حجت الاسلام مؤمنی: تمام راه های جامع و خیر در بیانات معصومین (ع) است
وارث: جشن ایام ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام مؤمنی و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه ، حاج احد قدمی و دیگز ذاکرین اهل بیت علیهم السلام در حسینیۀ بیت الرقیه سلام الله علیها برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام مؤمنی را می خوانید:
تمام راه های جامع و خیر در بیانات معصومین علیهالسلام است. وجود نازنین پیامبر صلیالله علیه وآله وسلم به اباذر فرمودند: یا اباذر اگر به مواعظ و وصایا عمل کردی خیر مضاعف نصیبت می شود. خیر مضاعف به این معناست که فوق رغبت انسان، عائد انسان می شود. گاهی در محاوره ها می گوییم: خودم هم باور نمی کردم انقدر سود عائدم شود. یعنی فوق تصور انسان به انسان عنایت می شود اگر به کلمات معصومین علیهالسلام عمل کنیم.
طریق، راه اصلی برای رسیدن به مطلوب را می گویند و سبیل، راه های فرعی. تمام راه های اصلی و فرعی خیر در همین مطالب و سنت هاست و در کلماتی است که از معصومین به ما رسیده است. این دستورات را بشناسیم و به آنها متصل باشیم و از آنها استفاده کنیم.
از وجود حضرت زهرا سلامالله علیها به ما مطلبی رسیده است که این مطلب مشتمل بر سه امر بسیار مهم و حساس و حیاتی است. حضرت می فرمایند: من از دنیا سه چیز را دوست دارم، (وقتی ما مرید آنها هستیم باید به علایقشان عمل کنیم. با عمل به دین فقط آخرتمان آباد نمی شود، بلکه دنیا و آخرتمان آباد خواهد شد. اگر قرار باشد امور مادی برای انسان آرامش نیاورد به دردی نمی خورد. چه چیزهایی را دوست می داریم؟ نعمتی بسیار مهم است. خداوند دو نعمت به ما داده است که وجه تمایزمان با حیوانات است یکی معرفت و دیگری محبت. معرفت و شناخت را برای کجا هزینه می کنیم؟ محبتی که ما را می تواند به مقصود برساند پای چه اموری ریخته می شود و چه سودی برایمان به ارمغان می آورد. من عمر و جوانی و سرمایه هایم را در این طریق قرار می دهم. در ازای آن چه چیزی به دست می آورم؟ انسان عاقل و با شعور باید نسبت به این امر اعتنا کند. چه چیزهایی را در دنیا دوست دارم و این محبت را ارزانی چه چیزی می کنم؟ اموری که برایم ماندگار می ماند و یا مقطعی و گذراست؟ 1)انفاق در راه خدا 2) تلاوت کتاب خدا 3) دیدن روی پیامبر صلیالله علیه وآله وسلم. جامعۀ ما به این امور نیاز دارد.
انفاق یعنی در راه خدا مال دادن. اگر انسان قرار است انفاق کند و همه چیز را از خدا بداند موقعیت را درنظر نمی گیرد و میزان و مقدار را درنظر نمی گیرد. امام صادق علیهالسلام می فرمایند: حقیقت عبودیت و بندگی مشتمل بر چند مورد است که یکی از آنها این است که انسان از خودش ملکیتی قائل نباشد. مال را مال خدا ببیند و آن را هر جایی که خدا امر کرده است مصرف کند. انفاق مال انسان را با برکت می کند و باعث می شود ضرر به مالش نخورد. انفاق باعث می شود مال انسان فزونی پیدا کند چون سرمایه گذاریست که بسیار پر منفعت است و بی ضرر است. ایشان شب عروسی اش که به خانۀ شوهر میرفت، سائل جلویش را گرفت: فاطمه! تو لباس نو و من لباس ژنده و پاره؟ بدون درنگ لباسش را در آورد و به سائل داد و لباس کهنه ای که در خانۀ پدر در تن داشت را پوشید و به خانۀ همسرش رفت. پیامبر آمد و دید که دخترش لباس کهنه به تن دارد: دخترم لباس جدیدت کجاست؟ در راه خدا انفاق کردم و از شما آموختم از آنچه که دوست دارم برای خدا هزینه کنم. دخترش را به آغوش گرفت و سه مرتبه فرمود: پدر به قربانت برود.
شخصی به مسجد پیامبر صلوات الله علیه رفت و به ایشان گفت: گرسنه ام. فرمودند: چیزی ندارم ، بلال با این سائل در خانۀ دخترم برو و ببین او چیزی دارد که رفع گرسنگی کند، به خانه ایشان رفتند، بی بی جان پدرتان فرمودند: چیزی برای رفع گرسنگی دارید؟ پدرتان امر کردند که نزد شما بیاییم فرمودند: چیزی ندارم، این پوستین را ببر و بفروش و رفع گرسنگی کن، گفت: گرسنه ام پوستین نمی خواهم، گردنبندی قیمتی داشت که دختر حمزه سیدالشهدا علیهالسلام برایش سوغاتی آورده بود، آن را بر روی پوستین گذاشت و فرمودند: ببر و ببین کسی خریدارش هست. به مسجد رفت و پرسید: کسی حاضر است این گردنبند فاطمه را از من بخرد؟ مغداد گفت: در ازای چه؟ چقدر می خواهی؟ گفت: در حد سیر شدن شکمم. گفت: بریم خانه، غذا داد و سیرش کرد. لباس داد و مرکب و باغ و مقداری پول به او داد. سائل گفت: زیاد است. فرمود: قیمت گردنبند بالاتر از این حرف هاست. راضی شدی؟ گفت: بله و رفت. گردنبند را لای برد یمانی گذاشت و به غلامش داد و گفت: تو و پارچه و گردنبند را به پیامبر بخشیدم، برو مسجد محضر پیامبر. رفت و گفت: مغداد مرا به شما بخشیده و گفت اینها را به شما بدهم. حضرت فرمود: من هم تو و اینها را به فاطمه بخشیدم. در خانه حضرت رفت: بی بی جان مرا به شما بخشیدند، این از پارچه و گردنبند. فرمودند: گردنبند را به من بده، این پارچۀ قیمتی برای خودت و تو را هم در راه خدا آزاد کردم. برو. لبخند زد و گفت: بی بی جان عجب انفاق با برکتی. انفاق این چنینی برای انسان ماندگار است.
انفاق که می کنید مراقب مردم باشید! خدایی نکرده باعث رفتن آبروی کسی نشوید.
حضرت خواندن قرآن را دوست دارند. چقدر اهل خواندن قرآن هستیم و چقدر قرآن داریم؟ چقدر موضوعیت دارد؟ عین همین کلام را امام حسین علیهالسلام در شب عاشورا دارند. می فرمایند: من قرآن خواندن در شب عاشورا را دوست دارم. شب عاشورا خیلی اهمیت دارد. بالاترین ذکر قرائت قرآن است. به واسطۀ آن انسان شرح صدر پیدا می کند و درونش نورانی می شود. یعنی از هر آفتی درون انسان پاک می شود. با خواندن قرآن خانه هایتان را نورانی و ویروس کشی کنید. طرف اهل زبان هست ولی قرآن را از رو نمی تواند بخواند. برای بچه شیعه مسأله ای بسیار زشت است. انس با قرآن خیلی اهمیت دارد. با قرآن باید رفیق بود و موضوعیت زیادی دارد. البته قرائت آن اولین قدم است و تفکر به آن قدم بعد و قدم نهایی عمل به آن است. حداقل اتفاقی که می افتد آررامش دادن به انسان است. چون ذکرالله است و الی بذکرالله تطمئن القلوب. پیامبر صلیالله علیه وآله وسلم فرمودند: قرآن و عترت از هم جدا نمی شوند تا در حوض کوثر بر من وارد شوند. اگر یک دستتان قرآن و دیگری عترت باشد هرگز گمراه نمی شوید.
نگاه کردن به پیامبر را حضرت دوست دارند. احترام به پدر و مادر. جوانان اگر دنیا می خواهید حرمت پدر و مادرتان را نگه دارید. آخرت می خواهید حرمت پدر و مادرتان را نگه دارید. روایت می فرماید: اگر کسی حرمت پدر و مادرش را نگه داشت رنگ فقر نمی بیند و عاقبت بخیر از دنیا می رود. آیت الله لنکرانی(ره) صبح های جمعه سر قبور پدر و مادرش می رفت. خم میشد و صورت بر قبرشان می گذاشت و می بوسید و قرآن می خواند. روایت می فرماید: در سه مطلب هیچ رخصتی برای احدی قائل نشدند. یک) اگر پیمان و عهدی با کسی می بندی خلافش را عمل نکن. ولو طرف مقابلت کافر باشد. دو) خیانت در امانت نکن ولو طرف مقابلت کافر باشد. سوم) احترام به پدر و مادرت بگذار ولو اگر کافر باشند. برای پدر و مادر قیافه نگیر که خدا برجکت را تخصصاً خراب می کند. برایشان خاکی باش که عزت پیدا می کنی.
حاج عباس قمی(ره) کنار پدرشان نشسته بودند و مردی بالای منبر کتاب سفینةالبحار را می خواند و پدر شیخ عباس به او گفت: چه می شود تو هم همانند این آقا بتوانی دو حدیث بخوانی. کلمه ای به پدرش گفت: بابا کتابی که دست اوست من نوشته ام. روایت داریم: اگر کسی نگاه بدی به پدر و مادرش بکند حتی آنها ظالم باشند خداوند نماز آن فرد را قبول نمی کند.
در ادامۀ این مراسم ذاکرین اهل بیت علیهم السلام حاج سید مجید بنی فاطمه، حاج احد قدمی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام به مدیحه خوانی و مولودی خوانی پرداختند.