عزاداری شب شهادت امام حسن عسکری(ع) در مسجد آشتیانیها برگزار شد +گزارش تصویری
وارث: مراسم عزاداری شب شهادت امام حسن عسکری علیه السلام با سخنرانی حجت السلام قمی و مداحی حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حسین طاهری در مسجد آشتیانیها برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام قمی را می خوانید:
یکی از اصحاب امام هادی علیهالسلام شخصیت بزرگواری به نام یعقوبابناسحاق بودند که هم صحابی امام رضا علیهالسلام و هم صحابی امام جواد علیهالسلام بوده است و کتاب های بسیار مهمی دارد و معروف به ابنسکیت است، متوکلی از او سوال کرد: فرزندان من بهتر هستند یا حسن و حسین؟ فرمود: این چه مقایسه ای است که انجام داده ای؟ به خدا قسم قنبر خادم امیرالمومنین علی علیهالسلام شرف دارد بر شما و حکومت شما، متوکل دستور داد که زبانش را از پشت بریدند و به شهادت رسید. پنجم ماه رجب روز شهادت یعقوبابناسحاق این صحابی جلیل القدر سه امام معصوم است، این بخشی از حیات امام حسن عسکری علیهالسلام است.
امروزه تعداد روایاتی که از ائمه علیهالسلام داریم از هر امامی در کتاب های مختص به خودشان جمع آوری شده است به نام مسند، مسند امیرالمومنان علیهالسلام و مسند امام حسین علیهالسلام و غیره مجموعه روایاتی که از ائمه علیهالسلام به ما رسیده است و امروز در اختیارمان است غیر از امیرالمومنین علی علیهالسلام از امام مجتبی علیهالسلام تا امام عسکری علیهالسلام جمع روایات 60800 حدیث است. از این تعداد حدیث 38000 حدیث از امام صادق علیهالسلام و 9000 حدیث از امام باقر علیهالسلام یعنی از این دو امام بزرگوار 47000 حدیث داریم و از بقیه ائمه علیهالسلام تعداد متفاوت و اما کمترین روایاتی که امروزه در اختیارمان است از امام هادی علیهالسلام و امام عسکری علیهالسلام است به دلیل همین دوران بسیار سخت امامتشان و نظارت های شدیدی که حکومت عباسی داشتند کل روایات از امام هادی علیهالسلام و امام عسکری علیهالسلام 500 حدیث است.
سمّان سفیر دوم امام زمان عجاللهتعالیفرجهالشریف است که به او روغن فروش می گفتند و کارش روغن فروشی نبود و که این کار را پوششی قرار داده بود برای رساندن پیام های امام حسن عسکری علیهالسلام. شخصی به نام داود ابن اسود می گوید: امام حسن عسکری علیهالسلام یک تخته چوب را به من دادند و فرمودند: این چوب را به دست فلان شخص برسان، من هم فکر کردم تکه ای چوب است و به دست گرفتم و رفتم و در راه با شخصی درگیر شدم و چوب را بر سر او زدم و شکست و دیدم نامه های امام عسکری علیهالسلام پخش شد و نامه ها را به سرعت جمع کردم و خدمت حضرت بازگشتم، یعنی شرایط امام به قدری دشوار بود که به واسطه نمی گفتند که نامه های من در این چوب است.
در این دوران یکی از مشکلاتی که حضرت داشتند و هیچ امامی چنین مشکلی را نداشتند حتی نمی توانستند امامت بعد از خودشان را معرفی کنند، امیرالمومنین علی علیهالسلام چنین مشکلی نداشتند و امامان بعد از خود را نام بردند و ولی امام عسکری علیهالسلام نمی توانستند امام بعد از خودشان را معرفی کنند چون دشمن در کمین قتل وجود مقدس امام زمان عجاللهتعالیفرجهالشریف است و ایشان به دنیا آمدند ولی امام عسکری علیهالسلام نمی توانستند خبر ولادت فرزندشان و امام بعد از خودشان را دهند.
شخصیتی و بانوی با فضیلتی همانند حکیمه خاتون سلامالله علیها را سراغ دارید؟ که عمه امام هادی علیهالسلام است و دختر امام جواد علیهالسلام بانوی بسیار با جلالت است؛ شب نیمه شعبان این بانو می گوید: من آمدم خانه امام عسکری علیهالسلام و غروب هنگام بود که قصد بازگشت کردم و حضرت فرمودند: عمه جان امشب خانه ما بمان پرسیدم: به چه منظور؟ فرمود: امشب آن نوری که خداوند وعده داده است به دنیا می آید، ایشان تعجب می کنند و می پرسند: از چه کسی؟ می فرمایند: از نرجس خاتون سلامالله علیها؛ به دنیا آمدن ایشان از بانوی با فضیلتی همچون حکیمه خاتون سلامالله علیها باید مخفی باشد و در نیمه شعبان متوجه شود که امام زمان عجاللهتعالیفرجهالشریف قرار است به دنیا آید!
امام حسن عسکری علیهالسلام راهی را پیدا کردند که خبر ها را به اصحاب خاصشان می دادند. یکی از اصحابشان به نام احمدابن اسحاق قمی که از بهترین اصحاب ایشان بودند و به او شیخ القمیین می گفتند که بزرگ قمی ها بود وکیل ایشان در قم بوده و مسجدی که امروزه در قم است(مسجد امام حسن عسکری علیهالسلام ) که نزدیک به حرم است این بزرگوار نامه ای نوشت برای امام حسن عسکری علیهالسلام که مقداری پول در اختیار من است و اجازه دهید تا با این مقدار پول مسجدی بسازم و با اجازه امام این مسجد را به نام ایشان ساختند؛ ایشان از حضرت سوال می کند: امام بعد از شما کیست؟ حضرت نشانی از امام زمان عجاللهتعالیفرجهالشریف می دهند و (در آن زمان حضرت چهار ساله بودند) می فرمایند: اگر نبود که تو جایگاه ویژه ای در پیشگاه پروردگار و اولیا خدا داری من فرزندم را نشانت نمی دادم. بدان که فرزندم غیبتی خواهد داشت که کسانی در عصر غیبتش نجات پیدا می کنند که دو ویژگی داشته باشند یک. خداوند ثبات ایمان به آنها عنایت کند دو. کسانی که خداوند به آنها توفیق دعا برای تعجیلش عنایت کند احمدابن اسحاق گفت: آقا شما می فرمایید آقا زاده امام بعد از شما است نشانه ای هست که قلب من اطمینان پیدا کند؟ به محض پرسیدن این سوال آقا زاده 4 ساله به زبان آمد نه زبان کودکانه با زبانی فصیح فرمود: من بقیةالله هستم.
شیعه در طول تاریخ بیدار و هشدار بوده، نهم ربیع شروع ولایت ایشان است. در غیبت صغری چهار نفر نائب امام زمان عجاللهتعالیفرجهالشریف بودند که ابوعمر و ابو جعفر که از بهترین اصحاب امام حسن عسکری علیهالسلام بودند و نائب حضرت شدند؛ شیعیان ادعای سفرا را نمی پذیرفتند مگر بعد از دیدن یک نشانه. اینکه هر کسی مدعی باشد را نباید بپذیریم. شیخ طوسی می نویسد: شیعیان نواب چهارگانه را نمی پذیرفتند و نشانه می خواستند.
در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حسین طاهری به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.
/ب.ط211