حجت الاسلام علی پناه: با تقوای خودتان علی(ع) را یاری کنید

کد خبر: 31445
مراسم جشن شب ولادت امام باقر علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام میثم علی پناه و مداحی ذاکران اهل بیت علیهم السلام، حاج علی نجفی، دکتر حسین محدی فام و کربلایی رضا شیرازی در هیئت منتظران حضرت ولی عصر عجل الله تعالی برگزار شد.

وارث: مراسم جشن شب ولادت امام باقر علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام میثم علی پناه و مداحی ذاکران اهل بیت علیهم السلام، حاج علی نجفی، دکتر حسین محدی فام و کربلایی رضا شیرازی در هیئت منتظران حضرت ولی عصر عجل الله تعالی برگزار شد. 

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام علی پناه را می خوانید:


 امام باقر علیه‌السلام به نکتۀ بسیار بسیار مهمی اشاره می کند و به خداوند متعال قسم یاد می کند: به خداوندی که جان امام باقر علیه‌السلام در دستانش است سوگند! که از شیعیان ما به حساب نمی آید مگر کسی که آراسته به زیور تقواست.

نکتۀ ابتدایی این است که قسم جلاله خوردن امام معصوم علیه‌السلام به غیر از قسم خوردن من و شماست. ما برای کم ارزش ترین امور دنیوی به مقدسات الهی قسم می خوریم. فرمودند تا جایی که می شود، قسم نخورید. جایی که امام معصوم علیه‌السلام سخنش را با قسم آغاز کرده است، پس حتماً می خواهد موضوع مهمی را مطرح کند. حتماً می خواهد نکتۀ بسیار مهمی را تذکر دهد.

جریان عثمان ابن حنیف برای آن بی احتیاطی ای که کرد و همه بارها شنیده اند، او در مجلسی شرکت کرد که هم بریز و بپاش و تجملات آن چنانی بوده است و هم فقرا را راه نمیدادند. حضرت نامه ای مفصل برای او نوشتند که در نامه فرمودند: مگر تو نمیدانی که منصوب به من علی هستی؟ این چه کاری بود که انجام دادی؟ خیلی اشتباه کردی در چنین مجلسی شرکت کردی که در آن فقرا را راه نمیدادند. کار اشتباهی کردی به مجلسی رفتی که در آن تجمل گرایی و زیاده روی بود. چرا چنین کردی؟ حالا که چنین کردی از لحاظ من علی تو دیگر عدالت نداری و صلاحیت نداری که کارگزار حکومت علی باشی. از زمانی که این نامه به دستت میرسد، عزل خواهی شد. من که امامتان هستم زندگی ساده ای دارم. من از تمام این زرق و برق ها به دو لباس اکتفا کردم و از تمام خوردنی های خوشمزۀ این دنیا به دو قرص نان بسنده کردم.

انصافاً من و شما نمی توانیم همانند امام علی علیه‌السلام زندگی کنیم. امام علی علیه‌السلام فرمودند: شما نمی توانید همانند من عمل کنید ولی من از شما توقعی دارم، از شما می خواهم با تقوایتان راهی ام کنید. بخورید و خوب بپوشید و خوب بگردید و لذت های دنیایی را برای خودتان حرام نکنید ولی از جادۀ تقوا خارج نشوید. مراقب باشید دنیا شما را به مسیر حرام خواری نکشاند. مراقب باشید زرق و برق دنیا تقوای شما را از بین نبرد. با تقوای خودتان من علی را یاری کنید.

چیزی که از ما خواسته شده است و امام باقر علیه‌السلام آن را اساسی ترین ویژگی شیعیان معرفی می کند، تقوا است.

 شیعیان واقعی کسانی هستند که ضرب‌المثل تقوا هستند. شیعۀ واقعی کسی است که در تمام لحظات زندگی اش به یاد خدا است.

خوشا آنانکه الله یارشان بی

بحمد و قل هو الله کارشان بی

خوشا آنانکه دائم در نمازند                

بهشت جاودان بازارشان بی

عرض کردند: یا رسول الله صلی‌الله علیه وآله وسلم یکی از صحابه های شما آنقدر کارش درست است و آنقدر در کارش موفق است که ما به او غبطه می خوریم. فرمودند: مگر چه می کند؟ گفتند: او دائم در حال ذکر و نماز است و شب زنده دار است و مدام قرآن می خواند و در عبادت غرق است. فرمودند: پس چه زمانی برای تأمین روزی میرود؟ در این برنامه وقتی برای امرار معاشش باقی نگذاشته است. عرض شد: به او گفتند: تو عبادت کن و نماز بخوان و ما روزی ات را می دهیم و غصه نخور! فرمودند: به خدا قسم آنهایی که برای او روزی می آورند نزد خدا آبرومندترند. آنها از این فرد مقدس! به خدا نزدیکتر هستند. دین به ما اجازه نداده است که تمام زندگیمان را تعطیل کنیم و فقط خدا را عبادت کنیم.

در بیان معروف امام علی علیه‌السلام به همۀ ما توصیه شده است که اوقاتتان را به سه بخش تقسیم کنید، بخشی برای عبادت و بخشی برای استراحت و تفریح و بخشی برای کسب روزی حلال. دین به ما اجازه نداده است که تمام زندگیمان را وقف عبادت کنیم.

باباطاهر می خواهد چه بگوید؟ خوشا آنان که دائم در نمازند؛ یعنی خوش به حال آنهایی که دائم نماز می خوانند؟ خوش به حال بچه شیعه ای که ذکر خدا و یاد خدا و بندگی حق تعالی در تمام قسمت های زندگی اش سایه انداخته است. وقتی در دکّانش کاسبی می کند همانند این است که در نماز است. چرا؟ چون در فضای کسب و کارش به یاد خداست. در کاسبی اش اهل کم فروشی نیست. کلاه سر مردم نمی گذارد چون در حال کاسبی هم خدا را در نظر دارد.

شهريار:

در ميخانه که باز است ، چرا حافظ گفت

دوش ديدم که ملائک در ميخانه  زدند ؟

راه باز است. می توان کاسب خدا بود و ولی خدا هم شد. ما در فضای کسب و کارمان خدا را لحاظ کردیم و خدا از قلب بازار راهی را برای ما باز کرد.

نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت

به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد

حاصل بازار است و استاد ندید اما به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد و کار به جایی میرسد که استاد دیده ها و افراد فاضل به او غبطه می خورند.

خوش به حال بچه شیعه هایی که ذکر خدا در تمام زندگیشان سایه انداخته است. عبارات و توصیف هایی که در ارتباط با متقین است بی نظیر است.

 قرآن می فرماید: متقین عاقبت بخیر و سعادتمند دنیا و آخرت هستند.

متقین کسانی هستند که خدا را باور کرده اند. یعنی به تعبیر امام(ره) باورش شده است که "عالم محضر خداست، در محضر خدا گناه نکنید." 

در ادامۀ این مراسم ذاکران اهل بیت علیهم السلام، حاج علی نجفی، دکتر حسین محدی فام و کربلایی رضا شیرازی به مدیحه خوانی پرداختند. 


بخش اول - کلیک کنید

بخش دوم - کلیک کنید