داشته باشیم. که می فرماید اگر انسان بتواند یک نفر را زنده کند، مانند این است که همه انسانها را زنده کرده است. پیامبر فرمودند علی جان اگر یک نفر به دست تو هدایت شود، برای تو بهتر است از آنچه که خورشید بر روی آن می تابد و عزیزان اگر می خواهید تأثیر گذار باشید، یک نفر را هدایت کنید، باید این 4 ویژگی را داشته باشید: 1- خودمانی باشید 2- دلسوز باشید 3- حریص بر هدایت باشید  4- مهربان باشید.

در ادامه ، حاج محمد طاهری و کربلایی حسین طاهری به روضه خوانی و عزاداری  پرداختند. 

غزل خوانده شده توسط حاج محمدطاهری در وصف امام زمان(ع)؛

از بس که از فراق تو دل نوحه گر شده

روزم ز شام غربت و غم تیره تر شده

آزرده گشت خاطرت از کرده های من

آقا ببخش، نوکرتان دردسر شده

تنها خودت برای ظهورت دعا کنی

وقتی دعای من ز گنه بی اثر شده

از شام هجر یار بسی توشه می برد

آن کس که اهل ذکر و دعای سحر شده

بودم مریض و روضه تو شد دوای من

حالم به لطفتان چقدر خوب تر شده

رفت از نظر محرم و آقا مرا ندید

حالا بیا تو آخر ماه صفر شده

بعد از دوماه گریه غم های کربلا

حالا زمان ندبه،وداعی دگر شده

یثرب برای فاطمه نقشه کشیده است

یثرب چقدر بعد نبی خیره سر شده

باید که بعد از این به غم مادرت گریست

فصل شروع ماتم خیر البشر شده


بخش اول


بخش دوم


/س113