۱۰ خصلتی که زبان از انسان ظاهر می‌کند

کد خبر: 103078
حجت‌الاسلام علوی تهرانی با بیان اینکه مسئله نطق و قدرت سخن گفتن و پویایی در سخن برتری انسان به دیگر مخلوقات است، گفت: امیرالمومنین(ع) می‌فرماید: «در انسان ۱۰ خصوصیت وجود دارد که آن‌ها را زبان ظاهر می‌کند.»
وارث

مراسم عزاداری شب دوم محرم در مسجد حضرت امیر(ع) در قالب حسینیه مجازی  ۳۱ مردادماه با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی برگزار شد. 

حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی در این مراسم طی سخنرانی با موضوع «سقوط انسانیت» اظهار داشت: خداوند انسان را اشرف مخلوقات اعلام کرده و به همین دلیل برتری‌هایی به انسان داده است. یکی از این برتری‌ها در آیه ۴ سوره تین مطرح شده است که داریم «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ؛ ما انسان را در نیکوترین صورت (در مراتب وجود) بیافریدیم» یعنی انسان موجودی متناسب و متعادل با هدفش است. برای زندگی خود هر هدفی را تعیین کند، ابزار رسیدن به آن را دارد یعنی اگر اهداف دنیایی یا اهداف اخروی برای خود در نظر بگیرد، به آن می‌رسد و ابزار لازمش را نیز دارد و این تعادل در خلقت است.

وی افزود: دومین برتری انسان که دیگر موجود ندارند، مسئله نطق و قدرت سخن گفتن و پویایی در سخن است. در سوره الرحمن آیه ۳ و ۴ داریم: «خَلَقَ الْإِنْسَانَ (۳) به او تعلیم نطق و بیان فرمود؛ عَلَّمَهُ الْبَیَانَ (۴) انسان را خلق کرد‌» اگرچه برخی موجودات ممکن سخن بگویند اما محدود است و مرتب بر آموزشی است که می‌بینند، در حالی که انسان موجودی اجتماعی است و در این اجتماع بودن لازم دارد، بتواند با دیگران صحبت کند. بنابراین آسان‌ترین، سریع‌ترین و جامع‌ترین روش برای ارتباط با دیگران تا از منویات دیگران استفاده کند و ایده و منویات خود را در اختیار آنان قرار دهد یعنی از دیگران بهره ببرد و به دیگران بهره برساند همین قدرت نطق و گویایی است. این ظرفیت پا به پای انسان پیشرفت کرده است.

علوی تهرانی گفت: افزوده شدن لغات جدید نشانه پویایی قدرت نطق انسان است. در جامعه ابتدایی دایره لغات محدود بود زیرا پیشرفت محدود بود اما در جامعه کنونی پیشرفت فوق تصور است لذا دایره لغات نیز فوق تصور است. این قدرت را تنها انسان دارد. طوطی جمله‌ای را براساس آموزش‌ها می‌گوید اما معنای آن را نمی‌داند در حالی که بشر منویات خود را می‌گوید و این قدرت اکتسابی نیست بلکه ذاتی است.

این سخنران مذهبی تصریح کرد: امیرالمومنین (ع) می‌فرماید: «در انسان ۱۰ خصوصیت وجود دارد که آن‌ها را زبان ظاهر می‌کند. ۱ـ معرف باطن و درون انسان است، ۲ـ به منازعات پایان می‌دهد و وسیله صلح است، ۳ـ پاسخ دهنده پرسش‌ها و ابهامات است، ۴ـ حلال مشکلات است  ۵ـاحتیاجات بیان می‌شود، ۶ـ حقایق اشیا به وسیله زبان بیان می‌شود ۷ـ امر کننده به نیکی‌ها و ارزش‌هاست ۸ـ نهی کننده از زشتی‌ها و ناهنجاری‌هاست ۹ـ تسلی بخش غم و اندوه است ۱۰ـ گوش‌نوازی لذت آفرین است، سخن خوب باید با بیان خوب گفت » زبان ترجمان حقیقت انسان است.

منبع: فارس


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.