حجت الاسلام ریاضت: مواظب باشید جزو دیدنی های قیامت نشوید!

کد خبر: 68854
حاج آقا محتبی تهرانی 2 سال پیرامون قیامت صحبت می کرد و می فرمود: قیامت خیلی دیدنی است مراقب باشید جزو دیدنی های قیامت نشوید! مواظب باشید جزو تماشایی های قیامت قرار نگیرید! در قیامت می بینید آن عده ای که فکر می کردید گروه گروه در صف دوم و سوم به بهشت می روند، در صف اول یا دوم یا صدم به حهنم می روند.
وارث: جشن ولادت سرداران کربلا با سخنرانی حجت الاسلام محمود ریاضت و مداحی حاج مجید شعبانی در هیئت آقا موسی بن جعفر(ع) برگزار شد.
در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام محمود ریاضت را می خوانید:


حجت الاسلام ریاضت


قوانین عالم از نظر دانشمندان
یکی از نکات محوری در قرآن و ورایات اهل بیت علیهم السلام که خیلی تاکید شده به شیعیان مراقب باشند بر اثر اعمال، رفتار و گفتار. متکلمین از علما می فرمایند: عالم بر اساس سنن الهی بوجود آمده و ادامه هستی بر اساس سنت الهی است که سنن الهی غیرقابل تغییر است. ما قضا و قدر داریم، قضا قابل تغییر است اما قدر حکم الهی و غیرقابل تغییر است. مثلا مقدر شده آقای ریاضت امروز تصادف کند اما صدقه می دهم یا دعا میکنم و حکم عوض می شود. دعا حکم را عوض می کند هر چقدر هم محکم باشد. اما قدر غیرقابل تغییر است مثلا مقدر شده آقارضا در 40 سالگی بمیرد اینها غیرقابل تغییر است و هیج کس نمی تواند این را عوض کند.

مرحوم آیت الله مجتهدی می فرمود: هیچ وقت دعا نکنید خدا شما را امتحان نکند چون امتحان جزو سنن الهی است. از لجظه ای که بالغ می شوم تا سرازیری قبر هر عملی از من صادر شود امتحان است و من در حال امتحان هستم. اما می توانم دعا کنم که خدا امتحان مرا سخت نگیرد، یا در امتحانم موفق شوم یا ارفاق کند.

قوانین لایتغیر در نظام عالم
دانمشندان از این سنن تعبیر به قوانین لایتغیر کرده اند، گفته اند عالم از قوانین لایتغیر تشکیل شده و از لحاظ علمی ثابت شده است. مثلا گفته اند: هیچ چیزی در عالم از بین نمی رود. حتی کمونیست ها که خدا را قبول ندارند می گویند هستی بر اساس قواعد شکل گرفته است و قاعده ی عالم، ماده است، عالم عالم بقاست، عالم عالم فنا نیست. درست است که گفته اند: کل دنیا فانی؛ اما این به معنای نابودی نیست بلکه به معنای از بین رفتن این شکل و تبدیل به شکل دیگر است.

قاعده ی دیگری که دانشمندان درست کرده اند و علم صابت کرده این است که عالم بر اساس تاثیر شکل گرفته، عالم عالم عمل و عکس العمل است. هر کاری انجام می دهیم یک اثری دارد. در دین به ما گفته اند مراقب اثر اعمال، رفتار و گفتارت باشد یک موقع هم گفته اند مراقب خود اعمال، رفتار و گفتارت باش.

در حرم معصومین(ع) بلند صلوات نفرستید!
خیلی وقت ها یک سری اعمال، رفتار و گفتار هست که اعمل انسان را از بین می برد، سوره مبارکه حجرات آیه 2 این را می گوید. گاهی اوقات ممکن است عمل موجه و عمل خوبی باشد اما اثقر آن منفی باشد لذا باید خیلی دقت کنید. مثلا گفته اند: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تَرْفَعُوا أَصْواتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِیِّ؛ در حضور معصوم نباید صدایتان را بلند کنید.
مثلا من به روضه منوره امام رضا علیه السلام می رویم و می گویم برای خشنودی قلب امام زمان علیه السلام صلوات بفرست. همه  هم صلوات می فرستند. صلوات هم گفته اند هر وقت خواستی صلوات بفرستی صدایت را بلند کن. صلوات سید اذکار است.
اما همین صلوات که در کنار حرم امام رضا علیه السلام فرستادی اثر معکوس دارد. مرحوم آیت الله بهجت می فرمود: افرادی که شعار صلوات در حرم می دهند نمی دانند چکار دارند می کنند. حال نتیجه اش چیست؟ أَنْ تَحْبَطَ أَعْمالُكُمْ وَ أَنْتُمْ لا تَشْعُرُونَ1؛ بحثی داریم به نام حبط اعمال؛ یک سری اعمال و رفتار هست که اثرش این است که 60 روز محرم و صفرت را باطل می کند.

وقتی کربلا رفتن سفر معصیت می شود!

باید مواظب اثر عمل بود. مثلا یکی از آنها اگر کسی نارضایتی پدرومادرش را داشته باشد اعمالش حبط می شود. مثلا جوان می گوید: می خواهم به کربلا بروم ولی پدرومادرم راضی نمی شوند برویم یا نرویم؟ می گوییم: اگر بروی باید نمازت را 4 رکعتی بخوانی چون سفرت معصیت است و نه تنها سفرت قبول نیست بلکه کل کارهایی که کرده ای حبط می شود. چون این حرف را همان امام حسین علیه السلام زده اند، همان امامی که فرموده: اگر سرتاپا گناه باشی یک قطره اشک به خاطر من بریزی گناهانت بخشیده می شود. فرموده: اما حق الناس بخشیده نمی شود.

گریه شمر، عمرسعد، خولی، سنان و حرمله
عده ای هم میگویند: خدای من اینطوری نیست که ما را به جهنم ببرد. قرآنی که بگوید تو را به جهنم می برد را قبول ندارم خدای من اینطوری نیست. البته این حرف عقبه ای دارد وحرف بنی امیه است و انتهای حرف این است که حرمله زودتر از امام حسین علیه السلام به بهشت می رود! این تفکر الان خیلی طرفدار دارد ولی گول این حرفها را نخورید، خدای ما خدای حکیم است و خانه اش حساب و کتاب دارد. سیدبن طاووس می گوید: عصر عاشورا آش این قدر شور شد که حرمله و عمر سعد و شمر و سنان و خولی گریه می کنند! چون گریه بعضی وقتها از روی جو است.
آن دو نفر به امیرالمومنین علیه السلام عرض کردند که می خواهند به ملاقات حضرت زهرا سلام الله علیها بیایند. وقتی وارد خانه شدند و آن صحنه را دیدند و اولی فکر نمی کرد فاحعه این قدر عمیق و گسترده بوده باشد نشست روی زمین و این قدر گریه کرد که از محاسنش اشک می چکید! دومی عصبانی شد و گفت بلند شو. پس اولی هم برای حضرت زهرا سلام الله علیها گریه کرده است!
سیاهی برای امام حسین علیه السلام را متوکل هم زده کسی که 18 بار قبر حضرت را تخریب کرده است!

تبدیل سیئات به حسنات تنها با 4 خصلت
از طرفی خداوند به یک سری اعمال، رفتار و گفتار اثری داده که 60 سال گناه را از بین می برد! شما اگر مبعث روزه گرفتی کفاره 70 سال گناهت بوده، حرم امام رضا علیه السلام رفتی گناهانت بخشیده می شود.
اما خدا چون اکرم الاکرمین است خواسته لطفی به ما کند که وقتی یک سری کارها انجام میدهیم مبدل به حسنه می شود علاوه بر اینکه گناه را می بخشد هر چه مانده تبدیل به حسنه و ثواب می کند.
پیغمبر اکرم صلی لله علیه و آله فرمود: 4 خصلت هست که اگر کسی داشته باشدخداوند همه گناهانش را می بخشد و تبدیل به حسنه می کند. در این ها نماز جماعت و نمازشب نیست! احیای شب نیمه شعبان نیست، پیاده رفتن تا کربلا نیست. اینها اگر آمد یک قطره اش طوفان می کند واگر اینها نیامد نمی شود خیلی به نماز شب و نماز اول وقت دل بست.
اولین خصلت الصداقة است. صداقت یعنی چه؟ در شرخ روایت می گویند صداقت یعنی گفتار، کردار و قلب انسان یک چیز بگوید. فلانی یک چیزی به زبان می گوید، در دلش هم همان است اما رفتارش چیز دیگری است این یعنی صداقت ندارد. چه چیزی باعث شد حضرت زهرا سلام الله علیها بین در و دیوار بماند؟ 80 هزار بَخّ بَخّ لَكَ يا علی دروغ در روز عید غدیر توسط همان کسانی که آب وضوی پیغمبر اکرم صلی لله علیه و آله را تبرکی بر می داشتند.
چه چیز باعث شد سر 6ماهه بالای نیزه برود؟ تارک الصلوةای و تارک حجی نبودند بلکه دادن 100 هزار نامه دروغ بود که به حضرت دادند!

علت گریه امام سجاد(ع) هنگام وضو گرفتن مردم
از امام سجاد علیه السلام پرسیدند: چرا مردم وضو می گیرند شما گریه می کنید؟ این جانسوزتر است. حضرت فرمود: شما نبودید در صبح عاشورا وضو گرفتند تا تیر سه شعبه به گلوی 6 ماهه بزنند!


مراقب باشیم جزو دیدنی های قیامت نباشیم!
حاج آقا محتبی تهرانی 2 سال پیرامون قیامت صحبت می کرد و می فرمود: قیامت خیلی دیدنی است مراقب باشید جزو دیدنی های قیامت نشوید! مواظب باشید جزو تماشایی های قیامت قرار نگیرید! در قیامت می بینید آن عده ای که فکر می کردید گروه گروه در صف دوم و سوم به بهشت می روند، در صف اول یا دوم یا صدم به حهنم می روند. آن عده ای که فکر می کنید گروه گروه جهنم می روید گروه گروه وارد بهشت می شوند! دیدنی خو.اهد شد!

یکی از طلبه ها گفت: سند این حرفتان چیست؟ حاج آقا تهرانی فرمودند: در قرآن سوره واقعه. همه طلبه ها شروع کردند به خواندن سوره واقعه، اما روی آیه سوم سوره واقعه مکث طولانی کردند: خافِضَةٌ رافِعَةٌ؛ خیلی پایین است آن کسی که فکر می کنی خیلی بالاست! چون:

طاعت آن نیست که بر خاک نهی پیشانی       صدق پیش آر که اخلاص به پیشانی نیست

دومین خصلت: حیا؛ حیای چشم، زبان و اندیشه و ...
سوم: حسن الخلق؛ خصوصا با خانواده و اطرافیان. طوری نباشد که بچه هیئتی طوری رفتار کند که بگویند صد رحمت به کسی که هیئت نمی رود.
چهارم: شکر؛ اینکه انسان نعمت های خدا را به یاد بیاورد. وَقَلِیلٌ مِنْ عِبَادِی الشَّکورُ2؛
مملکت ما مشکل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد اما مشکل امنیتی ندارد. در اروپا کشور متمدن دخترت را مدرسه می گذاری معلوم نیست بعد ازظهر بتوانی او را برگردانی اما در ایران اینطور نیست.
اگر این خصلت ها را داشته باشی اعمالت تبدیل به حسنات می شود و اگر نداشته باشی اعمالت حبط می شود.


حجت الاسلام ریاضت

پی نوشت:
1- سوره حجرات آیه 2.
2- سوره سبا آیه 13.